ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Tο ’ριξαν έξω οι μαθητές του Άδελε

0

Το ’ριξαν έξω οι μαθητές του φιλοπρόοδου Δημοτικού σχολείου Άδελε, την Τρίτη, τιμώντας την Ημέρα Αθλητισμού και εφαρμόζοντας το σοφό ρηθέν, ‘Νους υγιής εν σώματι υγιει’.

Με την προτροπή των δασκάλων τους, άφησαν  τις τσάντες τους στις αίθουσες και βγήκαν στο προαύλιο προκειμένου να επιδοθούν σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.

Ασχολήθηκαν με το γερμανικό βόλεϊ, την τοξοβολία, τον στίβο μάχης, το μπόουλιγκ, το μπότσια – γκόλμπολ. Επιπλέον έκαναν υπέροχες εικαστικές δημιουργίες στον αύλειο χώρο, και κατόπιν εξήλθαν του σχολείου για  έναν όμορφο περίπατο στην εξοχή, γοητευμένοι από το κάλλος της ‘ρεθυμνίας γαίας,’ που τους περιβάλλει. Τέλος τηρώντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου, παρακολούθησαν χρήσιμα μαθήματα πρώτων βοηθειών από τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παραρτήματος Ρεθύμνης.

Ο περίβολος  του σχολείου έσφιζε από χαμόγελα,  και ζωή, από τα παιδιά που έτρεχαν χαρούμενα πάνω κάτω, για να αγωνιστούν με γνώμονα την ευγενή άμιλλα.

 Από την άλλη, ο αεικίνητος διευθυντής του σχολείου, πατήρ Ευάγγελος Παντινάκης, φαινόταν πολύ ικανοποιημένος από τον άψογο συντονισμό των μαθητών  και την επιτυχία των δράσεων, που οφείλεται όχι μόνο στους γυμναστές Βαγγέλη Σταυρουλάκη και Δήμητρα Αλεξανδράκη αλλά και στους λοιπούς εκπαιδευτικούς που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ