ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βέλιτς: «Ο πρόεδρος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιστροφή μου στην Επισκοπή»

0

Ο προπονητής της ΠΑΕ Επισκοπής, Γιάσμινκο Βέλιτς, μίλησε αποκλειστικά στο Ρέθεμνος και αναφέρθηκε στην Επισκοπή, στο πως έγινε προπονητής αλλά και στον τρόπο που οι προπονητές που είχε έχουν επηρεάσει τον ίδιο στον τρόπο σκέψης του. 

Πόσο έχει επηρεαστεί η ομάδα από όλο αυτό το μπάχαλο που επικρατεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο με τις αναβολές λόγω του covid-19 και κατά πόσο θα είναι έτοιμη στην πρεμιέρα όταν οριστεί αυτή:

«Σίγουρα η μεγάλη αποχή έχει επηρεάσει πάρα πολύ όχι μόνο την δική μας ομάδα αλλά γενικά όλες τις ομάδες αλλά εμείς συνεχίζουμε και δουλεύουμε και έχουμε βρει τον τρόπο μέσα από προγράμματα γυμναστικής που έχουμε φτιάξει σε όλους τους παίκτες να τους διατηρούμε σε εγρήγορση ακόμη και αν αυτοί βρίσκονται στο σπίτι τους. Προσπαθούμε μέσα στο μπάχαλο που επικρατεί να λειτουργήσουμε όσο με περισσότερη οργάνωση μπορούμε και περιμένουμε την έναρξη των ομαδικών προπονήσεων. Σίγουρα η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι δύσκολη καθώς προερχόμαστε από πολλούς μήνες αποχής, δεν προπονούμαστε ομαδικά και δεν μπορούμε να δώσουμε και φιλικά παιχνίδια. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ομάδα που να είναι έτοιμη αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Είσαι ένας προπονητής που έχει μεγάλη ιστορία και έχεις περάσει από πολλές θέσεις μεγάλων ομάδων, πόσο έχει επηρεαστεί ο τρόπος σκέψης σου από την συμμετοχή σου σε εκείνες τι ομάδες:

«Οι εμπειρίες από το πέρασμα μου από τις μεγάλες Ευρωπαϊκές ομάδες είναι οπωσδήποτε χρήσιμες. Κυρίως με έχουν κάνει να έχω αποκτήσει πνεύμα και χαρακτήρα νικητή, γιατί οι νίκες είναι στο DNA τους. Όμως νομίζω ότι εγώ πάντα προσπαθούσα να επηρεάζω τις ομάδες με τα δικά μου στοιχεία. Επαγγελματισμός, προσήλωση, πειθαρχία, υπευθυνότητα, ανταγωνιστικότητα και υψηλές πεποιθήσεις είναι κάποια από αυτά τα στοιχεία». 

Πως και αποφάσισες να ασχοληθείς με την προπονητική?

«Από όταν ήμουν ποδοσφαιριστής ήμουν εγκεφαλικός παίκτης και οι προπονητές μου πάντα μου ζητούσαν την γνώμη μου σχετικά με το κομμάτι της τακτικής. Όποτε δεν ήταν δύσκολο για μένα να ακολουθήσω τον δρόμο της προπονητικής».

Τι βρήκες στην Επισκοπή που ήταν αυτό που σε έπεισε να έρθεις στην ομάδα:

«Είχα έρθει και στο παρελθόν στην ομάδα της Επισκοπής και είχα πάρα πολλές και ωραίες αναμνήσεις. Ο πρόεδρος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να επιστρέψω ξανά σαν προπονητής στην ομάδα. Έχω δικαιωθεί από την απόφαση μου και η περσινή μας πορεία στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής ήταν κάτι που με χαροποίησε, καθώς παίξαμε και ωραίο ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα πήραμε και την άνοδο. Θα συνεχίσουμε την καλή δουλειά και ελπίζουμε για το καλύτερο». 

Ποια ήταν η μεγαλύτερη σου επιτυχία στο ποδόσφαιρο είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής:

«Οι επιτυχίες ήταν αρκετές και αυτές που μου έχουν μείνει είναι οι πορείες με τον ΟΦΗ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, το πρωτάθλημα που πανηγύρισα με την τότε ομάδα στην Γιουγκοσλαβία, το κύπελλο με την ΑΕΚ αλλά και σίγουρα οι Ευρωπαϊκές πορείες με την ομάδα του Παναθηναϊκού. Πάντως και η περσινή πορεία και η άνοδος που πέτυχα με την Επισκοπή ήταν πολύ σημαντική και μου έχει μείνει».

Ποιος ήταν αυτός που σε έχει επηρεάσει περισσότερο όσον αφορά την φιλοσοφία σου στο ποδόσφαιρο:                              

«Όλοι οι προπονητές με τους οποίους δούλεψα αλλά κυρίως καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι τελευταίοι που συνεργάστηκα στην καριέρα μου. Γκέραρντ και Σάντος έπαιξαν και εκείνοι τον δικό τους ξεχωριστό ρόλο όσο αναφορά την φιλοσοφία μου και την τακτική μου πάνω στο ποδόσφαιρο. Έμαθα επίσης πολλά πράγματα στην Πορτογαλία που μου έδειξε καινούργιες μεθόδους και τις οποίες τις έχω υιοθετήσει και έχω δουλέψει απάνω σε αυτές».

Μέχρι που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η Επισκοπή

«Αυτό δεν μπορώ να το πω από τώρα, διότι στο φετινό πρωτάθλημα όλα θα είναι ρευστά και κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά σε τι κατάσταση θα είναι οι ομάδες αλλά και να προσδιορίσει την δυναμική τους. Ελπίζουμε και είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για το καλύτερο».

Μια ευχή για το πρωτάθλημα που σύντομα θα ξεκινήσει:

«Εύχομαι υγεία σε όλους τους ποδοσφαιριστές και μακριά από τους τραυματισμούς. Αυτό που θέλω πάνω από όλα είναι να έχουμε ένα δίκαιο πρωτάθλημα το οποίο θα ολοκληρωθεί και θα τελειώσει μέσα στα γήπεδα».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ