ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Απόδραση Χανιά: Συνελήφθησαν οι 3 από τους 5 βαρυποινίτες - Σαρωτικοί έλεγχοι σε λιμάνια και αεροδρόμια

0

Συνελήφθησαν οι τρεις από τους πέντε βαρυποινίτες που κατάφεραν να δραπετεύσουν από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, σημερα, ξημερώματα  Δευτέρας 7 Φεβρουαρίου 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις από τους τέσσερις Αλβανούς, που «έπεσαν» στα χέρια των αστυνομικών στο Ηράκλειο και πιο συγκεκριμένα σε τοποθεσία κοντά στο κέντρο της πόλης, επιχειρούσαν να μεταβούν σε συγκεκριμένο σημείο, ώστε  να συναντηθούν με κάποιο άτομο.

Την ίδια ώρα σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι σε όλο το οδικό δίκτυο της Κρήτης, σε λιμάνια και αεροδρόμια του νησιού.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το λιμάνι Ηρακλείου, όπου κλιμάκια του Λιμενικού και της Αστυνομίας, πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους, για τον εντοπισμό τους.

Ειδικότερα, οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από άνδρες της αστυνομίας και του λιμενικού, που επιχειρούν στο λιμάνι του Ηρακλείου από νωρίς το απόγευμα, πραγματοποιώντας εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλα τα οχήματα και κυρίως στα βαρέα.

Σημειώνεται πως τα στοιχεία των πέντε βαρυποινιτών δεν δίνονται στην δημοσιότητα, καθώς πρόκειται για άτομα που έχουν καταδικαστεί και εκτίουν τις ποινές τους.

Υπενθυμίζεται ότι ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ σε βάρος ενός αξιωματικού και τεσσάρων κατώτερων αστυνομικών του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων, ενώ σε τρεις (αξιωματικός και δύο κατώτεροι) τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, για την απόδραση των πέντε βαρυποινιτών κρατουμένων από τα κρατητήρια της υπηρεσίας, σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, ξημερώματα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρεται: «Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, σε βάρος πέντε αστυνομικών (Αξιωματικού και τεσσάρων κατωτέρων) του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων, σχετικά με περιστατικό απόδρασης πέντε κρατουμένων, που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, από τα κρατητήρια της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.

Πρόκειται για τέσσερις σεσημασμένους Αλβανούς κι έναν Πακιστανό, καταδικασμένο σε τρις ισόβια για ανθρωποκτονίες,  οι οποίοι κατάφεραν να αποδράσουν σπάζοντας τα κάγκελα παραθύρου της τουαλέτας του υπογείου.

Το φορτηγάκι κίτρινου χρώματος ήταν το όχημα που βρήκαν παρκαρισμένο πέριξ του αστυνομικού μεγάρου Χανίων και με αυτό έφτασαν μέχρι τις Σίσες όπου εντοπίστηκε νωρίς το πρωί.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, στις Σίσες Ρεθύμνης και μάλιστα μέσα στο χωριό, άλλαξαν οι δραπέτες το όχημα που χρησιμοποίησαν για να απομακρυνθούν από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων. Οι δραπέτες μάλιστα επιχειρώντας να βρουν ένα άλλο μέσο, πήραν από κάτοικο των Σισών ένα αγροτικό όχημα, λευκού χρώματος με κόκκινες ρίγες, ενώ ο γερανός της Αστυνομίας έφτασε το πρωί στο σημείο και πήρε το φορτηγάκι, το οποίο θα περάσει από εξονυχιστικό έλεγχο.

Σε αυτό το όχημα, φαίνεται να εστιάζουν οι έρευνες της αστυνομίας.

Το χρονικό

Οι τέσσερις υπόδικοι αλβανικής καταγωγής κι ο Πακιστανός, φέρονται να μπήκαν στην τουαλέτα του κρατητηρίου κι αφού έκοψαν με αιχμηρό αντικείμενο τα σιδερένια κάγκελα από παραθυράκι, πήδηξαν ένας -  ένας και βγήκαν στο υπόγειο γκαράζ του Αστυνομικού Μεγάρου, στη βορινή πλευρά του κτηρίου.

Πηγές αναφέρουν ότι το έσκασαν από ξεκλείδωτη πόρτα του λεβητοστασίου , χωρίς να γίνουν αντιληπτοί ούτε από τον φρουρό των κρατητηρίων, ούτε από τον εξωτερικό φύλακα. Την απουσία των πέντε, αντιλήφθηκε ο αστυνομικός της πρωινής βάρδιας στην καθιερωμένη καταμέτρηση των κρατουμένων.

Οι πέντε κρατούμενοι έφτασαν από την Αθήνα στα Χανιά το απόγευμα της Παρασκευής με μεταγωγή από τις φυλακές Κορυδαλλού και επρόκειτο χθες το πρωί να μεταχθούν στο κατάστημα κράτησης Κρήτη 1 της Αγιάς. Δεδομένου ότι στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δεν πραγματοποιούνται μεταγωγές, οδηγήθηκαν στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου.

 

Πρόκειται για ποινικούς, καταδικασμένους για βαριές κακουργηματικές πράξεις:

Ο Πακιστανικής καταγωγής, 35 ετών, είναι καταδικασμένος από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας σε τρις ισόβια για ανθρωποκτονίες κατά συρροή . Είναι γνωστός με πέντε διαφορετικά ονόματα και τρία επίθετα.

Αλβανός 43 ετών, καταδικασμένος σε ισόβια για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, θανατηφόρα ληστεία, διακεκριμένες κλοπές, οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Σερβιτόρος στο επάγγελμα, παντρεμένος κι έχοντας δύο παιδιά ,είναι γνώριμος στις αρχές κι έχει σε βάρος του αποφάσεις από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Αλβανός 32 ετών καταδικασμένος σε κάθειρξη είκοσι τεσσάρων ετών για ληστεία ,

Αλβανός  34 ετών και ομοεθνής του 29 ετών καταδικασμένοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

 

Η ηγεσία της τοπικής αστυνομίας, με συσκέψεις επί συσκέψεων στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια ως προς τον τρόπο που οι πέντε κρατούμενοι σχεδίασαν και κατάφεραν να υλοποιήσουν την απίστευτη απόδραση ενώ φαίνεται να ερευνούν και το ενδεχόμενο οι αλλοδαποί να είχαν συνεργό ή συνεργούς στην Κρήτη. Ένας εκ των κρατουμένων μάλιστα φαίνεται να είχε σχέση στο παρελθόν με το νησί.

Πηγές αναφέρουν ότι οι δραπέτες προετοίμαζαν την απόδραση τους από την πρώτη στιγμή της μεταγωγής τους στα Χανιά. Αδιευκρίνιστο παραμένει επίσης, πώς βρέθηκε στην κατοχή τους αιχμηρό αντικείμενο το οποίο χρησιμοποίησαν για να κόψουν τα κάγκελα του παραθύρου. Η κινητοποίηση της Αστυνομίας είναι τεράστια με όλες τις υπηρεσίες της να βρίσκονται επί ποδός για τον εντοπισμό τους.

neakriti.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ