ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
LIFESTYLE

Αυτή είναι η πρώτη ελληνική ταινία που μπήκε στο Netflix - Με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη

0

Και επίσημα η πρώτη ελληνική ταινία που μπαίνει στο Netflix είναι το "The Waiter" σε σκηνοθεσία Στηβ Κρικρή, με πρωταγωνιστές τους Άρη Σερβετάλη, Γιάννη Στάνκογλου, Κιάρα Γκενσίνι κ.ά

Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος ο σκηνοθέτης σε ανακοίνωση στον λογαριασμό του στο LinkedIn. "Η πρώτη ελληνική ταινία στο Netflix. Κατά μήκος της Ευρώπης", γράφει.

Το φιλμ νουάρ που γυρίστηκε στην Αθήνα, είναι διαθέσιμο από τον Ιούνιο του 2022 στο Netflix σε συνολικά 23 ευρωπαϊκές χώρες: την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Τσεχία/Σλοβακία, την Εσθονία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Ισλανδία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία, την Ισπανία, την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, το "The Waiter" δεν βρίσκεται στο ελληνικό Netflix αλλά στην ελληνική πλατφόρμα του Cinobo. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε και στο Ertflix, τη δωρεάν πλατφόρμα της ΕΡΤ.

Η ταινία, που έκανε πρεμιέρα το 2018 στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και συνέχισε να προβάλλεται με επιτυχία σε πολλά φεστιβάλ εκτός Ελλάδας, πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους κινηματογραφική δουλειά του Κρικρή.

Η υπόθεση της ταινίας έχει ως εξής: Ο Ρένος είναι ένας μοναχικός και φιλήσυχος σερβιτόρος, ο οποίος αρχίζει να ανησυχεί για την εξαφάνιση του γείτονά του Μίλαν. Η ξαφνική παρουσία του "Ξανθού" στο διαμέρισμα του τελευταίου θα τον αναστατώσει ακόμα περισσότερο, οδηγώντας τον σε μερικές ανατρεπτικές για τη μέχρι τώρα ζωή του αποφάσεις.

Συντελεστές

Σενάριο/Σκηνοθεσία/Παραγωγή: Στηβ Κρικρής
Συμπαραγωγός: Νικόλας Αλαβάνος
Πρωταγωνιστούν οι: Άρης Σερβετάλης, Γιάννης Στάνκογλου, Κιάρα Γκενσίνι, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Αντώνης Μυριαγκός, Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργος Γλάστρας, Ελεάνα Φινοκαλιώτη.
Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιώργος Καρβέλας
Σκηνογράφος: Κώστας Παππάς
Μουσική: CotiK

 

madata.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ