ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Σπίτια μόνο για γιατρούς, δικηγόρους και… άτεκνους – Ιδιοκτήτες ζητούν ακόμη και το Ε9

0

Σε μείζον κοινωνικό ζήτημα εξελίσσεται η εύρεση ακινήτου για ενοικίαση στο Ηράκλειο: Σπίτια δυσεύρετα και όσα είναι διαθέσιμα, οι τιμές των ενοικίων βρίσκονται στα ύψη. Όσον αφορά τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών, πολλές φορές είναι εξωπραγματικές. Όλα αυτά, έχουν ως αποτέλεσμα, όσοι αναζητούν ακίνητο να βρίσκονται σε αδιέξοδο και η διαδικασία σε αρκετές περιπτώσεις να διαρκεί μήνες ή ακόμη και χρόνια.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στη Μαρία Μπινιχάκη η Πρόεδρος των Μεσιτών ανατολικής Κρήτης Άρτεμις Μαυράκη, τα μισθώματα είναι κάθε μέρα και ακριβότερα.

Παρουσιάζοντας ενδεικτικά τις τιμές, ανέφερε πως για ένα διαμέρισμα στο κέντρο του Ηρακλείου το οποίο μάλιστα δε θα είναι ανακαινισμένο, η τιμή του ενοικίου ανέρχεται στα 900 – 1.300 ευρώ, ενώ για το ίδιο ακίνητο, σε ένα προάστιο της πόλης κάποιος θα πλήρωνε περί τα 600 ευρώ.

Τα διαμερίσματα στο κέντρο με περίπου 40 τ.μ, η τιμή διαμορφώνεται στα 600 ευρώ και εκτός κέντρου στα 400 ευρώ.

Εκτός όμως από τις τιμές που αποτελούν εμπόδιο για τους περισσότερους ενδιαφερόμενους, πολλοί δεν μπορούν ακίνητο για ενοικίαση καθώς δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που ζητούν οι ιδιοκτήτες. Σύμφωνα με την κ. Μαυράκη, υπάρχουν περιπτώσεις ιδιοκτητών που δεν θέλουν κατοικίδια, παιδιά ή διαθέτουν τα ακίνητά τους μόνο για εκπαιδευτικούς, γιατρούς και δικηγόρους. Μάλιστα αρκετοί είναι οι ιδιοκτήτες που ζητούν εκκαθαριστικό αλλά και το Ε9 των ενδιαφερόμενων.

creta24.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ