ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

ΠΟΥ:«Ξερίζωμα της καρδιάς» του υγειονομικού συστήματος η καταστροφή του Αλ Σίφα στη Γάζα

0

Η καταστροφή του νοσοκομείου Αλ Σίφα στη Γάζα είναι το «ξερίζωμα της καρδιάς» του υγειονομικού συστήματος στον εμπόλεμο παλαιστινιακό θύλακα, δηλώνει σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Μία μέρα μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από το νοσοκομείο Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας χθες, ύστερα από επιχείρηση δύο εβδομάδων οι ειδικές δυνάμεις, άφησαν πίσω τους καμένη γη με κατεστραμμένα κτίρια.

Το Ισραήλ δηλώνει ότι σκότωσε εκατοντάδες μαχητές της Χαμάς, που είχαν εκεί τη βάση τους. Η Χαμάς και το ιατρικό προσωπικό αρνούνται ότι στο σημείο βρίσκονταν μαχητές.

«Είχαμε επαφή με το προσωπικό. Οι διευθυντές μάς είπαν ότι το Αλ Σίφα χάθηκε. Δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει με κανένα σχήμα ή μορφή ως νοσοκομείο», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις.

«Η καταστροφή του Αλ Σίφα σημαίνει το ξερίζωμα της καρδιάς του υγειονομικού συστήματος», δήλωσε η ίδια.

«Ήταν το σημείο στο οποίο οι άνθρωποι πηγαίνουν για να λάβουν το είδος της φροντίδας που παρέχει ένα πραγματικά καλό σύστημα υγείας, που όλοι εμείς στις δικές κοινωνίες περιμένουμε ότι θα έχουμε στην περίπτωση που το χρειαστούμε».

Ο ΠΟΥ ελπίζει ότι απεσταλμένοι του θα μπορέσουν σήμερα να μεταβούν στο σημείο για να δουν εάν μπορούν να σώσουν τη ζωή των ασθενών που έχουν απομείνει. Η Χάρις δήλωσε ότι δεν έχει πληροφορίες για το εάν το Ισραήλ έχει δώσει την άδεια για μια τέτοια αποστολή.

«Προσπαθούμε να πάμε εδώ και πολλές μέρες», δήλωσε. «Οι περισσότερες από τις αποστολές μας απορρίπτονται».

Το Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας πριν από τον πόλεμο, ήταν μια από τις λίγες μονάδες υγειονομικής περίθαλψης που παρέμενε μερικώς σε λειτουργία στο βόρειο τμήμα του θύλακα πριν από την επιδρομή.

cnn.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ