ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 800 ευρώ: Η πληρωμή για ελεύθερους επαγγελματίες μετά την αίτηση στην ΑΑΔΕ

0

Σήμερα ξεκινάει η πληρωμή για το επίδομα των 800 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις που έκαναν αίτηση στην ΑΑΔΕ.

Οι αιτήσεις για την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους περί των 500 εκατ. ευρώ σε 600.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ιδιόκτητες επιχειρήσεων ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 28 Απριλίου.

Η διαδικασία αποστολής εντολών πληρωμών θα έχει ολοκληρωθεί έως την Πέμπτη 30 Απριλίου και οι ωφελούμενοι θα δουν τα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 4 Μαΐου, ανάλογα με την λειτουργία των τραπεζικών συστημάτων πληρωμών.

Υπενθυμίζεται ότι η Παρασκευή 1 Μαΐου είναι τραπεζική αργία.

Το επίδομα των 400 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους έχει αρχίσει να καταβάλλεται από χθες. Η ειδική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ θα μείνει ανοικτή έως τις 3 Μαΐου.

Για το επίδομα των 600 ευρώ οι επιστήμονες πρέπει να κάνουν αίτηση στο supportemployees.services.gov.gr με τη χρήση των κωδικών taxisnet.

Όσοι από τους δικαιούχους είχαν αιτηθεί τη συμμετοχή τους στην υπ’ αριθ. πρωτ. 286/2-4-2020 πρόσκληση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τους καταβλήθηκε το ποσό των 400 ευρώ ως προκαταβολή, τους καταβάλλεται το ποσό των 200 ευρώ για την αποπληρωμή του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 600 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης και ότι δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων της, μετά την υποβολή αυτής, στο περιβάλλον του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Μεταξύ άλλων, η ΚΥΑ ορίζει ότι ο δικαιούχος της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού οφείλει να συμπληρώσει τα στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού (IBAN, τράπεζα), στον οποίο και θα καταβληθεί το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης.

Ο δικαιούχος της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού οφείλει να επιβεβαιώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του και να συμπληρώσει υποχρεωτικά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ