ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν έχουν πάρει ακόμη «αριθμό πρωτοκόλλου λειτουργίας» τα ξενοδοχεία που ανοίγουν Δευτέρα

0

Στην καταγγελία ότι τα ξενοδοχεία, τα οποία «ανοίγουν» τη Δευτέρα, δεν έχουν ακόμη λάβει αριθμό πρωτοκόλλου λειτουργίας, προχώρησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος.

«Δύο ημέρες πριν την εξαγγελθείσα ημερομηνία επαναλειτουργίας των ελληνικών ξενοδοχείων τα υγειονομικά πρωτόκολλα αγνοούνται, στα εργασιακά οι ξενοδόχοι είμαστε χαμένοι στη μετάφραση και ως προς το σοβαρό ζήτημα της ρευστότητας τα μέλη μας ψάχνουν ακόμα να βρουν τα εκατομμύρια που δανείζουν οι τράπεζες» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε γραπτή του δήλωση.

Και πρόσθεσε: «Την 1η Ιουνίου μόνο τα παράνομα καταλύματα και τα ακίνητα που μισθώνονται βραχυχρόνια θα είναι σε θέση να υποδεχθούν πελάτες. Άλλωστε αυτά, όπως φαίνεται, μάλλον θεωρούνται περισσότερο ασφαλή ακόμα και μέσα στην πανδημία, γι’ αυτό και αφήνονται να λειτουργούν χωρίς υγειονομικούς όρους και το κυριότερο: δεν έχουν μπουφέ…»

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, από τη Δευτέρα, 1η Ιουνίου, ξενοδοχεία και καταλύματα, 12 μήνης λειτουργίας, θα έχουν το δικαίωμα να «ανοίξουν» και πάλι.

Ωστόσο, η επαναλειτουργία θα συνοδεύεται από μια σειρά έκτακτων μέτρων προστασίας, ενώ θα εφαρμόζονται και ειδικά πρωτόκολλα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ