ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Οργισμένη αντίδραση Βούτσιτς για την υπόθεση Τζόκοβιτς: «Κυνήγι μαγισσών, τον βασανίζετε 11 μέρες»

0

Για «κυνήγι μαγισσών» κάνει λόγο ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου της Μελβούρνης να ακυρώσει την βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς

Ο ίδιος ανέφερε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κορυφαίο τενίστα και του δήλωσε ότι αγωνιά να τον συναντήσει στην Σερβία.

    «Βασανίζετε τον Τζόκοβιτς 11 μέρες για να του εκδώσετε μία απόφαση την οποία γνωρίζατε από την πρώτη ημέρα. Αν λέγατε από την αρχή ότι οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο τουρνουά ο Τζόκοβιτς δεν θα ερχόταν ή θα εμβολιαζόταν. Αντί για αυτό τον ταλαιπωρείτε και τον βασανίζετε 11 ημέρες» τόνισε ο Βούτσιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας εκτίμησε ότι πρόθεση των αυστραλιανών αρχών ήταν να ταπεινωθεί ο Τζόκοβιτς αλλά τελικά - συμπέρανε - ταπεινώθηκε η Αυστραλία. «Ο Τζόκοβιτς μπορεί με το κεφάλι ψηλά να επιστρέψει στην Σερβία» καταλήγει στην δήλωση του ο Βούτσιτς.

Η πρώτη δήλωση του Τζόκοβιτς: Είμαι απογοητευμένος

Την πρώτη δήλωση έκανε σε δημοσιογράφους ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την απόφαση για την απέλασή του από την Αυστραλία. Ο Νο 1 τενίστας δηλώνει απογοητευμένος για το γεγονός πως δεν θα μπορεί να παίξει στο Open της Μελβούρνης, ζητά λίγο χρόνο να ξεκουραστεί, ενώ ευχαριστεί τον κόσμο που τον στήριξε.

Όπως αναφέρει: «Θα ήθελα να κάνω μια σύντομη δήλωση για να αναφερθώ στα αποτελέσματα της σημερινής ακρόασης του Δικαστηρίου.

Τώρα θα αφιερώσω λίγο χρόνο για να ξεκουραστώ και να αναρρώσω, προτού κάνω περαιτέρω σχόλια πέρα ​​από αυτό.

Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος με την απόφαση του Δικαστηρίου να απορρίψει την αίτησή μου για δικαστικό έλεγχο της απόφασης του υπουργού να ακυρώσει τη βίζα μου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορώ να μείνω στην Αυστραλία και να συμμετάσχω στο Australian Open.

Σέβομαι την απόφαση του Δικαστηρίου και θα συνεργαστώ με τις αρμόδιες αρχές σε σχέση με την αναχώρησή μου από τη χώρα.

Νιώθω άβολα που ήμουν το επίκεντρο τις τελευταίες εβδομάδες και ελπίζω ότι όλοι τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι και το τουρνουά που αγαπώ.

Θα ήθελα να ευχηθώ στους παίκτες, τους υπεύθυνους του τουρνουά, το προσωπικό, τους εθελοντές και τους φιλάθλους ό,τι καλύτερο για το τουρνουά.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους, την ομάδα, τους υποστηρικτές, τους φιλάθλους και τους Σέρβους συμπολίτες μου για τη συνεχή υποστήριξή σας. Ήσασταν όλοι μια μεγάλη πηγή δύναμης για μένα».

Σημειώνεται πως οι διοργανωτές του Open τον αντικατέστησαν με τον Σαλβατόρ Καρούσο, καθώς η κλήρωση είχε γίνει πριν την τελικά απόφαση και το τουρνουά ξεκινά από αύριο, Δευτέρα.

cnn.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ