ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
LIFESTYLE

Ντίνος Καρύδης: «Από τότε είμαι κλινήρης, παραπατάω»

0

"Αν δεν ήταν η Σμαράγδα, δεν θα είχα ούτε για το νοίκι" εξομολογείται ο Ντίνος Καρύδης.

Συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μουλά παραχώρησε ο Ντίνος Καρύδης. Ο σπουδαίος ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο περιστατικό που τον ανάγκασε να παραμείνει κλινήρης και τον ταλαιπωρεί μέχρι και σήμερα.

Πώς είναι αυτή η περίοδος για εσάς; Ποια είναι η καθημερινότητά σας;

Είμαι σε δύσκολη κατάσταση. Έχω κατεβάσει τα ρολά με την τελευταία δουλειά που έκανα στο θέατρο, το τελευταίο έργο του Άντον Τσέχωφ. Έκανα τον θεατρίνο, έναν ηλικιωμένο άνθρωπο στην ηλικία μου δηλαδή. Αυτόν τον ξέχασαν μόνο του και μεθυσμένο στο θέατρο και αρχίζει να παίζει δραματικούς ρόλους. Είναι αρκετά δύσκολη η περίοδος για εμένα.

Είναι βράχος η Σμαράγδα δίπλα σας;

Ακριβώς αυτό. Έχω δίπλα μου τη σύζυγό μου, που είναι και αυτή μεγάλη σε ηλικία. Η πιο δίπλα, που ντρέπομαι να το πω, είναι η κόρη μου που αν δεν ήταν εκείνη, δεν θα είχα αυτή τη στιγμή ούτε τηλέφωνο για να μιλήσω. Δεν θα είχα ούτε για το νοίκι και ευτυχώς η Σμαράγδα μου μας βοηθάει. Η σύνταξη έχει κατέβει και έχει γίνει χαρτζιλίκι, την έκοψαν και οι μεν και οι δε. Η κόρη μου μας συντηρεί.

Είδα και μια ταινία που γύρισε με τον Πάνο Κούτρα που είναι εξαιρετικός. Έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Πρόκειται για την ταινία «Dodo» του Πάνου που πρέπει να την δουν όλοι. Το είδα δύο φορές και πραγματικά είναι αριστούργημα. Παίζουν η Σμαράγδα μου και πολλοί σπουδαίοι ηθοποιοί.

Ξέρω έχετε περάσει αρκετές δυσκολίες. Από το 2018 ξεκίνησαν τα προβλήματα;

Το 2018 έπαθα έμφραγμα. Ήμουν στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία και πιθανόν τα δακρυγόνα μου έκαναν κακό. Βέβαια, θα πάθαιναν και άλλοι. Με γλίτωσε η Γωγώ Ατζολετάκη που ήμασταν παρέα εκεί. Άμεσα φώναξε ασθενοφόρο και με πήγαν στο νοσοκομείο. Έμεινα τότε έναν μήνα. Γύρισα σπίτι και από τότε είμαι κλινήρης στο κρεβάτι. Δεν περπατάω, παραπατάω. Όταν βγαίνω, βγαίνω μονάχα με παρέα, έχω και μπαστούνι αλλά τα πόδια από κάτω με έχουν αφήσει. Το καλοκαίρι στο Κιάτο κολυμπάω και θυμάμαι ότι ξύπνησα ένα πρωί και διαπίστωσα πως ήμουν χάλια.

zappit.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ