ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρεθυμνιακός: «Το ένδοξο παρελθόν είναι οδηγός για το μέλλον που έρχεται»

0

Η Διοίκηση του Ρεθυμνιακού αποκαλύπτεται στο Ρέθεμνος news και μιλάει αποκλειστικά για την αβεβαιότητα που υπάρχει στον χώρο του ποδοσφαίρου λόγω του covid-19, την ομάδα που έχει όραμα να φτιάξει το γήπεδο και να αγωνιστεί σε μεγαλύτερες κατηγορίες αλλά και μια αναδρομή στο ένδοξο παρελθόν και κάνει μια κρυφή ματιά στο μέλλον που μοιάζει εξίσου λαμπρό.

Ο πρόεδρος της ομάδας Κωστής Παπαδάκης, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Ξηράκης και ο Ταμίας Ανδρέας Τζαγκαράκης(ΒΙΟΤΖΑΣ), ανοίγουν τα χαρτιά τους και απαντούν στις ερωτήσεις που τους τέθηκαν.

Θα μας πείτε την γνώμη σας για τα όσα συμβαίνουν  αυτή την στιγμή στο ποδόσφαιρο με όλη αυτή την αβεβαιότητα που υπάρχει για τις ομάδες:

Κ.Π: «Η κατάσταση που όλοι βιώνουμε είναι πολλή δύσκολη, δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο. Καταρχάς υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα για όλο τον κόσμο που είναι υγειονομικό, και κατά δεύτερο λόγο κοινωνικό μαζί με το οικονομικό που αγγίζει τον χώρο του αθλητισμού στον οποίο εμπλεκόμαστε εμείς. Όπως είναι φυσικό και η δική μας ομάδα έχει επηρεαστεί από όλη αυτή την κρίση της πανδημίας και μάλιστα δύο φορές. Η πρώτη φορά τον περασμένο Μάρτη όταν το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετείχαμε σταμάτησε απότομα και δεν ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ήταν φέτος, όπου μετά από δύο μήνες προετοιμασίας, και ενώ παίξαμε τέσσερις αγώνες μέσα σε είκοσι μέρες σταμάτησε πάλι με απότομο τρόπο. Είμαστε σε αναμονή των εξελίξεων και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ξεκινήσουμε πάλι».

Γ. Ξ « Στο αμιγώς ποδοσφαιρικό νομίζω ότι για εμάς που κάναμε φέτος μια προσπάθεια και οργανωτικά αλλά και που σαν διοίκηση επενδύσαμε και το εξωαγωνιστικό κομμάτι( ιατρικό εξοπλισμός και οργάνωση) βλέπουμε τα σχέδια μας να έχουν αναβληθεί και δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον. Πάντα όταν προγραμματίζεις και θες να επιτύχεις κάτι, πηγαίνεις με βάση το σχέδιο που έχεις και αυτή την στιγμή περιμένουμε τις διαδικασίες να ξεκινήσουν για να δούμε που βρισκόμαστε και σε τι κατάσταση είμαστε. Επιπλέον περιμένουμε να μάθουμε και τους όρους με τους οποίους θα τελειώσει το πρωτάθλημα». Αυτή την στιγμή περιμένουμε τον υφυπουργό αθλητισμού για να σχεδιάσουμε τον προγραμματισμό μας».

Πιστεύετε ότι θα επαναξεκινήσει  το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικης:

Κ.Π: «Η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος είναι μια συνάρτηση πολλών παραγόντων. Καταρχάς τον πρώτο λόγο τον έχουν οι λοιμωξιολόγοι, αυτό που θέλει ο Ρεθυμνιακός και μετά από την συζήτηση που έχουμε κάνει και με τα άλλα σωματεία του Κρητικού Ομίλου, είναι όταν και εφόσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα σε καμία περίπτωση να μην διακοπεί ξανά. Θέλουμε να εξασφαλιστούμε και να πάρουμε τις διαβεβαιώσεις μας ότι αν και εφόσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα να τελειώσει κανονικά. Επίσης δεν θέλουμε πρωτάθλημα το οποίο θα είναι αλλοιωμένο, όπως να είναι ενός γύρου, η αγώνες χιαστεί, δεν θέλουμε να αποχωρήσουν κάποιες ομάδες. Θέλουμε το πρωτάθλημα να γίνει με τους όρους που μπήκαμε για να παίξουμε».

Γ.Ξ : « Πρέπει η διοργανώτρια αρχή να επιδείξει υπεύθυνη στάση. Δεν μιλάμε για ένα πρωτάθλημα εργασιακό που αν διακοπεί δεν θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα αλλά βρισκόμαστε σε μια κατηγορία που έχει την ατυχία να βρίσκεται ανάμεσα στον επαγγελματισμό αθλητισμό και στον ερασιτεχνικό. Είναι δύσκολο σε αυτή την εποχή να βρεις χρήματα και χορηγίες και «ματώνουμε» για να το κάνουμε αυτό. Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα σε αυτό το ερασιτεχνικό-επαγγελματικό κόσμο και κάποια στιγμή αυτοί που διοικούν το ποδόσφαιρο θα πρέπει να βρουν την λύση. Είμαστε η μόνη χώρα που ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έχει σταματήσει, ενώ σε άλλες χώρες όπως η Αγγλία συνεχίζεται ήδη κανονικά».

Α. ΤΖ. « θα πρέπει το υπουργείο αθλητισμού να ενισχύσει τις ερασιτεχνικές ομάδες γιατί αυτές είναι που έχουν την πραγματική ανάγκη, οι μεγάλες κατηγορίες έχουν τον τρόπο να επιβιώνουν, αφού έχουν τα τηλεοπτικά, τους παράγοντες, έχουν την δυνατότητα να πουλούν ακριβά κάποιον παίκτη και να παίρνουν μια σημαντική οικονομική ενίσχυση. Εμείς είμαστε ερασιτέχνες παράγοντες με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές». 

Βγήκε στην δημοσιότητα η επιστολή από όλες τις Κρητικού Ομίλου που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες , θα μας αναπτύξετε πιο αναλυτικά για το τι αποφασίστηκε και ποια είναι η πρόταση του Ρεθυμνιακού απάνω στα όσα συμβαίνουν:

Κ.Π: « Αποφασίσαμε να προτείνουμε αυτά τα προβλήματα που είναι ήδη γνωστά, δηλαδή ένα γενικότερο αίτημα είναι να υπάρχει πάντα ο Κρητικός Όμιλος για τις ομάδες της Γ΄Εθνικής. Κάποια στιγμή αφού έχει ήδη προχωρήσει το άνοιγμα των σχολείων να ξεκινήσουν ξανά και οι ακαδημίες για να μπορούν τα παιδιά να επιστρέψουν στις προπονήσεις και στο άθλημα που αγαπούν και τους ευχαριστεί. Μετά ζητούμε την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος με υγειονομικούς όρους και έξοδα που θα επιβαρύνουν το κράτος, είτε είναι η Περιφέρεια και ο Δήμος είτε το υπουργείο αθλητισμού και η ΕΠΟ. Ζητάμε να μειωθούν τα υπέρογκα έξοδα που έχει μια ομάδα Γ΄Εθνικής με την συμμετοχή της, το είχαμε ζητήσει και στην αρχή του πρωταθλήματος, καθώς είναι παράλογο από την στιγμή που δεν έχουμε εισιτήριά και χορηγίες τα εξοδολόγια των διαιτητών και παρατηρητών να είναι τα ίδια. Οι ποινές για τους ποδοσφαιριστές είναι οι ίδιες, όπως και το παράβολο συμμετοχής και ζητάμε να μειωθούν τα έξοδα. Ένα σημαντικό είναι που δεν υπάρχει θεσμική εκπροσώπηση στην ΕΠΟ. Δηλαδή ο κάθε όμιλος από την Γ΄Εθνική να έχει εκπροσώπησή στην ΕΠΟ, αυτό είναι και αδιανόητο για εμάς που τρέχουμε από το πρωί έως το βράδυ να μην έχουμε εκπροσώπησή και οι αποφάσεις να παίρνονται χωρίς την συμμετοχή μας».

ΧΩΡΙΣ ΤΡΕΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ…

Μόνο με τρέλα στην σημερινή εποχή μπορεί κάποιος να επενδύσει στο ποδόσφαιρο σύμφωνα με τους ανθρώπους του Ρεθυμνιακού.

Ποιο είναι το κίνητρο για έναν παράγοντα να επενδύει τα χρήματα του σε μια ομάδα, και πόσο δύσκολο είναι αυτό την σημερινή εποχή:

Α. ΤΖ. : « Όσο αφορά το οικονομικό κομμάτι σε μια ομάδα, δεν έχει να κάνει τόσο στο ότι κάνουμε μια επένδυση αλλά στο ότι κάνουμε μια τρέλα. Εμείς δεν βγάζουμε κέρδος και ότι επενδύσεις κάνουμε δεν παίρνουμε τίποτα πίσω, και εμείς δεν επιδιώκουμε να πάρουμε λεφτά πίσω. Εμείς το κάνουμε επειδή αγαπάμε την ομάδα μας και τον τόπο μας».

Γ. Ξ. :« Εγώ το έχω ζήσει το συγκεκριμένο κομμάτι και από την θέση του ποδοσφαιριστή και τώρα το ζω και από την θέση του παράγοντα. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ πως είναι η άλλη πλευρά όταν ήμουν ποδοσφαιριστής, βέβαια τότε ήταν και πιο επαγγελματικά. Αυτή την στιγμή από την πλευρά του παράγοντα, έχω αναρωτηθεί πολλές φορές για ποιο λόγο το κάνουμε αυτό. Ο μόνος λόγος που έχω σκεφτεί είναι η τρέλα που υπάρχει και έχει να κάνει με την αγάπη για την ομάδα ή το αίσθημα να θέλεις να προσφέρεις και να βοηθήσεις τον τόπο σου. Να ακούγεται μέσω ενός σωματείου ο τόπος σου, να εισπράττεις θετικά σχόλια για την εικόνα σου, την συμπεριφορά και την αγωνιστική διάθεση και αυτό σου δίνει μια ικανοποίηση. Αν κάτσουμε και σκεφτούμε για το που γέρνει το ισοζύγιο, αυτό κλίνει πάντα στο αρνητικό, οι χαρές που παίρνεις είναι υποδεέστερή από τα έξοδα που κάνεις. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο κίνητρο σε αυτό το επίπεδο εκτός από την τρέλα».

Κ.Π. :« Σίγουρα αυτό το κάνουμε επειδή αγαπάμε τον τόπο μας και το ποδόσφαιρο, που είναι ένα άθλημα που σε βοηθάει και να προβληθείς αλλά και να προβάλεις τον τόπο σου μέσω μιας ομάδας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τι γινόταν στο μπάσκετ με τον Α.Γ.Ο.Ρ στην αρχή και ύστερα τους Cretan Kings, που έπαιζε σε όλη την Ελλάδα. Όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τον Ρεθυμνιακό και το τοπικό ποδόσφαιρο δεν το κάνουμε ούτε για να προβληθούμε οικονομικά αλλά ούτε έχουμε ανάγκη να καταξιωθούμε. Είναι μια καθαρή τρέλα και επειδή αγαπάμε το ποδόσφαιρο, αυτοί είναι οι λόγοι. Η θέση του παράγοντα σε έναν σύλλογο απαιτεί θυσίες, σου απασχολεί σχεδόν όλο το χρόνο σου και σε οικονομικό επίπεδο».

Στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια είχατε δύο νίκες και δύο ήττες, που πιστεύετε ότι μπορείτε να φτάσετε στο πρωτάθλημα όταν θα ξεκινήσει ξανά:

Γ. Ξ. : « Όσον αφορά την μέχρι τώρα εικόνα της ομάδας νομίζω ότι θα μπορούσαμε και βάση της εικόνας να είχαμε μεγαλύτερη συγκομιδή. Υπάρχει η δικαιολογία ότι έχουμε φτιάξει μια καινούργια ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα, και πρέπει η ομάδα να πάρει χρόνο για να δέσει και να μάθουν όλοι τι θέλει και τι ζητάει από αυτούς ο προπονητής. Με την εμπειρία μου πάντα προτιμούσα να είμαι σε καλή κατάσταση όταν φτάνεις στο τέλος της σεζόν, παρά να έχεις μια καλή παρουσία στην αρχή και μετά να ξεφουσκώνεις και να αλλοιώνεται αυτή η εικόνα, είτε γιατί δεν έχεις το βάθος που πρέπει να έχεις σαν ομάδα, είτε από την κούραση. Θεωρώ ότι όλη η οργάνωση που είχαμε σχεδιάσει και σε βάθος αλλά και σε επίπεδο ποιοτικών ποδοσφαιριστών, συνηγορούσε ότι η ομάδα περνώντας οι αγωνιστικές θα ήταν καλύτερη. Περιμένουμε την επανεκκίνηση για να δούμε τις συνθήκες και να επαναπροσδιορίσουμε τότε  από την αρχή».

Α.ΤΖ.:« Δεν έχει να κάνει μόνο με το πως είναι φτιαγμένη η ομάδα αλλά έχει να κάνει και με άλλους παράγοντες. Ξέρουμε ότι η ομάδα θα έπρεπε να είχε περισσότερους βαθμούς από τις δύο νίκες που έχει και προσωπική μου θέση είναι ότι οι άλλες ομάδες έχουν περισσότερη βοήθεια από τις ομάδες του Ρεθύμνου. Μπορούσαμε στον πρώτο αγώνα να μην είχαμε χάσει από τον Ηρόδοτο στο Ηράκλειο».

Κ.Π.: « Από την μεριά μου και εγώ πιστεύω ότι η πορεία της ομάδας μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος ήταν θετική,  εκφράζω και μια πικρία για τα άτυχα αποτελέσματα που είχαμε στον Ηρόδοτο και στην Σούδα. Πεποίθηση όλων μας είναι ότι θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερη τύχη και ίσως κάποιοι εξωγενείς παράγοντες δεν βοήθησαν σε αυτό. Το καλό είναι ότι και στα φιλικά αλλά και στα επίσημα παιχνίδια που δώσαμε, αποσπάσαμε πολύ θετικά σχόλια από όλους τους ανθρώπους που σχετίζονται με τις ομάδες που παίξαμε. Η ομάδα θα αποκτούσε μεγαλύτερη συνοχή γιατί έχουν έρθει νέα παιδιά και πεποίθηση μας είναι ότι αν συνεχιστεί το πρωτάθλημα θα τερματίσουμε πολύ ψηλά στη βαθμολογία».

ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΥ ΟΛΟ ΛΕΝΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΝΑΒΑΛΟΝΤΑΙ…

Ένα σημαντικό θέμα είναι και αυτό του γηπέδου, που πλέον θεωρείται από τις ομάδες που το χρησιμοποιούν ως ακατάλληλο και τους θεατές να αδυνατούν να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι, αφού οι καιρικές συνθήκες το κάνουν πολύ δύσκολο.

Το θέμα του γηπέδου είναι ένα χρόνιο πρόβλημα στο οποίο δεν έχει βρεθεί λύση, ποιο είναι το πρόβλημα και δεν ξεκινούν τα έργα στην Σοχώρα:

Α. ΤΖ. : « Από την στιγμή που δεν υπάρχει κερκίδα από την μεριά της θάλασσας, δεν μπορεί να γίνει κάτι. Το γήπεδο θα είναι προβληματικό και ακόμα σκέπαστρο να γίνει, αν δεν κατεβεί δύο μέτρα σκιά δεν γίνεται. Οι συνθήκες παρακολούθησης αγώνα είναι πολύ δύσκολες καθώς και με βροχή, αέρα και ήλιο αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε. Είχαν πει από την μεριά της Νομαρχίας θα κάνουν μια κερκίδα αλλά ακόμα δεν έχει γίνει κάτι, είχαν πει ότι θα κάνουν ένα κυλικείο ακόμα δεν έχει γίνει κάτι. Το θέμα είναι ό,τι γίνει να είναι λειτουργικό και πιστεύω ότι για να μετατραπεί η Σοχώρα ξανά σε γήπεδο θα πρέπει να έχει την παλιά κερκίδα από την μεριά της θάλασσας. Μπορούσαν κάλλιστα να κάνουν άλλη μια κερκίδα από την μεριά της θάλασσας και ότι αυτοκίνητα περνάνε από εκείνο το σημείο να περνάνε κάτω από την κερκίδα, δεν είναι η πρώτη φορά που αμάξια θα περνούσαν κάτω από κερκίδες γηπέδων».

Κ.Π. : « Ένα αίτημα του Ρεθυμνιακού αλλά και των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής κατηγορίας Κρήτης, είναι να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα. Μπορούνε οι φίλαθλοι να προστατέψουν τους εαυτούς τους, από την στιγμή που ειδικά δεν μαζεύονται πια 2000-3000 φίλαθλοι σε κάθε αγώνα. Υπάρχουν οι υγειονομικοί όροι ώστε να δουν οι φίλαθλοι ένα παιχνίδι. Για να έχουμε και τους φιλάθλους στο γήπεδο θα πρέπει σε συνεργασία με τον Δήμο που είχαμε κάνει κάποιες συζητήσεις να κάνει κάποιες επιδιορθώσεις, όχι μεγάλου κόστους αφού ο προσανατολισμός του γηπέδου μετά το γκρέμισμα της Δυτικής εξέδρας είναι περίεργος και ο θεατής είναι ευάλωτος. Είχαμε κάνει κάποιες συζητήσεις με τον Δήμο να μας κάνει κάποια εξέδρα στην Βόρεια πλευρά του γηπέδου, μαζί με κάποιες τουαλέτες και κυλικεία. Τα έργα δεν έγιναν αφού μας πρόλαβε ο covid-19 αλλά πιστεύουμε ότι με το θα ξεκινήσουν όλες οι δραστηριότητες θα γίνουν αυτά τα έργα».

ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ…

Στη συνέχεια η διοίκηση του Ρεθυμνιακού αναφέρθηκε στο παρελθόν της ΕΑΡ αλλά και στο μέλλον που φαίνεται να είναι αποφασισμένοι για να το μετατρέψουν σε λαμπρό.

Είστε μια ομάδα που παίζει στην Γ Εθνική και έχετε ένα ένδοξο παρελθόν, θα μας μιλήσετε λίγο για το παρελθόν και το μέλλον της ομάδας:

Γ.Ξ. : «Η ιστορία του Ρεθυμνιακού είναι γνωστή, είναι η αφετηρία της ΕΑΡ που κατάφερε να γράψει μια μακροχρόνια ιστορία στην Β΄Εθνική. Κατάφερε να δημιουργήσει όμορφες αναμνήσεις στου Ρεθυμνιώτες μέχρι και την ελπίδα κάποια στιγμή να αγωνιστεί στην Α΄Εθνική, οπότε όπως είναι λογικό η φανέλα είναι βαριά και σε βαραίνει όλο αυτό το παρελθόν. Μια υποχρέωση δικιά μας είναι να καταφέρουμε να δώσουμε ξανά κάποια από αυτή την αίγλη στην ομάδα και να καταφέρουμε να την οδηγήσουμε σε κάποια ανώτερα μονοπάτια. Αν τώρα καταφέρουμε να αφυπνίσουμε μνήμες ανθρώπων αυτό θα είναι κάτι ευχάριστο να επιστρέψουν κοντά και να ξαναδούμε τον Ρεθυμνιακό να μεγαλώνει και να μπορεί να αγωνιστεί σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Το παρόν σε ότι αφορά την οργάνωση, την διοικητική εκπροσώπηση και την αγωνιστική, είναι πολλά τα θετικά σχόλια τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο. Αυτό είναι ένα βασικό λιθάρι για το οικοδόμημα που θέλουμε να δημιουργήσουμε».

Α. ΤΖ. :« Η ιστορία του Ρεθυμνιακού δεν ξεχνιέται, θυμάμαι που ήμουν μικρό παιδί και έφευγα από τον πατέρα μου που τον βοηθούσα για να πάω να δω την τότε μεγάλη ομάδα της ΕΑΡ. Τότε είχα πει ότι αν ποτέ αποκτήσω κάποια χρήματα να βοηθήσω την ομάδα. Ελπίζω να κράτησα τον λόγο μου και αυτό που με χαροποιεί περισσότερο είναι ότι η σημερινή διοίκηση είναι μια παρέα, περνάμε πολύ καλά και κάνουμε συμβούλιο σχεδόν κάθε εβδομάδα, τα άτομα απαρτίζονται από τον Παπαδάκη Κώστα που είναι ο πρόεδρος, τον Ξηράκη Γιώργο που είναι ο αντιπρόεδρος, τον Πολιουδάκη Γιώργο, ο Περπιράκης Γιώργος που είναι ο γενικός γραμματέας, ο Νεκτάριος Κοσκινάς είναι μέλος, ο Τσουπάκης ο Νίκος, Πρινιαδάκης Βαγγέλης, ο Γιακουμάκης ο Γιώργος, ο Κλαψινός Ανδρέας, όλοι αυτοί είμαστε άτομα που έχουμε ένα όνομα στην κοινωνία. Αυτό είναι και σε επαγγελματικό επίπεδο και σε ό,τι αφορά την ομάδα. Με αυτούς τους ανθρώπους που είναι φερέγγυοι στις υποχρεώσεις τους η ομάδα είναι σίγουρο ότι θα πάει καλά. Εγώ θέλω είτε φέτος είτε του χρόνου να πρωταγωνιστήσει η ομάδα και να πάει σε ακόμα πιο υψηλές κατηγορίες».

Κ.Π. :« Η κληρονομιά είναι βαριά και ακόμη μεγαλύτερη είναι η ευθύνη που έχουμε όλοι εμείς, που αυτή την στιγμή διοικούμε την ομάδα. Ο Ρεθυμνιακός σαν πρώην ΕΑΡ και ακόμα πιο παλιά στη δεκαετία του 1960 που συμμετείχε με το σημερινό όνομα, είναι η μεγαλύτερη σε ιστορία και επιτυχίες ομάδα του νομού. Είναι η ομάδα που γέμιζε ασφυχτικά το γήπεδο της Σοχώρας αλλά και του Γάλλου στις καλές εποχές της δυνατής τότε Β΄Εθνικής. Η μοναδική Ρεθυμνιώτικη ομάδα που ανέβασε 5.000 κόσμο στο αλησμόνητο μπαράζ του Καραϊσκάκη, το 1988. Δεν υπάρχει Ρεθυμνιώτης που να αγαπά το ποδόσφαιρο και να μην έχει μνήμες σε σχέση με την ομάδα εκείνη. Έχει και πολλές αγωνιστικές επιτυχίες εκτός από τα 10 χρόνια της Β΄Εθνικής, είναι η μοναδική ομάδα του νομού που έχει παίξει επίσημους αγώνες με όλες τις μεγάλες ομάδες ( Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ηρακλή) χωρίς να χάσει παιχνίδι από αυτές. Από αυτή την ομάδα έχουν περάσει πολύ μεγάλοι ποδοσφαιριστές( Πατσιαβούρας, Βασιλείου, Ξηράκης) έχει αγωνιστεί επίσης κόντρα σε μεγάλους ποδοσφαιριστές όπως είναι ο Τζόρτζεβιτς και ο Γιαννακόπουλος, και πολλούς ακόμα που έχουν αφήσει το στίγμα τους στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Η κληρονομιά είναι μεγάλη και προσπαθούμε να συσπειρώσουμε τους παλιούς ποδοσφαιριστές και επίσης διαθέτουμε ομάδα παλαίμαχων που έχει παίξει σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο. Η επιτυχία μας θα είναι αν καταφέρουμε και συσπειρώσουμε ένα ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι των ποδοσφαιρόφιλων του Ρεθύμνου, ξυπνώντας μνήμες και συγκινήσεις. Έτσι όταν τους φέρουμε μαζί με εμάς που βρισκόμαστε ήδη εδώ, θα πάμε βήμα-βήμα την ομάδα όσο μπορούμε υψηλότερα. Αυτό θα γίνει επειδή η διοίκηση είναι μια παρέα, είμαστε φίλοι που έχουμε μια συνεπής διοίκηση, δεν χρωστάμε σε κανέναν. Οι περισσότεροι παίκτες και προπονητές χτυπάνε την πόρτα του Ρεθυμνιακού και αυτό δεν είναι τυχαίο και συμβαίνει για αυτόν τον λόγο. Είμαστε μαζί από το 2007 και στα χρόνια αυτά η ομάδα έχει παίξει τέσσερα χρόνια στην Γ΄Εθνικη, έχουμε πάρει πρωταθλήματα και Super Cup και η χειρότερη θέση που έχουμε πάρει είναι αυτή της 3ης θέσης στο τοπικό πρωτάθλημα του Ρεθύμνου.

Μια ευχή στον κόσμο για το 2021:

Α. ΤΖ. : « Εύχομαι καταρχάς να έχουν όλοι υγεία, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, και σιγά- σιγά να βρούμε τον παλιό ρυθμό που είχαμε γιατί έχουμε ξεχάσει πως ήταν η παλιά μας ζωή και αυτό μας κακοφαίνεται. Εγώ θα ήθελα αν μπορούμε να γυρίσουμε όλοι στα γήπεδα, δυστυχώς δεν εξαρτάται από εμάς αλλά από άλλους, θα περιμένουμε και βλέπουμε».

Γ.Ξ. :« Και εγώ με την σειρά θέλω να ευχηθώ υγεία για όλο τον κόσμο, από εκεί και πέρα να επιστρέψουμε  στην κανονικότητα που είχαμε και μέσα από αυτήν την ενδοσκόπηση να αξιολογήσουμε και να επανεκτιμήσουμε πράγματα που είχαμε. Από εκεί και πέρα όσον αφορά τον Ρεθυμνιακό να καταφέρουμε να βρούμε γρήγορα τον ρυθμό μας και να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».

Κ.Π. :« Θέλω να συμπληρώσω ότι ποτέ δεν παραδώσαμε τον σύλλογο και ποτέ δεν πέσαμε στην παγίδα διαφόρων «σωτήρων» που χτύπησαν την πόρτα μας να δώσουμε την ομάδα για να ανέβει κατηγορίες και να πάει πιο ψηλά. Το βασικότερο είναι ότι πρέπει να επανεκτιμήσουμε αξίες που τις είχαμε δεδομένες, δυστυχώς στην ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο και το διαπιστώνουμε καθημερινά. Θέλουμε επανεκκίνηση της ζωής όλου του κόσμου και επιστροφή στην κανονικότητα και γενικότερα σε όλους τους ρυθμούς της ζωής, καθώς και στο ποδόσφαιρο με ανοιχτά γήπεδα και φιλάθλους».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ