ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Με εφημερίες γιατρών από άλλους νομούς τα κενά στα νοσοκομεία

0

To 98% των γιατρών στα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια φροντίδας υγείας στην Κρήτη έχουν εμβολιαστεί καθώς και το 92% των νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων όπως δήλωσε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη.

Σε σύνολο Κρήτης τώρα και όσον αφορά τον γενικό πληθυσμό έχει εμβολιαστεί το 57% και σύμφωνα με την κ. Μπορμπουδάκη μέχρι τέλος της εβδομάδας ίσως το ποσοστό αυτό ανέβει στο 60%.

Επίσης το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι εμβολιασμοί στις ηλικές από 12 έως 20 ετών.

Αναφορικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει σε ορισμένα νοσοκομεία εξαιτίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών όπως το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου η κ.Μπορμπουδάκη ανέφερε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην παθολογική κλινική.

Για το λόγο αυτό είπε παθολόγοι από ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο καλύπτουν τις εφημερίες της κλινικής ενώ απαντώντας στο σωματείο εργαζομένων του ιδρύματος για έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού εξαιτίας της συγχώνευσης Παθολογικής και καρδιολογικής κλινικής ανέφερε ότι δεν είναι αλήθεια καθώς ναι μεν έγινε συγχώνευση αλλά λόγω σχεδιασμού.

Μάλιστα είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν προσληφθεί 1.109 νοσηλευτές και αναζητούνται κι άλλοι για εργαστούν.

Επίσης έχουν προκηρυχθεί όλες οι οργανικές θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία του νησιού με 41 προσλήψεις ενώ το επόμενο διάστημα ενισχύεται με παθολόγο το ΠΑΓΝΗ αφού υπάρχει έλλειψη παθολόγων και αναισθησιολόγων.

Αναφορικά με τις παραιτήσεις γιατρών από το Διαλυνάκειο νοσοκομείο Νεάπολης είπε ότι ήταν μέτρο αντίδρασης για τις εφημερίες που κλήθηκαν να κάνουν στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και δεν τίθεται θέμα.

ekriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ