ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Βαρκελώνη: Καταπολεμά τα πάρτι με ποτό σε εξωτερικούς χώρους με πρόστιμα έως 600 ευρώ

0

Το ανώτατο όριο κυρώσεων για πρόκληση διαταραχής μετά τη δημοτικότητα των botellones, των πάρτι με ποτό σε δρόμους, πλατείες και παραλίες που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όταν τα μπαρ τελούσαν υπό καθεστώς περιορισμών λόγω Covid-19 και έκτοτε έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή, αυξάνουν οι αρχές στη Βαρκελώνη με στόχο να περιορίσουν τις συναθροίσεις των νέων που αποτελούν για τους κατοίκους της πόλης μεγάλο πρόβλημα.

Μέχρι στιγμής τα πρόστιμα κυμαίνονταν από 60-100€, τα οποία εάν καταβάλλονταν εντός 30 ημερών μειώνονταν κατά 75%. Ωστόσο, αυτό αλλάζει.

Σύμφωνα με τον Pedro Velázquez, τον αρχηγό της αστυνομίας της πόλης Guardia Urbana, μεταξύ 2 και 8 Αυγούστου επιβλήθηκαν πρόστιμα έως και 100 ευρώ σε 747 άτομα, επειδή κατανάλωναν αλκοόλ στον δρόμο.

Όπως αναφέρει ο Guardian, τα υψηλότερα πρόστιμα θα επιβάλλονται για πρόκληση διαταραχής ή αντικοινωνικής συμπεριφοράς, ο ορισμός των οποίων θα εναπόκειται σε μεμονωμένους αξιωματικούς.

Τα πρόστιμα έχουν θεσπιστεί βάσει του αμφιλεγόμενου «νόμου φίμωσης», που εισήγαγε η προηγούμενη δεξιά κυβέρνηση της Ισπανίας, ο οποίος σύμφωνα με τους επικριτές του περιορίζει σοβαρά την ελευθερία του λόγου και την ελευθερία του συνέρχεσθαι.

«Τα πρόστιμα των 600 ευρώ είναι για πρόκληση σοβαρής αναστάτωσης στην καθημερινή ζωή των πολιτών», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Albert Batlle, δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για το νόμο και την τάξη. «Αυτό για το οποίο μιλάμε είναι η δημόσια τάξη».

news247.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ