ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δ. Μαλλιαρού: «Φέτος επετεύχθη ο βασικός στόχος του ΝΟΡ»

0

Η αθλήτρια της γυναικείας ομάδας του ΝΟΡ, Δέσποινα Μαλλιαρού, μίλησε αποκλειστικά στην εφημερίδα Ρέθεμνος και αναφέρθηκε στην παραμονή της ομάδας στην Α1, τις εμπειρίες που αποκόμισαν φέτος αλλά και στο νεανικό ρόστερ που διαθέτουν.

-Πως αισθάνεσαι με το γεγονός ότι η ομάδα παρέμεινε φέτος στην Α1:

«Σίγουρα η χαρά μας είναι απερίγραπτη. Λόγω της ιδιαίτερης δυσκολίας της χρονιάς αυτής, εξαιτίας της πανδημίας και των συνεχών αναστολών των αγώνων, κάνει τα συναισθήματα μας ακόμη πιο έντονα. Ο βασικός στόχος επετεύχθη και μας δημιουργεί τεράστια συγκίνηση δεδομένου του νεαρού ηλικιακά ρόστερ που είχαμε».

-Τι οφέλη θεωρείς ότι είχατε παίζοντας φέτος ξανά στην πρώτη κατηγορία:

«Αποκομίσαμε ανεκτίμητες αγωνιστικές εμπειρίες οι οποίες μας  εξασφάλισαν τα απαραίτητα εφόδια και έθεσαν την κατάλληλη βάση για τα ηλικιακά πρωταθλήματα στα οποία στοχεύουμε ψηλά. Ωστόσο, ο πλούτος αυτού του ταξιδιού βρίσκεται στο γεγονός ότι μάθαμε πως όσο δύσκολος κι αν είναι ο αντίπαλος και όσο δύσκολα κι αν είναι τα εμπόδια να μην το βάζουμε κάτω και με σκληρή δουλειά και επιμονή να παλεύουμε ως το τέλος».

-Πώς ήταν η εμπειρία να παίζεις κόντρα στις καλύτερες αθλήτριες της χώρας:

«Σίγουρα η εμπειρία ήταν ανεκτίμητη. Για όλες μας ήταν μια τεράστια πρόκληση το ότι κληθήκαμε να αγωνιστούμε εναντίον τους, ενώ ταυτόχρονα πήραμε πολλά στοιχεία από εκείνες. Το νεανικό μας πάθος και η διάθεσή μας να γίνουμε καλύτερες κυριαρχούσε και μας παρακινούσε να διεκδικούμε ότι καλύτερο σε κάθε παιχνίδι μαζί τους».

-Σε ποιο παιχνίδι θεωρείς ότι η ομάδα σου έδειξε πολλές από τις αρετές που διαθέτει;

«Δεν είναι δυνατό να κριθεί μια ομάδα από ένα τις παιχνίδι. Η συνολική εικόνα είναι εκείνη που μετράει και εμείς αποτελέσαμε την έκπληξη για το νεαρό της ηλικίας μας. Μπορώ να ανακαλέσω στη μνήμη μου πολλές ωραίες φάσεις που βγάλαμε αλλά στις περισσότερες κυριαρχεί η άμυνα μας. Όσο μέναμε πιστοί στο αμυντικό μας πλάνο τόσο δυσκολότερο ήταν για τον αντίπαλο να μας ‘’σπάσει’’».

-Ποια ήταν η δυσκολότερη ομάδα που αντιμετωπίσατε φέτος;

«Αναμφίβολα, όλες οι ομάδες είχαν το δικό τους βαθμό δυσκολίας. Παρόλα αυτά νομίζω ότι ο Ολυμπιακός ξεχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες. Είναι ο καλύτερος τόσο σε ποιότητα παικτριών και προπονητών όσο σε αγωνιστική πειθαρχία. Άλλωστε στέφθηκε φέτος πρωταθλητής Ευρώπης, μάλιστα χωρίς ξένες προσθήκες, και για αυτό του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».

-Σε ποια θέση παίζεις και ποιο στοιχείο σου είναι αυτό που ξεχωρίζει;

«Η θέση που παίζω είναι ο αμυντικός. Όπως γίνεται έκδηλο και από την λέξη, είναι ο στυλοβάτης της άμυνας. Αυτό το έργο προσπαθώ να διεκπεραιώνω σε κάθε μου παιχνίδι ξεχωριστά. Βέβαια το ισχυρότερο στοιχείο μου πιστεύω πως είναι η αγωνιστική μου πειθαρχία. Σε κάθε παιχνίδι αγωνίζομαι με μεγάλη συγκέντρωση και εκτελώ της εντολές του προπονητή με πάθος και αυταπάρνηση, ανεξαρτήτως δυσκολίας».

-Αν έκανες μία ευχή για την νέα χρονιά για την ομάδα, ποια θα ήταν;

«Βασικά η ευχή μου αλλά και συνάμα ο κυριότερος στόχος κάθε χρονιάς είναι η παραμονή στην κατηγορία. Από εκεί και έπειτα θα ήταν ιδανικό να βρεθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην τελική κατάταξη και να πετύχουμε πολλές νίκες. Είναι πολύ τιμητικό για μια μικρή επαρχιακή πόλη όπως το Ρέθυμνο, να έχει μια αξιόμαχη ομάδα στην πρώτη κατηγορία».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ