ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θ. Καίσαρης: «Υπάρχουν παιδιά που μπορούν να γίνουν το μέλλον της ομάδας»

0

Ο Θοδωρής Καίσαρης ο οποίος ήταν ο προπονητής του Παιδικού και Εφηβικού τμήματος της Ακαδημίας Καλοθοσφαίρισης Ρεθύμνου την εφετινή χρονιά, μίλησε στην επίσημη σελίδα της ομάδας και στο Ρέθυμνο news, και δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό για το παιδικό τμήμα που έκανε εξαιρετική πορεία και έχασε στις λεπτομέρεις την άνοδο, τους Έφηβους που παρόλο που δεν είχε μπει κάποιος στόχος τερμάτισαν στην 3η θέση αλλά και για το αύριο που έρχεται απο τα πιο κάτω τμήματα και δείχνει να είναι εξαιρετικό.

-Κάνοντας μια ανασκόπηση της χρονιάς, τι είναι αυτό που κρατάτε για φέτος και θεωρείται ότι ήταν το μεγάλο κέρδος της χρονιάς?

«Όσον αφορά το τμήμα του Παιδικού, θεωρώ ότι κάναμε μια εξαιρετική πορεία και καταφέραμε να τερματίσουμε στην 2η θέση. Ήταν η πρώτη φορά που τα παιδιά μπήκαν σε συνθήκες πρωταθλητισμού και η άνοδος χάθηκε στα 2 παιχνίδια με τον ΑΟΚ, αφού στο πρώτο παιχνίδι είχαμε τους τραυματισμούς 2 βασικών μας παικτών, ενώ και ο Νικόλας Θεοδωρής χρεώθηκε γρήγορα με 5 φάουλ. Στο παιχνίδι του 2ου γύρου χάσαμε στο τελευταίο σουτ και αυτά τα παιχνίδια έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να μην πάρουμε την άνοδο. Ένα ακόμα παιχνίδι ήταν και αυτό με τον ΟΦΗ όπου και εκεί χάσαμε στο σουτ αλλά θεωρώ ότι κερδίσαμε σε εμπειρίες τις οποίες μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε και το μεγάλο επιτεύγμα για αυτά τα παιδιά είναι ότι ήδη έχουν πάρει συμμετοχές με το Ανδρικό τμήμα. Απο την άλλη οι Έφηβοι ήταν ένα στοίχημα γιατί φέραμε αρκετά παιδιά απο το Εφηβικό τμήμα, είπαμε να τα στηρίξουμε αλλά το μοναδικό κέρδος ήταν και πάλι για τα παιδιά του Εφηβικού, που έπαιζαν και σε μεγαλύτερη κατηγορία και καταφέραμε να τερματίσουμε στην 3η θέση. Στον όμιλο μας είχαμε 2 πολύ καλές ομάδες και έτσι πήραμε αυτό που μπορούσαμε και του χρόνου σίγουρα θα είμαστε ακόμα καλύτεροι».

 ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

-Είστε ευχαριστημένος με την επίδοση των παιδιών?

«Σίγουρα υπάρχει μια βάση παιδιών για να στελεχώσουν το Εφηβικό την επόμενη χρονιά, ενώ διαθέτουμε και παίκτες που είναι στο παιδικό αλλά αγωνίζονται με ευκολία και στο Εφηβικό. Σίγουρα το όνειρο μας είναι αυτά τα παιδιά να αποτελέσουν το αύριο της Ανδρικής ομάδας αλλά αυτό εξαρτάται αποκλειστικά απο αυτούς και κατα πόσο θα μείνουν μετά τις Πανελλαδικές εξετάσεις στην πόλη μας, ωστέ να αγωνιστούς και στους μεγάλους. Διαφορετικά αν περάσουν σε κάποια άλλη πόλη, θέλουμε να αγωνιστούν σε άλλες ομάδες, αν τους δοθεί η δυνατότητα να πάνε και σε υψηλότερο επίπεδο και πάντα η ομάδα θα έχει ανοιχτές τις πόρτες της για εκείνους».

- Το παιδικό τμήμα τερμάτισε στην 2η θέση, ενώ το εφηβικό στην 3η, θεωρείται ότι αυτά τα παιδιά μπορούν να γίνουν οι αυριανοί πρωταγωνιστές για την ανδρική ομάδα?

«Στο κομμάτι των παίδων καταφέραμε να πάμε πιο ψηλά απο τις προσδοκίες που υπήρχαν στην ομάδα και μου άφησε μια γλυκόπικρη γεύση η 2η θέση γιατί είχαμε την δυνατότητα να πάρουμε την άνοδο στην 1η κατηγορία παίδων αλλά σίγουρα «χτίσαμε» για την επόμενη χρονιά και αυτό θα φανεί την επόμενη χρονιά και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Τώρα στο κομμάτι των Εφήβων δεν υπήρχε κάποιος στόχος, αφού ο αρχικός στόχος ήταν η δημιουργία μετά απο 3 χρόνια του συγκεκριμένου τμήματος, πράγμα και το οποίο καταφέραμε. Έγινε μια προσπάθεια και το κέρδος ήταν οι εμπειρίες που κερδίσαμε και του χρόνου θα είναι πιο έτοιμα τα συγκεκριμένα παιδιά για αυτή την κατηγορία».

- Σας γεμίζει ικανοποίηση το γεγονός ότι φέτος αγωνίστηκαν αρκετά παιδιά από τα τμήματα υποδομής στην Ανδρική ομάδα, τόσο συμμετέχοντας στις προπονήσεις, όσο και στους αγώνες:

«Σίγουρα το ότι υπήρξαν 4-5 παιδιά τα οποία μπόρεσαν και στελέχωσαν τα 2 αγωνιστικά τμήματα των Παίδων και των Εφήβων με αποτέλεσμα και ο προπονητής να τα παρακολουθεί και να τα βάζει να παίρνουν συμμετοχές σε αγώνες, ήταν η ανταμοιβή αυτών των παιδιών και θεωρώ ότι «γέμισε» όλους τους προπονητές που είχαν ασχοληθεί μαζί τους και αυτό θέλουμε να συνεχιστεί και στο μέλλον και άλλα παιδιά που προέρχονται απο τις ακαδημίες μας να αγωνιστούν στην Ανδρική ομάδα».

-Ποιος είναι ο επόμενος στόχος ενόψει της νέας χρονιάς:

«Ο επόμενος στόχος ενόψει της νέας χρονιά είναι η φουρνιά των παίδων που θα έχουν γίνε έφηβοι να συνεχίσουν αυτή την σοβαρή δουλειά που κάνουν και στο αγωνστικό κομμάτι, υπάρχει θεωρώ συνέχεια στο παιδικό τμήμα, αφού έρχονται νέα ταλαντούχα παιδιά απο τις μικρότερες ηλιακές κατηγορίες. Στους Έφηβους εκεί θα δούμε τις αντιπάλους μας σε πρώτη φάση, ενώ έχουμε και τα παιδιά που θα δώσουν Πανελλήνιες και η προτεραιότητα τους θα είναι τα μαθήματα, οπότε πρέπει να περιμένουμε για να δούμε ποιοί θα είμαστε και τι αντιπάλους θα έχουμε για να θεσπίσουμε τους στόχους μας».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ