ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
LIFESTYLE

Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: «Το έντεχνο βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση, ξενέρωτα τραγούδια και νερόβραστες ερμηνείες»

0

«Δυστυχώς από τον χώρο του έντεχνου δεν βρίσκω ούτε μία νέα γυναικεία ή ανδρική φωνή που να με έχει μαγέψει τα τελευταία χρόνια», είπε ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος.

Συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τον Παναγιώτη Βαζαίο παραχώρησε ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος.  Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και στιχουργός μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις επιτυχίες που έχει γράψει, αλλά και για το έντεχνο τραγούδι.

Ποιο τραγούδι σου θεωρείς ότι έκανε τη μεγαλύτερη επιτυχία και γιατί;

Αντικειμενικά απ’ όσα τραγούδια μου έχουν κυκλοφορήσει, το πιο πετυχημένο και σε επίπεδο πωλήσεων και σε διαχρονικότητα είναι το «Σάββατο έκλαψα για σένα». Ένας στίχος μου που μελοποίησε μοναδικά και ερμήνευσε ο Γιάννης Πλούταρχος και θα του είμαι πάντα ευγνώμων γι’ αυτό. Σε επίπεδο εξωτερικού φυσικά το «Secret combination» που πούλησε πολύ ως single στο εξωτερικό, αλλά και το «Comme ci comme ca» που παρ’ ότι αποκλείστηκε στην Eurovision κυκλοφόρησε και έκανε επιτυχία, ακόμα και το «With love» που είχα γράψει για την Τάμτα το 2007 και δεν εξελέγη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό εκείνης της χρονιάς, κυκλοφόρησε και αγαπήθηκε σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Ποιον νέο καλλιτέχνη ξεχωρίζεις σήμερα και πιστεύεις ότι μπορεί να κάνει τεράστια καριέρα; Υπάρχει κάποιος;

«Τεράστια καριέρα» είναι βαριά κουβέντα και δεν θα την πω για κανέναν σημερινό καλλιτέχνη. Δεν νομίζω ότι θα ξαναγίνουν εύκολα «τεράστιες καριέρες». Σίγουρα υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν φωνή και κάνουν καριέρα την οποία αξίζουν. Πρόσωπα που έχουν ξεπεράσει πλέον τα δέκα χρόνια καριέρας όπως ο Οικονομόπουλος, ο Αργυρός, η Πάολα, στο πιο ποπ η Ελένη Φουρέιρα.

Δυστυχώς από τον χώρο του έντεχνου δεν βρίσκω ούτε μία νέα γυναικεία ή ανδρική φωνή που να με έχει μαγέψει τα τελευταία χρόνια. Πολύ υφάκι, ξενέρωτα τραγούδια και ακόμα πιο ανέκφραστες και νερόβραστες ή υπερβολικές ερμηνείες. Γενικά το έντεχνο που κάποτε λάτρευα, βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση και εποχή του. Από τους πολύ νεότερους τραγουδιστές γενικότερα, ένα κορίτσι που ξεχωρίζω την ωραία φωνή του και πιστεύω ότι έχει πιθανότητες να κάνει πολλά πράγματα στο μέλλον είναι η Αναστασία.

zappit.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ