ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Διαδηλώσεις στη Ρωσία: Στέλνει ο Πούτιν τους συλληφθέντες στον πόλεμο;

0

Περισσότεροι από 1.000 πολίτες έχουν συλληφθεί από χθες, Τετάρτη, στη Ρωσία στο πλαίσιο των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει στη χώρα μετά την ανακοίνωση από τον Πούτιν για μερική επιστράτευση.

Ανεξάρτητα μέσα αναφέρουν πως αρκετοί από αυτούς κλήθηκαν να παρουσιαστούν σήμερα Πέμπτη, στα στρατιωτικά γραφεία. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε σχετική ερώτηση απάντησε πως κάτι τέτοιο "δεν είναι παράνομο" επιβεβαιώνοντας εμμέσως τις πληροφορίες πως σε ορισμένους από τους συλληφθέντες επιδίδονται έγγραφα στράτευσης.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε την επιστράτευση 300.000 εφέδρων, μια κίνηση που γίνεται για πρώτη φορά μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Πολίτες έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν έγγραφα κατάταξης ενώ αρκετοί είναι αυτοί που σπεύδουν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Την ίδια στιγμή μαζικές κινητοποιήσεις έχουν ξεσπάσει απ' άκρη σε άκρη της Ρωσίας με την αστυνομική βαρβαρότητα να ξεπερνά κάθε όριο.

Στο Κουρσκ, η σύζυγος ενός στρατιώτη είπε ότι δεν αφήνουν τον κόσμο να φύγει από την πόλη. "Υπάρχουν αστυνομικοί παντού, που ελέγχουν κάθε αυτοκίνητο. Εάν οδηγεί γυναίκα της ζητούν να ανοίξει το χώρο αποσκευών. Αν ο άντρας είναι από το Κουρσκ, τον αναγκάζουν να γυρίσει πίσω".

Στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram δημιουργήθηκε κανάλι στο οποίο γνωστοποιούνται τα μέρη όπου έχουν εντοπιστεί αξιωματικοί στρατολόγησης και μέσα σε λίγη ώρα συγκέντρωσε περισσότερους από 13.000 συνδρομητές.

news247.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ