ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Φεύγουν για το εξωτερικό οι Κρητικοί εργαζόμενοι στον τουρισμό – «Αγκάθι» και φέτος οι ελλείψεις

0

Την ώρα που επιχειρηματίες στον κλάδο του τουρισμού στην Κρήτη, βρίσκονται σε έναν διαρκή «αγώνα δρόμου» για την εύρεση προσωπικού, ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι φεύγουν από το νησί για εργασία στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην Τηλεόραση CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη με την Αντιγόνη Ανδρεάκη, ο Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, ήδη γκρουπ εργαζομένων, κυρίως οδηγοί λεωφορείων, έχει φύγει στη Γερμανία, ενώ ενδιαφέρον από επιχειρηματίες του εξωτερικού εκφράζεται και για σεφ Κρητικής κουζίνας, μέσω email που φτάνουν συχνά στο Ε.Κ.Η.. Μάλιστα όπως είπε ο κ. Βοργιάς, ήδη ένας σεφ από την Κρήτη έχει πάει στο εξωτερικό, ενώ το ενδιαφέρον από εργαζομένους στον κλάδο του τουρισμού, ολοένα και αυξάνεται.

Οι οικονομικές αποδοχές των εργαζομένων στο εξωτερικό είναι καλύτερες, σύμφωνα με τον κ. Βοργιά, ο οποίος τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ασφαλέστερων συνθηκών εργασίας και καλύτερων αμοιβών και στην χώρα μας.

«Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό δουλεύουν έξι μήνες και τους άλλους έξι πεινάνε», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας μάλιστα, πως εκτός από τους εργαζομένους που έχουν φύγει στο εξωτερικό, πολλοί είναι εκείνοι που εγκαταλείπουν τον κλάδο τον τουρισμού για να εργαστούν στο νησί, είτε ως διανομείς είτε στον κατασκευαστικό κλάδο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως και φέτος, οι ελλείψεις στον κλάδο του τουρισμού στην Κρήτη, θα αποτελούν «αγκάθι» για τους επιχειρηματίες.

creta24.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ