ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Eρντογάν στο υπουργικό συμβούλιο: Μας ικανοποιεί η απόφαση των ΗΠΑ για τα F-16

0

Πανηγυρίζει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη θετική έκβαση του αιτήματος της Άγκυρας για τα F-16 από τις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το CNN Turk, o Tαγίπ Ερντογάν, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, προέβη σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις, όπου μεταξύ άλλων σημείωσε τα εξής:

«Είμαστε ικανοποιημένοι με τη θετική έκβαση του αιτήματός μας για F-16. Μετά την άρση των περιορισμών στη χώρα μας, η τουρκική αμυντική βιομηχανία μας θα αναπτυχθεί περαιτέρω. Οι δέκα διαφορετικές συμφωνίες που υπογράψαμε είναι μια καλή έκφραση της βελτίωσης των διμερών μας σχέσεων. Υποβάλαμε τις διασυνοριακές δραστηριότητές μας σε συνολική αξιολόγηση στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιανουαρίου.

Η Τουρκία έχει περιορίσει την τρομοκρατία, ενώ παράλληλα σέβεται την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία του Ιράκ. Υποστηρίζουμε ειλικρινά τον αγώνα του Ιράκ κατά της τρομοκρατίας. Η δίκαιη προσδοκία μας από τους Ιρακινούς αδελφούς μας είναι να μην επιτρέψουν να χρησιμοποιηθούν τα εδάφη του Ιράκ ως βάση για τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον της χώρας μας».

Σημειώνεται ότι πλέον η Άγκυρα αναμένει την απόκτηση 40 νέων και 79 αναβαθμισμένων αεροσκαφών F-16 από τις ΗΠΑ.

cnn.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ