ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

«Απογοητευμένος» ο Τζόκοβιτς από την απέλαση- «Θα ενθάρρυνε το αντιεμβολιαστικό κίνημα» λένε οι δικαστές

0

«Απογοητευμένος» δήλωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την -αναμενόμενη- εξέλιξη και την απέλασή του από την Αυστραλία.

Έπειτα από την ομόφωνη μεταξύ των τριών δικαστών, που επικύρωσαν ουσιαστικά την ακύρωση της βίζας του, ο Σέρβος τενίστας αναμένεται να απελαθεί «εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος», ενώ πιθανότατα θα του επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο επικεφαλής Δικαστής Τζέιμς Αλσοπ δήλωσε ότι η απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου βασίστηκε στη νομιμότητα της υπουργικής απόφασης. «Δεν αποτελεί τμήμα της λειτουργίας αυτού του δικαστηρίου να αποφασίσει για την αξία ή τη σοφία της απόφασης», είπε ο Αλσοπ προσθέτοντας ότι η απόφαση και των τριών δικαστων ήταν ομόφωνη.

Οι δικαστές αποδέχθηκαν τα επιχειρήματα των εκπροσώπων της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα οποία η συνεχιζόμενη παρουσία του Τζόκοβιτς κινδύνευε να πυροδοτήσει το αντιεμβολιαστικό αίσθημα, σε  χρονικό σημείο μάλιστα που η Αυστραλία διανύει την επιδημιολογικώς χειρότερη φάση της από την έναρξη της πανδημίας.

«Δικαίως ή αδίκως θεωρείται ότι υποστηρίζει μια αντι-εμβολιαστική άποψη. Και η παρουσία του εδώ φαίνεται να συμβάλει σε αυτό και θα μπορούσε να οδηγήσει περισσότερους ανθρώπους να γίνουν αντι-εμβολιαστές», ανέφερε ο δικηγόρος της κυβέρνησης Στέφεν Λόιντ.

Με αυτή την εξέλιξη, ο κορυφαίος τενίστας δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει στη Μελβούρνη τον 21ο Grand Slam τίτλο του. Θα αντικατασταθεί από τον Σαλβατόρ Καρούσο.

Ο ίδιος δήλωσε «εξαιρετικά απογοητευμένος».

Η δήλωσή του αναλυτικά:

«Θα ήθελα να κάνω μια σύντομη δήλωση για να αναφερθώ στα αποτελέσματα της σημερινής ακρόασης του Δικαστηρίου.

Τώρα θα αφιερώσω λίγο χρόνο για να ξεκουραστώ και να αναρρώσω, προτού κάνω περαιτέρω σχόλια πέρα ​​από αυτό.

Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος με την απόφαση του Δικαστηρίου να απορρίψει την αίτησή μου για δικαστικό έλεγχο της απόφασης του Υπουργού να ακυρώσει τη βίζα μου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορώ να μείνω στην Αυστραλία και να συμμετάσχω στο Australian Open.

Σέβομαι την απόφαση του Δικαστηρίου και θα συνεργαστώ με τις αρμόδιες αρχές σε σχέση με την αναχώρησή μου από τη χώρα.

Νιώθω άβολα που ήμουν το επίκεντρο τις τελευταίες εβδομάδες και ελπίζω ότι όλοι τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι και το τουρνουά που αγαπώ.

Θα ήθελα να ευχηθώ στους παίκτες, τους υπεύθυνους του τουρνουά, το προσωπικό, τους εθελοντές και τους φιλάθλους ό,τι καλύτερο για το τουρνουά.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους, την ομάδα, τους υποστηρικτές, τους φιλάθλους και τους Σέρβους συμπολίτες μου για τη συνεχή υποστήριξή σας. Ήσασταν όλοι μια μεγάλη πηγή δύναμης για μένα».

Δείτε το βίντεο με την ανακοίνωση της απόφασης:

iefimerida.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ