ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΣΥΠΑ Banner
ΕΛΛΑΔΑ

Κίνδυνος γενικευμένης σύρραξης: «Εάν ο πόλεμος επεκταθεί και γίνει περιφερειακός, δεν ξέρουμε πού θα σταματήσει. Δεν είναι σενάριο - είναι πραγματικός κίνδυνος»

0

Ο Βουλευτής Επικρατείας Ευάγγελος Αποστολάκης μίλησε στην ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα και τοποθετήθηκε απέναντι στις εξελίξεις της σύρραξης Ιράν–Ισραήλ:

Κίνδυνος γενικευμένης σύρραξης: «Εάν ο πόλεμος επεκταθεί και γίνει περιφερειακός, δεν ξέρουμε πού θα σταματήσει. Δεν είναι σενάριο – είναι πραγματικός κίνδυνος».

Ρόλος των ΗΠΑ: «Ο σκοπός δεν μπορεί να είναι να ικανοποιηθεί το Ισραήλ. Αν αυτό γίνει, όλοι μας κινδυνεύουμε να εμπλακούμε».

Ενεργή Τουρκία: «Η Τουρκία συνομιλεί με όλους, ενισχύει τη γεωπολιτική της θέση, και αν καταρρεύσει η ιρανική επιρροή, θα καλύψει το κενό».

Ανησυχία για την οικονομία και την ασφάλεια: «Αν κλείσουν τα Στενά του Ορμούζ, οι τιμές στην ενέργεια και στα αγαθά θα εκτιναχθούν. Υπάρχει επίσης σοβαρός κίνδυνος για τρομοκρατικές ενέργειες στην Ευρώπη, ακόμη και στην Ελλάδα».

Ρόλος της Ελλάδας: «Πρέπει να διατηρήσουμε ισορροπία, να αποφύγουμε ρητορική ή πράξεις που μας εκθέτουν, και να πιέσουμε για ειρήνη με κάθε διπλωματικό μέσο».

Κριτική σε ελληνικούς χειρισμούς: «Η καθυστέρηση στα θαλάσσια πάρκα και οι «κινήσεις καλής θελήσεως» δείχνουν αδυναμία. Αν δεν δείξουμε σθένος, θα είμαστε ευάλωτοι και στους συμμάχους και στους αντιπάλους μας».

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις στην περιοχή και τόνισε την ανάγκη εγρήγορσης και νηφάλιας στρατηγικής για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

KPRINT Banner
ΕΛΛΑΔΑ

Κίνδυνος γενικευμένης σύρραξης: «Εάν ο πόλεμος επεκταθεί και γίνει περιφερειακός, δεν ξέρουμε πού θα σταματήσει. Δεν είναι σενάριο - είναι πραγματικός κίνδυνος»

0
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ