ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Η ώρα της δικαιοσύνης για τους αρνητές γονείς

0

Σε επτά μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, καθώς και σε συμβολικό χρηματικό πρόστιμο, καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 33χρονη μητέρα, η οποία δεν έστελνε το παιδί της στο δημοτικό σχολείο για ένα και πλέον έτος.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο εισαγγελέας χαρακτήρισε το αδίκημα πρωτοφανές, ενώ υπογράμμισε ότι η συμπεριφορά της μητέρας είναι αδιανόητη, σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσε να επιφέρει την αφαίρεση της επιμέλειας του παιδιού. Ο μηδενισμός, τόνισε, δεν αποτελεί τρόπο σκέψης, ιδιαίτερα αν αφορά το μέλλον των παιδιών. «Εύχομαι να μην είναι υποκριτική η συμπεριφορά της μητέρας που τελικά έστειλε το παιδί στο σχολείο», δήλωσε.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της 33χρονης, τονίζοντας ότι δεν επιτρέπεται οι γονείς να αντιδρούν στις όποιες αποφάσεις της Πολιτείας με τις οποίες δεν συμφωνούν, μέσω των παιδιών τους.

Σημειώνεται ότι η γυναίκα συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τους μαθητές, που συστηματικά απουσιάζουν εν μέσω πανδημίας και παραδέχτηκε ότι δεν έστελνε το παιδί της στο σχολείο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η μητέρα κρατούσε το παιδί μακριά από το σχολείο γιατί μένει με τους γονείς της και φοβόταν μην κολλήσουν κορωνοϊό.

Αναζητούν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης στην… Αλάσκα

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Θεσσαλονίκη, Αθανάσιο Φροσύνη, «αρκετοί είναι οι γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο και έχουν σκεφτεί διάφορα τεχνάσματα προκειμένου να αποφύγουν την αυστηροποίηση του νόμου και τις προβλεπόμενες ποινές».

«Γονείς καταθέτουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αιτήματα εξαίρεσης παρακολούθησης μαθημάτων, καθώς στο Διαδίκτυο εντοπίζουν σχολεία ανά τον κόσμο που παραθέτουν μαθήματα με τη μορφή τηλεκπαίδευσης. Τέτοια αιτήματα έχουν κατατεθεί πολλά από γονείς που έχουν βρει σχολεία μέχρι την Αλάσκα ή την Μοντάνα στις ΗΠΑ. Αυτό δεν είναι το μοναδικό τέχνασμα που σκέφτονται, αλλά όπως και να έχει τέτοιου είδους αιτήματα φυσικά και δεν γίνονται αποδεκτά» τόνισε ο κ. Φροσύνης στο GRTimes.

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αν και δεν έχει αποδελτιώσει ακόμη τον ακριβή αριθμό των παιδιών που απέχουν λόγω αρνητών γονέων από τα σχολεία της δυτικής Θεσσαλονίκης, σημειώνει ότι «το ποσοστό των 50 περίπου μαθητών που απείχαν μέχρι πρότινος από τα μαθήματα, έχει σαφώς μειωθεί, αφενός γιατί τέτοιου είδους αιτήματα εξαίρεσης δεν έχουν γίνει αποδεκτά, αφετέρου γιατί ένα μέρος των γονιών έχει συνετιστεί».

Ηράκλειο: Στον εισαγγελέα οι αρνητές γονείς

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν οι γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα το πρωί, επιδίδονται στους γονείς οι εισαγγελικές κλητεύσεις προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με την απόφασή τους να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους τη φοίτηση, με κίνδυνο να χάσουν τη σχολική χρονιά. Πρόκειται συνολικά για 21 παιδιά, 6 μαθητές νηπιαγωγείου και 15 δημοτικού.

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, Μανώλης Μπελαδάκης, είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες πως οι 21 μαθητές είναι ένας μικρός αριθμός, «αλλά και ένας μαθητής να ήταν, είναι σημαντικό για εμάς, να μην το αφήσουμε πίσω».

kathimerini.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ