ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όλες οι πληρωμές αποζημιώσεων και επιδομάτων έως τις 8 Μαΐου

0

Η σημαντικότερη εξ αυτών αναμένεται να είναι εκείνη για τους επαγγελματίες με έως 20 άτομα προσωπικό, καθώς την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Έπεται ο τρίτος γύρος πληρωμών αποζημιώσεων για τους υπό αναστολή μισθωτούς πληττόμενων επιχειρήσεων. Επίσης, ολοκληρώνονται οι πληρωμές των έκτακτων επιδομάτων προς τους μακροχρόνια ανέργους. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για τη καταβολή των 600 ευρώ για τους αυταπασχολούμενους επιστήμονες (μηχανικούς, δικηγόρους κ.λπ.). Τέλος, θα ξεκινήσει ο κύκλος των πληρωμών για τους εργαζομένους των ειδικών κατηγοριών.

Συγκεκριμένα :

- Από την ερχόμενη Δευτέρα 4/5 αναμένεται η έναρξη καταβολής της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ στους επαγγελματίες με έως 20 άτομα προσωπικό, οι οποίοι είτε ανέστειλαν με κρατική εντολή τη δραστηριότητά τους, είτε πλήττονται σημαντικά από την κορονο-κρίση.

- Μεταξύ Δευτέρας 4/5 και Παρασκευής 8/5 θα γίνει η πληρωμή του έκτακτου επιδόματος στήριξης ύψους 400 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους (σ.σ.: για όσους έκλεισαν 1 χρόνο εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ από την 1/4/2019 και έπειτα). Η πληρωμή αυτή θα αφορά όσους ανέργους έκαναν τη σχετική αίτηση στις 3/5.

- Από την Τρίτη 5/5 έως την Παρασκευή 8/5 θα γίνει η καταβολή της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ για τους εργαζομένους των ειδικών κατηγοριών.

- Από την Τετάρτη 5/5 έως την Παρασκευή 8/5 προβλέπεται να γίνει η πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ για τους μισθωτούς, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή και απασχολούνται σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί σημαντικά από την κορονο-κρίση. Ο λόγος για όσους υπέβαλαν στην εφαρμογή supportemployees.services.gov.gr μεταξύ 20 και 30/4, αφού προηγουμένως οι εργοδότες τους είχαν υποβάλει τη δική τους υπεύθυνη δήλωση στο πληροφοριακό σύστημα "Εργάνη". Πρόκειται για το τρίτο "κύμα" πληρωμών προς τους μισθωτούς, το οποίο αφορά το διάστημα από τις 21/3 (το νωρίτερο) έως και τις 30/4.

- Έως την Παρασκευή 8/5 θα είναι δεκτές στην εφαρμογή supportemployees.services.gov.gr οι αιτήσεις των αυταπασχολούμενων επιστημόνων για την το έκτακτο επίδομα των 600 ευρώ. Όσοι έχουν  ήδη (πριν το Πάσχα) έχουν  λάβει την 1η δόση (400 ευρώ) -στα πλαίσια του προγράμματος τηλεκατάρτισης το οποίο μετέπειτα καταργήθηκε- θα λάβουν τη 2η δόση (200 ευρώ) τις αμέσως επόμενες μέρες.

capital.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ