ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται «πολικός αεροχείμαρρος»: Ρίχνει τη θερμοκρασία κατά 10 βαθμούς - Η πρόγνωση Τσατραφύλλια

0

«Ατμοσφαιρικό ποτάμι» (αεροχείμαρρος), πρόκεται να ρίξει τη θερμοκρασία κατά 10 βαθμούς την Παρασκευή και το Σάββατο σύμφωνα με την πρόγνωση για τον καιρό του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, ο «πολικός αεροχείμαρος» θα φέρει επίσης χιόνια στα βουνά και μπόλικες βροχές.

Αναλυτικά η ανάρτηση του μετεωρολόγου έχει ως εξής:

Καλημέρα! "Ο πολικός αεροχείμαρρος εκτοπίζει τη σκόνη και ρίχνει τη θερμοκρασία 10 βαθμούς! Επίσης φέρνει χιόνια στα βουνά και μπόλικες βροχές το διήμερο Παρασκευή -Σάββατο".

Τελευταία ημέρα με σκόνη η σημερινή με τις λασποβροχές να μας απασχολούν μέχρι το βράδυ κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα. Η Πέμπτη 18/4 είναι μια μεταβατική ημέρα. Θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις στα δυτικά,τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα και θα πέσει η θεμροκρασία 4 με 5 βαθμούς. Ωστόσο την Παρασκευή και το Σάββατο το "ατμοσφαιρικό ποτάμι" (αεροχείμαρρος )-εικόνα- που βρίσκεται ψηλά στην ατμόσφαιρα θα κατηφορίσει σε νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη και θα μεταβάλλει τον καιρό στη χώρας με βροχές, καταιγίδες, περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας ακόμη και χιόνια!

Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 19/4 αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, λίγα χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα (1400 m) και πτώση της θερμοκρασίας.

Το Σάββατο 20/4 οι πιο πολλές βροχές ( τοπικά ισχυρές) θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία,τις Σποράδες,τη Μακεδονία,τη Θράκη , το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάννησα. Επίσης θα πνέουν ισχυροί βοριάδες.

Την Κυριακή 21/4 μια δεύτερη διαταραχή θα δημιουργήσει πιο ήπια φαινόμενα στην κεντρικη και βόρεια Ελλάδα.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ