ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τζο Μπάιντεν ανέθεσε στον Έλληνα Δ. Δασκαλάκη την αντιμετώπιση της ευλογιάς των πιθήκων

0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διόρισε σήμερα κορυφαίους αξιωματούχους από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (FEMA) και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) προκειμένου να συντονίσουν την κυβερνητική απόκριση στην ευλογιά των πιθήκων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να ενισχύσουν τις προσπάθειες εμβολιασμού ώστε να επιβραδύνουν την εξάπλωση ενός ξεσπάσματος ευλογιάς των πιθήκων που έχει μολύνει περισσότερους από 5.800 Αμερικανούς.

Χθες, Δευτέρα, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την ευλογιά των πιθήκων.

Ο Μπάιντεν διόρισε τον Ρόμπερτ Φέντον συντονιστή του Λευκού Οίκου για να ηγηθεί της απόκρισης στην ευλογιά των πιθήκων και τον δρα Δημήτρη Δασκαλάκη (Demetre Daskalakis) αναπληρωτή συντονιστή.

Στόχος να συντονιστούν επιχειρήσεις καταπολέμησης των κρουσμάτων

Ο Φέντον είναι ο περιφερειακός διαχειριστής της FEMA που είχε ηγετικό ρόλο στη μαζική εμβολιαστική προσπάθεια για την COVID-19 τον Φεβρουάριο του 2021. Ο Δασκαλάκης είναι διευθυντής του τμήματος πρόληψης του HIV στα CDC.

Οι δύο άνδρες θα συντονίσουν τη «στρατηγική και τις επιχειρήσεις για την καταπολέμηση του τρέχοντος ξεσπάσματος της ευλογιάς των πιθήκων, περιλαμβανομένης της αύξησης με δίκαιο τρόπο της διαθεσιμότητας των τεστ, των εμβολιασμών και των θεραπειών», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στις Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώθηκε στη Μασαχουσέτη στις 20 Μαΐου, με το πρώτο κρούσμα στην Καλιφόρνια, σε άτομο που είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, να επιβεβαιώνεται πέντε ημέρες αργότερα.

Η ευλογιά των πιθήκων, που μεταδίδεται μέσω στενής φυσικής επαφής, τείνει να προκαλεί συμπτώματα που μοιάζουν με εκείνα της γρίπης και πυώδεις δερματικές αλλοιώσεις, αν και σπάνια προκαλεί τον θάνατο.

iefimerida.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ