ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη - Τουρισμός: Αισιοδοξία και για τη φετινή σεζόν από τις προκρατήσεις - Πότε ανοίγουν ξενοδοχεία

0

Τις πρώτες κρατήσεις έχουν αρχίσει να δέχονται ήδη οι τουριστικές επιχειρήσεις και της Κρήτης παρά το γεγονός ότι η σεζόν του 2023 απέχει ακόμα από την εκκίνηση της. Σύμφωνα με παράγοντες του τουρισμού μάλιστα, με όχημα την καλή πορεία του κλάδου το 2022, οι πρώτες ενδείξεις για την τρέχουσα χρονιά είναι ενθαρρυντικές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορούμε να εφυσηχάζουμε.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηράκλειου Νίκος Χαλκιαδάκης, τόνισε ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά από χώρες που παραδοσιακά στέλνουν τουρίστες όπως Βρετανία, Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία κ.α με τις προκρατήσεις να σημειώνουν άνοδο.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, τα πρώτα ξενοδοχεία στο νησί αναμένεται να ανοίξουν τέλη Μαρτίου αρχές Απριλίου δηλ πριν το Πάσχα.

Οι προετοιμασίες σε πολλές μονάδες έχουν ήδη ξεκινήσει με την εκτέλεση διαφόρων εργασιών ανακαίνισης, αποκατάστασης ζημιών κ.α.

Αγκάθι όμως, όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων είναι τα υψηλά επιτόκια που πλέον και με τη νέα αύξηση από την ΕΚΤ, θα αποτελέσουν θηλιά για όσες ξενοδοχειακές μονάδες έχουν δανειακές υποχρεώσεις.

Υψηλό είναι και το ενδιαφέρον και των Αυστριακών για την χώρα μας, με την Ελλάδα να αποδεικνύεται πρώτη σε κρατήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2023 ενώ κρατήσεις έχουν ξεκινήσει κι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με την αφορμή και των πτήσεων που θα ξεκινήσουν και φέτος έγκαιρα.

Θετικά είναι και τα μηνύματα και από την κρουαζιέρα.

Συνάντηση στο Ηράκλειο για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας

Την ίδια ώρα προβληματισμός επικρατεί για την έλλειψη εργαζομένων στον τουρισμό που και φέτος αναμένεται να παρουσιαστεί σε επιχειρήσεις της Κρήτης. Αύριο  το απόγευμα (1/2) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του σωματείου ξενοχουπαλλήλων Ηρακλείου με την Ένωση Ξενοδόχων για την υπογραφή της τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση όλοι αναμένουν και τη φετινή σεζόν οι επισκέπτες να κινηθούν σε υψηλά νούμερα ίσως και πάνω από το καλοκαίρι του 2022 που το νησί μας είχε 4 εκατ.675χιλ αφίξεις, ξεπερνώντας το 2019.

Στο μεταξύ μεγάλο ερωτηματικό είναι πόσοι Σκανδιναβοί θα έρθουν φέτος στην Κρήτη καθώς τα τελευταία χρόνια καταγράφονται πτωτικές τάσεις.

ekriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ