ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Ανδρουλάκης για Δούκα και ασυμβίβαστο: «Θα βρεθεί λύση»

0

Πως δεν θα βάλει κανένα εμπόδιο στην υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από τη συζήτηση περί ασυμβίβαστου λόγω του καταστατικού του κόμματος.

    «Για μένα όλη αυτή η κουβέντα είναι χωρίς πολιτικό νόημα, εγώ δεν πρόκειται να βάλω κανένα ζήτημα για την υποψηφιότητα Δούκα. Όταν ενημερώθηκα από την αρμόδια επιτροπή, την ΕΔΕΚΑΠ, είπα ότι πρέπει να ξεπεραστεί με ένα θεσμικό τρόπο και να πάμε γρήγορα στις διαδικασίες μας, να μιλήσουμε πολιτικά», τόνισε στο Mega ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη θα βρεθεί ένας τρόπος από την αρμόδια επιτροπή ώστε να είναι υποψήφιος ο Χάρης Δούκας.

Διαψεύδει ο Ανδρουλάκης ότι εισηγήθηκε την εν λόγω διάταξη

Διέψευσε ότι ο ίδιος εισηγήθηκε την εν λόγω διάταξη στο καταστατικό, λέγοντας πως προστέθηκε το 2008 επί Γιώργου Παπανδρέου.

Η καταστατική διαταξη αναφέρει πως «όσα μέλη του φορέα κατέχουν, κατόπιν διορισμού ή εκλογής, έμμισθη θέση πολιτικού χαρακτήρα στο κράτος ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την αυτοδιοίκηση, δεν μπορούν να είναι υποψήφια σε μονοπρόσωπα όργανα», αναφέρει το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, συνεπώς η υποψηφιότητα του κ. Δούκα θα μπορούσε να μπλοκαριστεί καθώς είναι δήμαρχος Αθηναίων.

«Εγώ το 2013 έβαλα μία τροπολογία που δεν έχει σχέση με αυτή, που έλεγε ότι όταν επιλέξεις να διοριστείς στο κράτος από το κόμμα που κυβερνά, τότε δεν μπορείς να είσαι και στα κεντρικά όργανα του κόμματος», διευκρίνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

cnn.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ