ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Το μήνυμα της Ιωάννας Παλιοσπύρου μετά την απόφαση

0

Δηλώσεις έξω από το δικαστήριο έκανε η Ιωάννα Παλιοσπύρου μετά την ανακοίνωση της απόφασης για φυλάκιση της Εύης Κακαράτζουλα χωρίς να τής αναγνωριστούν ελαφρυντικά, για την επίθεση με βιτριόλι που συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

Το θύμα της επίθεσης στην Καλλιθέα, αφότου ευχαρίστησε την οικογένεια, τους φίλους, τους δικηγόρους και τους γιατρούς του δήλωσε ικανοποιημένη από την απόφαση του δικαστηρίου και υπογράμμισε ότι θα προσπαθήσει να είναι δίπλα σε κακοποιημένες γυναίκες και θύματα βίας.

Η δήλωση της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Σε μια ένδειξη συμπαράστασης και αγάπης προς την Ιωάννα, οι φίλες της που ήταν παρούσες στο δικαστήριο φόρεσαν λεύκες μάσκες στο πρόσωπο τους και την συνόδευσαν έξω από το δικαστήριο.

Σε δήλωσή της προς τους δημοσιογράφους η Ιωάννα είπε μετά το τέλος της δίκης: «Θέλω να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση του δικαστηρίου και έτσι τώρα βρίσκω τη δύναμη να επικεντρωθώ μόνο στην αποκατάσταση της υγείας μου και να συνεχίσω τον αγώνα μου. Να ευχαριστήσω θέλω δημόσια κάποιους ανθρώπους που είναι κοντά μου. Ευχαριστώ την ελληνική Δικαιοσύνη, τους δικηγόρους μου τον κ. Λύτρα και τον κ. Αλεξανδρή, την ελληνική αστυνομία που εξιχνίασε την υπόθεση και οδήγησε την ένοχη ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ευχαριστώ την κυρία Καλοφώνου τη γιατρό μου». Ακόμη η Ιωάννα ευχαρίστησε τους οφθαλμιάτρους που έσωσαν όπως είπε το μάτι της αλλά και τον ψυχίατρο της κ. Κοντάγγελο. «Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τις φίλες μου και ιδιαίτερα ευχαριστώ όλο τον κόσμο γιατί ήταν ιδιαίτερα σημαντικός σύμμαχος για μένα και μου έδωσε κουράγιο και δύναμη και η αναγνώριση της αδικίας που έχω υποστεί. Ελπίζω οι γυναίκες και όλα τα θύματα βίας και οι κακοποιημένες γυναίκες να βρούνε στο πρόσωπο μου την ελπίδα ώστε να μη φοβούνται και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Θα προσπαθήσω να είμαι δίπλα σε όποιον με χρειαστεί για να τον βοηθήσω».

Αφού έσβησαν τα φώτα  η Ιωάννα μίλησε  προσωπικά στους δημοσιογράφους για να τους ευχαριστήσει για τον τρόπο που κάλυψαν τη διαδικασία ενώ τους χάρισε και βραχιόλια που γράφουν:  «Είμαι δυνατή».

Φραστική επίθεση στη δράστη

Εξερχόμενη από το δικαστήριο η Εφη Κακαράτζουλα, δέχθηκε φραστική επίθεση από φιλικά προς την Ιωάννα πρόσωπα. «Τέρας, τέρας όρθιο». Της φώναξαν. Εκείνη δεν απάντησε.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ