Στο «δόγμα» Χρυσοχοϊδη, δηλαδή της σκληρής εφαρμογής του νόμου, εκτός αλλά και εντός φυλακών, εντάσσουν-όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις-την αιφνιδιαστική μεταγωγή κρητικών κρατουμένων, από γνωστές οικογένειες της Κρήτης, απόψε το βράδυ με το πλοίο γραμμής σε σωφρονιστικά καταστήματα της ηπειρωτικής αλλά και νησιωτικής Ελλάδας, σε Μαλανδρίνο, Άμφισα, Κέρκυρα κλπ.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά κρητικούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων ζουν και δραστηριοποιούνται σε περιοχές του Ηρακλείου, όπως Φόδελε, Μονοφάτσι αλλά και Βορίζια που βρίσκονται στο επίκεντρο τις τελευταίες εβδομάδες. Μεταξύ των κρατουμένων που φεύγουν εκτός Κρήτης είναι ο 45χρονος κρητικός που είχε καταδικαστεί για την υπόθεση του εμπρησμού των απορριμματοφόρων του δήμου Μαλεβιζίου, είναι κρητικός που είχε προφυλακιστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συγγενικού του προσώπου, σε χωριό του Μονοφατσίου, αλλά είναι και κάποιοι συγγενείς του δολοφονημένου, Φανούρη Καργάκη.
Η μεταγωγή αιφνιδίασε τόσο τους ίδιους τους μεταφερόμενους όσο και τις οικογένειες τους και μάλιστα σημειώθηκαν ασύλληπτες καταστάσεις με κάποιους συγγενείς (γυναίκες) που «κατέρρευσαν» στο άκουσμα της απομάκρυνσης τους από την Κρήτη.
cretalive.gr

