ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Γιορτές Ρόκκας 2019: Το Timelapse που «ταξιδεύει» τις αισθήσεις

0

Εάν δεν πήγατε φέτος στις Γιορτές Ρόκκας, που πραγματοποιήθηκαν από τη 1 έως τις 15 Αυγούστου, στην Κίσσαμο Χανίων, δείτε το βίντεο και θα έχετε έναν πολύ καλό λόγο για να πάτε του χρόνου!

Μέσα σε δυόμισι λεπτά, με τη χρήση της τεχνικής Timelapse και με μουσική υπόκρουση το «The Great Unknown», αποτυπώνεται… μαγικά η τελευταία συμφωνική συναυλία στα πλαίσια των Γιορτών Ροκκας.

Σημειώνεται πως για το 2019 η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης, Δήμου Ηρακλείου, πραγματοποίησε συναυλία με τα έργα του Μάνου Χατζιδάκι: “το Χαμόγελο της Τζοκόντα” και αποσπάσματα από τη μουσική για τους “Όρνιθες” του Αριστοφάνη, σε επεξεργασία για ορχήστρα του Χάρη Βενέρη, υπό τη Διεύθυνση του Διεθνούς Φήμης Μαέστρου Μίλτου Λογιάδη. Προετοιμασία ορχήστρας, Δημήτρης Χανδράκης.

Στη συναυλία συμμετείχε η Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου, που τελεί υπό την καλλιτεχνική Διεύθυνση του Ιωάννη Ιδομενέως και οι Χορωδίες Χανίων: «Cantilena» υπό τη Διεύθυνση του Γιώργου Καλούτση, Χορωδία παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου υπό τη Διεύθυνση του Γεωργίου Χαχλάκη, και η χορωδία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Χανίων υπό τη Διεύθυνση της Γεωργίας Νικολουδάκη.

Ποιες είναι οι Γιορτές Ρόκκας;

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα τους, «οι Γιορτές Ρόκκας, κάθε καλοκαίρι, διηγούνται μια ξεχωριστή ιστορία. Την ιστορία ενός τόπου που διψάει για ζωή και ανάπτυξη και το εκφράζει με τη βοήθεια της τέχνης σε ένα αυγουστιάτικο “ταξίδι” εκδηλώσεων, που όποιος το ζει, τον συντροφεύει για πάντα.

Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή στα χωριά, στις διαδρομές, στους χώρους και στη φύση, με επίκεντρο την υψηλότερη έκφραση της μουσικής τέχνης, του θεάτρου και του πολιτισμού.

Στόχος μας: Να ξεφύγουμε από τα αυστηρά πλαίσια της θέασης και να δημιουργήσουμε μια συνολική εμπειρία για τον επισκέπτη ενεργοποιώντας όλες τις αισθήσεις του. Με αφορμή το προσωπικό του βίωμα τον καλούμε να ανακαλύψει τον τόπο και τους ανθρώπους, να αναπτύξει σχέσεις και να επανέλθει σαν θεατής, φίλος ή συμμέτοχος.

Όραμά μας: Η επαναφορά ενός βιώσιμου πλαισίου στις κοινότητες της ενδοχώρας μέσω των πρακτικών της πολιτιστικής διαχείρισης.»

Δείτε το υπέροχο βίντεο:

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ