ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Επίσημα στη Βουλή η λειτουργία τρένου στο νησί

0

Στη μόνιμη επιτροπή της Βουλής για την Οδική Ασφάλεια τέθηκε το θέμα της δημιουργίας μέσου σταθερής τροχιάς (τρένου) στην Κρήτη, ενώ την ίδια στιγμή οργανώνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους βουλευτές του νησιού για το ίδιο θέμα.

Όπως προκύπτει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης ανέδειξε την κορυφαία σημασία που έχει σε αυτή τη χρονική συγκυρία να αποκτήσει επιτέλους η Κρήτη μια υποδομή που μπορεί να εξυπηρετήσει με ασφάλεια τις μετακινήσεις στο νησί και να μη χαθεί για άλλη μια φορά μια τεράστια ευκαιρία, με δεδομένη τη δημιουργία του νέου αεροδρομίου που θα πολλαπλασιάσει τη δυνατότητα τουριστικών αφίξεων, αυξάνοντας κατακόρυφα της μεταφορικές ανάγκες.

Ειδικότερα η προσέγγιση όπως τονίσθηκε στη μόνιμη επιτροπή της Βουλής για την Οδική Ασφάλεια, είναι σημαντικό να προχωρήσει η διαδικασία για τη δημιουργία ενός μέσου σταθερής τροχιάς το οποίο θα ενώνει τις μεγάλες πόλεις της βόρειας Κρήτης που φιλοξενεί το 20% των επισκεπτών της χώρας μας. Η ανταπόκριση που καταγράφηκε από τη διατύπωση του αιτήματος ήταν θετική και πλέον τα μέλη της Παγκρήτιας Επιτροπής για τη δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς πρόκειται να πραγματοποιήσουν αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους βουλευτές του νησιού με σκοπό να παρέμβουν δυναμικά και να ασκηθεί ισχυρή πολιτική πίεση.

Μάλιστα αυτό το οποίο τονίζουν τα μέλη της Παγκρήτιας Επιτροπής είναι ότι θα πρέπει η Κυβέρνηση να αξιοποιήσει τη χρηματοδοτική δυνατότητα που δίδεται μέσα από ευρωπαϊκές ενισχύσεις οι οποίες στρέφεται πλέον αποκλειστικά σε επενδύσεις μέσων σταθερής τροχιάς που περιορίζουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση, την ατμοσφαιρική ρύπανση, τον θόρυβο και βελτιώνουν τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον, την οδική ασφάλεια.

Το έργο επομένως της σιδηροδρομικής σύνδεσης των πόλεων της Κρήτης βρίσκεται από τη φύση του στο επίκεντρο των χρηματοδοτικών προτεραιοτήτων της Ευρωπαικής Ενωσης στον κλάδο των μεταφορών και αν δεν αξιοποιηθεί τώρα η συγκυρία, τότε οι ανάγκες θα μας ξεπεράσουν και οι ευκαιρίες θα χαθούν. Θα ξαναζήσουμε ότι ζήσαμε με τον ΒΟΑΚ και τις χαμένες δεκαετίες με αρνητικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη της Κρήτης.

ekriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ