ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Ιόνιο: Συνετρίβη ελικόπτερο του ΝΑΤΟ με 6 επιβαίνοντες - Ανασύρθηκε ένας νεκρός

0

Σύμφωνα με πηγές του υπ. Αμυνας το περιστατικό συνέβη στις 20:15 όταν το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ. Πρόκειται για ελικόπτερο Σικόρσκι CH 124 Sea King που απονηώθηκε από την καναδική φρεγάτα Φρεντέρικτον.

Η περιοχή που κατέπεσε, ωστόσο δεν εμπίπτει στο FIR Αθηνών αλλά στο FIR Ρώμης και συγκεκριμένα κατάπεσε 20 ν.μ εκτός του ελληνικού FIR. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν 6 άτομα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, βρέθηκε το κουφάρι του ελικοπτέρου και ένας νεκρός από το πλήρωμα. Το μοιραίο ελικόπτερο ανήκε στη δύναμη της καναδικής φρεγάτας Fredericton (με την κωδική ονομασία στο ΝΑΤΟ FF8337) η οποία έπλεε στην περιοχή μαζί με την ιταλική φρεγάτα Φασάν και την τουρκική Σαλίχ Ρέις.

Το πρωί Πολεμικό Ναυτικό θα συμμετέχει στις έρευνες

Στην έρευνα μετέχουν δυνάμεις της Ιταλίας, αλλά από νωρίς το πρωί θα συνδράμει στις έρευνες και το Πολεμικό Ναυτικό. Ελικόπτερο του Π.Ν. θα μεταβεί σε περιοχή περίπου 50 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς, ή 20 μίλια εντός του FIR Ρώμης, για να συμμετάσχει στις έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων επιβαινόντων του καναδικού ελικοπτέρου.

Τη διαταγή έδωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετά από έγκριση του  υπουργού Εθνικής Άμυνας. Σχετικό αίτημα υπεβλήθη αρμοδίως στην ελληνική πλευρά.

iefimerida.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ