ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο σήμερα η μελέτη για την προστασία του Παλίγκρεμνου

0

 Συγκέντρωση ετοιμάζουν οι πολίτες που αντιδρούν στην κατασκευή τουριστικής μονάδας πάνω από τον Παλίγκρεμνο, στο χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Ηράκλειο

Στο τραπέζι των συζητήσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης πρόκειται να τεθεί σήμερα Τρίτη 31 Ιανουαρίου, η μελέτη για την προστασία του Παλίγκρεμνου στον Πλακιά με την οποία ζητείται η κήρυξή της περιοχής σε προστατευόμενο τοπίο. Οι πολίτες που αντιδρούν στην κατασκευή τουριστικής μονάδες πάνω από τον Παλίγκρεμνο ετοιμάζουν συγκέντρωση στο χώρο που θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση.

Στο κάλεσμα τους οι οργανωτές της κινητοποίησης αναφέρουν:

«Στο ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ - αίθουσα ΜΙΝΩΣ - οδός Υγείας 2 και ώρα 12:00 θα συζητηθεί η ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη Αξιολόγησης και Χαρακτηρισμού της περιοχής Παλίγκρεμνου Πλακιά, Δήμου Αγίου Βασιλείου, ΠΕ Ρεθύμνου, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού ΠΚ.

Η Kίνηση για την Προστασία του Παλίγκρεμνου θα είμαστε εκεί. Μέσα και έξω από την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, να γίνει ακόμη ένα βήμα για την προστασία του αγαπημένου μας βράχου.

Όπως και στης 8 Δεκεμβρίου 2022 είμασταν παρόν στο Διοικητικό Εφετείο Χανίων, όπου συζητήθηκε η αίτηση ακύρωσης 49 σωματείων και πολιτών και του Δήμου Αγίου Βασιλείου κατά της οικοδομικής άδειας, (την απόφαση αυτή περιμένουμε να βγει, ελπίζουμε σύντομα) έτσι και τώρα θα δώσουμε το παρόν στον επόμενο σταθμό του αγώνα μας, στο Ηράκλειο.

ΌΛΟΙ! Όσες και όσοι μπορούμε να είμαστε εκεί να ξανά μεταδώσουμε το μήνυμα της 15ης Μαΐου του 2022: Ο ΒΡΑΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΡΑΧΟ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ

Όπως τότε στον Πλακιά που ξεκινήσαμε όλοι μαζί αυτόν τον αγώνα, έτσι τώρα θα τον συνεχίσουμε στο Ηράκλειο».

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ