ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Δεν περίμενα 20 μονάδες διαφορά - Οι κάλπες είναι άδειες

0

Έκπληξη ακόμα και για τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη φαίνεται να ήταν η διαφορά με την οποία κέρδισε τις εκλογές η ΝΔ, όπως ο ίδιος ομολόγησε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι την τελευταία του μέρα στο Μέγαρο Μαξίμου ευχήθηκε να επιστρέψει σύντομα, αν ο λαός επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη και στις ερχόμενες εκλογές, προσθέτοντας ότι «οι κάλπες είναι άδειες».

«Όσο πιο μεγάλο το εύρος της νίκης, τόσο πιο σεμνός επιβάλλω στον εαυτό μου να είμαι, γιατί τιμώ την επιλογή του λαού» πρόσθεσε για το εύρος της νίκης στις εκλογές.

Για τα χαμηλά ποσοστά που κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε :«Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευη απέτυχε, διότι δεν συντάθηκε με σημαντικές επιλογές. Έβλεπε μία Ελλάδα στο δικό της φαντασιακό κόσμο. Σίγουρα δεν συμμετείχε στην προσπάθεια να διαμορφώσουμε ευρύτερες συναινέσεις. Από τον Νίκο Ανδρουλάκη άκουσα έναν επιδερμικό λόγο. Θέλει να γυρίσει στις μεγάλες δόξες του ’80, αλλά είμαστε στο 2023».

«Έχουμε μία παράδοση στη ΝΔ. Το πώς τα υπόλοιπα κόμματα λειτουργούν αφορά τις δικές τους συλλογικές εκλογές. Στις προεκλογικές ομιλίες αναφερόμουν σε αυτά που θέλουμε να κάνουμε. Ο κόσμος δεν ενδιαφερόταν να ακούσει τη δική μου κριτική στην αντιπολίτευση. Το υπόδειγμα μίας πολιτικής δύναμης που εργάστηκε σκληρά, έκανε λάθη και τα αναγνώρισε, τσαλακώθηκα πολλές φορές, βγήκα μπροστά και πήρα την ευθύνη και αυτή η πολιτική πιστεύω ότι επιβραβεύθηκε».

«Αυτές οι εκλογές είναι δύσκολες και για μας, για τη ΝΔ. Η αριθμητική της κάλπης ειδικά με περισσότερα κομματα στη βουλή ανεβάζει τον πήχη της αυτοδυναμίας. Ζητώ από τους πολίτες να κάνουν την ίδια επιλογή που έκαναν και στην προηγούμενη κάλπη».
«Εχω αγωνιστεί σκληρά για να οικοδομήσω μια σχέση εμπιστοσύνης», τόνισε.

Επανερχόμενος στα αισθήματά που ένιωσε όταν διαπίστωσε τη μεγάλη νίκη και τι ήταν εκείνο που τον χαροποίησε περισσότερο, είπε:

«Αισθάνθηκα μια ικανοποίηση όταν είδα τα ποσοστά την Κρήτη που ήταν προσωπικό μου στοίχημα. Εξίσου και τα ποσοστά στις λαικές συνοικίες, πχ στο Πέραμα. Εκεί οι άνθρωποι του μόχθου, ψηφισαν για τις δουλειές τους και τα εισοδηματά τους. Αυξήσαμε τη δύναμή μας δυτική Αθήνα κατά 7 μονάδες. Οι πολίτες άκουσαν αυτο που λέγαμε για εξάλειψη των ανισοτήτων, που είναι και ο στόχος μου για την επόμενη τετραετία».

«Σίγουρα υπάρχουν πολίτες που τοποθετούνται δεξιά της ΝΔ, τους λέω να ξαναδουν αν θα ακολουθήσουν ένα κόμμα που δεν έχει δοκιμαστεί ή ένα κόμμα που έχει συνταχθεί με τον υπεύθυνο πατριωτισμό».

Για τα στελέχη της ΝΔ είπε ότι θα αξιολογηθούν αυστηρά για τη δουλειά τους στις εκλογές και ότι πιο πολύ θα μετρήσει τι έκαναν σε αυτές τις εκλογές.

cnn.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ