ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«13 Σοφοί»: Οι εκλεκτοί Μηταράκη για την αναδιοργάνωση της επικουρικής ασφάλισης

0

Οι Σοφοί πρέπει να παραδώσουν το πόρισμά τους μέχρι την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, καθώς εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί το επίμαχο νομοσχέδιο

Επιτροπή 13 «σοφών» συγκροτεί ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μυταράκης με στόχο την αναδιοργάνωση της επικουρικής ασφάλισης.

Οι Σοφοί πρέπει να παραδώσουν το πόρισμά τους μέχρι την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, καθώς εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί το επίμαχο νομοσχέδιο που θα οδηγήσει την επικουρική ασφάλιση προς ένα πλήρως κεφαλαιοποιητικό σύστημα.

Η επιτροπή σοφών θα επεξεργαστεί όλες τις σχετικές προτάσεις για να καταλήξει στην επεξεργασία και διατύπωση του μηχανισμού μετάβασης σε ένα νέο σύστημα κεφαλαιοποιητικής επικουρικής ασφάλισης στην Ελλάδα.

Στην εν λόγω ομάδα εργασίας μετέχουν οι:

Καρασιώτου Παυλίνα, Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων ως Πρόεδρος.

Τσάμη Παρασκευή, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μάντζαρη Σοφία, εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών με αναπληρώτρια την Αγγελή Ελένη.

Στελλάτου Ιουλία, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρόσθετης και Επαγγελματικής Ασφάλισης, με αναπληρώτρια την Παπανικολοπούλου Αλεξάνδρα, Προϊσταμένη του Τμήματος Επικουρικής Ασφάλισης.

Μαυρίδου Γεωργία, Προϊσταμένη του Τμήματος Εσωτερικής Νομοθεσίας Επαγγελματικής Ασφάλισης, με αναπληρωτή τον Δρίβα Παναγιώτη, υπάλληλο του Τμήματος.

Ζαχαράκη Ελευθερία, εκπρόσωπος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) με αναπληρωματικό μέλος τη Νιφόρου Αφροδίτη.

Χατζηβασίλογλου Ιωάννης, εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος με αναπληρωματικό μέλος τη Σόμπολου Ανθούλα.

Κουσκουνά Ευφροσύνη, Πρόεδρος της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, με αναπληρωματικό μέλος τον Συμεωνίδη Γεώργιο, μέλος της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής.

Μαργαριτσανάκη Μαρία, εκπρόσωπος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αναπληρωματικό μέλος τον Χαμπέο Αθανάσιο.

Παπαρρηγοπούλου Πατρίνα, καθηγήτρια Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και δικηγόρος, ως εμπειρογνώμονας σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης.

Αντωνάκη Μαργαρίτα, εκπρόσωπος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος με αναπληρωματικό μέλος τη Βαρουχάκη Ευαγγελία.

Νούνης Χρήστος, εκπρόσωπος της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης με αναπληρωματικό μέλος τον Φύτρο Χαράλαμπο.

Λάζαρης Κωνσταντίνος, εκπρόσωπος της Ένωσης Επαγγελματικών Ταμείων Υποχρεωτικής Ασφάλισης, με αναπληρωματικό μέλος τον Παπαδόγιαννη Χρήστο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ