ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Αγρότες μένουν εκτός της επιδότησης των 30€ ανά στρέμμα ελιόδεντρων

0

Μέσα σε διάστημα μόλις 10 ημερών καλούνται οι παραγωγοί ελαιολάδου να συμπληρώσουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα για τα 30 ευρώ στο ελαιόλαδο. Συγκεκριμένα, από τις 17 μέχρι τις 27 Νοεμβρίου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα που θα υποδεχτεί τις αιτήσεις των κατ’ επάγγελμα ελαιοπαραγωγών ελαιοποιήσιμων ελιών ώστε να επιδοτηθούν με 30 ευρώ το στρέμμα υπό το νέο μέτρο 21 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλεί τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες να συμπληρώσουν την αίτηση από τις 17 έως 27 Νοεμβρίου για να λάβουν την έκτακτη επιδότηση των 30 ευρώ ανά στρέμμα ελαιοκαλλιεργειών. Η Κομισιόν έδωσε 126 εκατομμύρια ευρώ στη χώρα μετά από αίτημα της, για την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών, όμως το πρόβλημα που παρουσιάζεται είναι ότι θα έπρεπε στο Μητρώο να έχουν δηλώσει μέχρι τις 30 Αυγούστου ότι είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες.

Σύμφωνα με την Πρόσκληση, δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες (ΚΚΕΑ) με βάση το Μητρώο Αγροτών & Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) έως και τη λήξη υποβολής φορολογικής δήλωσης έτους 2020 (εισοδήματα έτους 2019), οι οποίοι έχουν στη νόμιμη κατοχή τους επιλέξιμη προσδιορισθείσα έκταση αγροτεμαχίων με καλλιέργειες ελιάς ελαιοποιήσιμης ή/και διπλής κατεύθυνσης, εξαιρουμένης της ποικιλίας Καλαμών. Ένα μεγάλο ποσοστό όμως μένει εκτός σε όλη την Κρήτη.

Οι λογιστές κάνουν έκκληση και στους τοπικούς βουλευτές να σκύψουν στο πρόβλημα και να δώσουν παράταση στις αιτήσεις αλλά και στις προθεσμίες για την είσοδο των παραγωγών στο Μητρώο των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών.

neatv.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ