ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μοίρασε χαρά στις γιορτές ο Αστέρας Ρεθύμνου- Έτοιμος για την επανέναρξη του πρωταθλήματος

0

Η διοίκηση του Αστέρα Ρεθύμνου μίλησε αποκλειστικά στο Ρέθεμνος news, με τον υπεύθυνο marketing,  Στέλιο Δασκαλάκη, το μέλος του Δ.Σ. Δημήτρη Βαλέργα και τον πρόεδρο της ομάδας, Νίκο Παπαδάκη να δίνουν ο καθένας την δική του γνώμη για τον Αστέρα, τόσο αγωνιστικά όσο και για το κοινωνικό του έργο. 

Στ. Δασκαλάκης: «Ο Αστέρας σαν αθλητικό σωματείο προσφέρει στην κοινωνία»

Ο υπεύθυνος marketing του Αστέρα Ρεθύμνου, κύριος Δασκαλάκης Στέλιος μίλησε για την κοινωνική δράση που είχε η ομάδα την περίοδο των Χριστουγέννων , την συνεργασία που έχει ο Αστέρας με τον Σύλλογο γονέων κηδεμόνων και φίλων με αυτισμό Ρεθύμνου, ενώ αναφέρθηκε και στην όρεξη ης διοίκησης που υπάρχει πλέον για να γίνονται τέτοιες δράσεις.

Θα μας μιλήσετε λίγο για τις κοινωνικές δράσεις τις οποίες τρέχετε αυτή την περίοδο των Χριστουγέννων:

«Κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες, η οικογένεια του Αστέρα διοργανώνει μια εκδήλωση για μικρά παιδιά με την παρουσία του Άι Βασίλη, στην Σοχώρα. Φέτος λόγω της πανδημίας είναι αρκετά δύσκολη η διοργάνωση αυτή, και για αυτό αποφασίσαμε να δράσουμε ψηφιακά και να πάμε τον Άι Βασίλη στο σπίτι του κάθε παιδιού. Αυτό πραγματοποιήθηκε  μέσω της σελίδας www.magicsanta.gr. Εκμεταλλευόμενοι αυτή την σελίδα θελήσαμε να δωρίσουμε στα 40 παιδιά του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων με αυτισμό Ρεθύμνου τον  Άι  Βασίλη, ο οποίος θα έρχεται ξεχωριστά και ατομικά σε κάθε παιδί, μέσα από μια ταινία μικρού μήκους. Στο τέλος θα περιλαμβάνει ένα δωράκι από τον Αστέρα Ρεθύμνου. Επίσης θα θέλαμε αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κάποια παιδιά μη έχοντας μια ψηφιακή συσκευή για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που έχουν προκύψει, να αγοράσουμε και να δωρίσουμε τάμπλετ σε οικογένειες που τα έχουν πραγματικά ανάγκη».

Ποιο είναι το όραμα σαν Αστέρα που έχετε για την κοινωνία και τι στόχο έχετε οριοθετήσει απάνω σε αυτό:

«Δε θεωρώ ότι έχουμε κάποιο όραμα για την κοινωνία, αυτό που επιθυμούμε είναι όλα τα αθλητικά σωματεία να προσφέρουν με απλές κινήσεις στην κοινωνία, μιας και είμαστε όλοι άρρηκτα συνδεδεμένοι με αυτήν. Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της διοίκησης του Αστέρα για την ευαισθησία που έχουν επιδείξει όσο αναφορά το κοινωνικό σύνολο και επειδή μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία πάνω σε αυτό το κομμάτι. Αν λοιπόν όλες οι μικρές και μεγάλες ομάδες από την Α΄Εθνική μέχρι του τοπικού πρωταθλήματος ενωθούμε σε αυτόν τον σκοπό, τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα. Για παράδειγμα αν στα γήπεδα της Super League υπήρχε ένα ευρώ έξτρα επιβάρυνση στο εισιτήριο για την δημιουργία κάποιου ιδρύματος η για την βοήθεια σε κάποιους συνανθρώπους μας τότε οι ομάδες θα είχαν προσφέρει πάρα πολλά στην κοινωνία μας. Μην ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο είναι λαϊκό άθλημα και πρέπει να προσφέρει».

Μέσω ανακοίνωση σας κάνατε γνωστό ότι ήρθατε σε συμφωνία με την πλατφόρμα (www.magicsanta.gr.), πως σας ήρθε αυτή η ιδέα και που αποσκοπείτε:

«Λόγω της περιόδου όπως σας είπα και προηγουμένως, σκεφτόμασταν με κάποιο τρόπο να δώσουμε λίγη χαρά στα παιδιά του Αστέρα. Σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον κύριο Θανάση Παπαδόπουλο τον διοργανωτή του παγκόσμιου πρωταθλήματος Socca που έγινε πέρυσι στην πόλη μας, μου ανέφερε την συγκεκριμένη σελίδα την οποία έχει αναλάβει ο ίδιος. Έτσι χωρίς δεύτερη σκέψη το πρότεινα στο συμβούλιο που ψήφισε θετικά με αποτέλεσμα να προχωρήσει το όλο εγχείρημα. Τα παιδιά μέσω αυτή της μίνι ταινίας μπορούν να έχουν τον Άϊ Βασίλη στο σπίτι τους. Αυτό που καταφέραμε είναι να πάρουμε μία έκπτωση του τάξεως του 10%  για όποιον χρησιμοποιήσει τον κωδικό asterasreth10 στην ιστοσελίδα magicsanta.gr. Αυτή την δυνατότητα την έχει ο οποιοσδήποτε να κάνει αυτό το μικρό αλλά ταυτόχρονα πολύ μεγάλο δώρο στο παιδί του ή σε οποίον άλλον θέλει, χρησιμοποιώντας τον κωδικό αυτό. Πραγματικά αξίζει, είναι καλοστημένο, έχει γυριστεί στην Πολωνία και μεταφέρει μέσα από την μικρή οθόνη σε κάθε μικρό η και μεγάλο την μαγεία των Χριστουγέννων».

Επίσης η συνεργασία σας με τον Σύλλογο γονέων κηδεμόνων και φίλων με αυτισμό Ρεθύμνου ήταν κάτι που προκάλεσε θετικά σχόλια, αναπτύξτε μας λίγο την συνεργασία αυτή:

«Η συνεργασία μας με τον σύλλογο όπως και η δωρεά των τάμπλετ σε παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα να τα αγοράσουν είναι μέρος του προγράμματος NEVER GIVE UP που είχαμε αναφέρει πριν δύο μήνες. Είναι ένα πρόγραμμα που μας γεμίζει σαν ανθρώπους όλους στην ομάδα. Να προσφέρουμε χαρά, να στηρίζουμε και να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας. Πραγματικά τι καλύτερο από το να μαθαίνεις και να βλέπεις την χαρά που ένιωσαν τα παιδιά μέσα από ένα τέτοιο βίντεο. Μάλιστα πληροφορήθηκα ότι αρκετά από αυτά τα παιδιά είναι πιο φρόνιμα γιατί πίστεψαν στον Άι Βασίλη  και στο μήνυμα του. Έτσι και εμείς με τον τρόπο μας συνεισφέραμε κάτι μικρό σε αυτούς τους ανθρώπους».

Βλέπουμε ότι το τελευταίο διάστημα είστε ενεργοί όσον αφορά το κοινωνικό κομμάτι και σε εβδομαδιαία βάση κάτι ανακοινώνετε πάνω σε αυτό, τι έχει αλλάξει και έχετε δραστηριοποιηθεί τόσο πολύ:

« Ένα πράγμα που έχει αλλάξει είναι ότι φέτος υπάρχουν στην ομάδα άνθρωποι που συμμετέχουν με όραμα και ιδέες εξ αγωνιστικά. Έχει δυναμώσει η ομάδα της διοίκησης και μιας και είμαστε από τους μεγαλύτερους συλλόγους αριθμητικά σε επίπεδο αθλητών, η ευθύνη μας είναι μεγαλύτερη και έτσι θέλουμε πέρα από το αγωνιστικό να προσφέρουμε στην κοινωνία μας και εξ αγωνιστικά. Δεν θεωρώ ότι δραστηριοποιούμαστε σε εβδομαδιαία βάση απλά έτυχαν τα γεγονότα να είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως ο σεισμός της Σάμου, ο κορονοϊός και τα Χριστούγεννα».

Ένα μήνυμα στον κόσμο για την περίοδο των εορτών:

«Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω αυτή την περίοδο των εορτών είναι καταρχάς να έχουμε υπομονή και εύχομαι σύντομα να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας. Επίσης ελπίζω όσο αγαπημένοι και ενωμένοι είμαστε αυτές τις άγιες μέρες,  να παραμείνουμε και στην καθημερινότητα μας στηρίζοντας ο ένας τον άλλο. Αυτό σίγουρα θα έκανε την ζωή μας πολύ καλύτερη αν στην καθημερινότητα ζούσαμε και ήμασταν με την ίδια χαρά και διάθεση όπως είμαστε αυτή την περίοδο των Χριστουγέννων. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την Εθνική ομάδα Socca  για τα βίντεο  που μας έστειλε για τον Σύλλογο γονέων κηδεμόνων και φίλων με αυτισμό Ρεθύμνου. Όταν ο Μπερνεάνου είναι σε ομάδα της Bundesliga και κατευθείαν με το που άκουσε τι έχουμε σκοπό να ετοιμάσουμε, μας έστειλε κατευθείαν το βίντεο του με τις ευχές, τον προπονητής της Εθνικής ομάδας Socca κύριο Γιώργο Μπαστάκη που μεσολάβησε και πήρε την πρωτοβουλία να οργανωθεί όλο αυτό το κομμάτι με την Εθνική. Τον κύριο Θανάση Παπαδόπουλο που μας χορήγησε τα 41 βίντεο για τον σύλλογο του αυτισμού και μας είπε ότι για τέτοιες ενέργειες θα είναι πάντα δίπλα μας, την ανδρική ομάδα του Αστέρα Ρεθύμνου που αγωνίζεται στην Γ΄Εθνικη για το κάθε προσωπικό βίντεο που έφτιαξε ο κάθε παίκτης για την ακαδημία της Κ-8 και τέλος την γυναικεία ομάδα του Αστέρα Ρεθύμνου για τα βίντεο που έφτιαξε η κάθε παίκτρια προσωπικά για τον Σύλλογο γονέων κηδεμόνων και φίλων με αυτισμό Ρεθύμνου. Καλές γιορτές με υπομονή- υγεία-χαρά και ευτυχία».

Δ. Βαλέργας:« Πιστεύω στο τέλος θα καταφέρουμε να μείνουμε στην κατηγορία και μετά θα κοιτάζουμε πιο ψηλά»

Ο Δημήτρης Βαλέργας εκτελεστικό μέλος της διοίκησης του Αστέρα Ρεθύμνου πήρε την σκυτάλη και μίλησε με την σειρά του για τον λόγο που επέλεξε να ασχοληθεί διοικητικά με τον Αστέρα, για το αν μπορεί ο Αστέρας να καθιερωθεί στην Γ΄Εθνικη αλλά και για την φιλοσοφία της ομάδας.

Θα μας μιλήσετε λίγο για τις κοινωνικές δράσεις τις οποίες τρέχετε αυτή την περίοδο των εορτών:

« Ένας από τους στόχους που βάλαμε πλέον ως Σύλλογος είναι να αναπτύξουμε την κοινωνική μας δράση και να γίνουμε ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας, έτσι για φέτος έχουμε ήδη οργανώσει και υλοποιήσει δράσεις τόσο για την Σάμο που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό , Για τα παιδιά της ακαδημίας μας με χριστουγεννιάτικα δώρα και ευχές , την χορηγία 10 υπολογιστών για μαθητές οικονομικά αδυνάτων οικογενειών του Δήμου μας και κάποια άλλα τα οποία θα ενημερωθείτε από τον υπεύθυνο Marketing κύριο Δασκαλάκη τον οποίο θέλω και να συγχαρώ για την προσπάθεια που κάνει».

Η επανέναρξη του πρωταθλήματος χρονολογείται για τον Φεβρουάριο, εσάς πως σας φαίνεται αυτή η είδηση και αν συμφωνείται με αυτή την εξέλιξη:

«Σχετικά με την επανέναρξη η δική μου άποψη είναι ότι θα πάει για Μάρτιο και αν όλα πάνε καλά σχετικά με το πρόβλημα του Κορονοΐού, αν όμως η πολιτεία δεν βοηθήσει οικονομικά τα ερασιτεχνικά σωματεία και εννοώ ουσιαστική βοήθεια και όχι ένα απλό επίδομα τότε καλύτερα να πάμε για ξεκίνημα από την αρχή Σεπτεμβρίου ή Οκτώβριο του 2021 , δυστυχώς με όλο αυτό ο προγραμματισμός όλων των ομάδων έχει τιναχτεί στον αέρα και είναι πολύ δύσκολο αυτό να στηθεί ξανά , φυσικά αν χρειαστεί θα το κάνουμε και θα είμαστε ανταγωνιστικοί».

Με τα διοικητικά του Αστέρα ασχολείστε εδώ και λίγους μήνες, μέχρις στιγμής ποια είναι η γνώμη σας για την ομάδα και τι στόχους έχετε οριοθετήσει:

 «Με τα Διοικητικά ασχολούμαι εδώ και 6 μήνες ,συνάντησα μια οικογένεια , συνάντησα ανθρώπους που αγαπούν και τρέχουν όλη μέρα για την ομάδα , αυτό προσωπικά μου έδωσε δύναμη , βάλαμε στόχο να οργανωθούμε σε επίπεδα μεγάλων ομάδων , αυτό απαιτεί συνεχή προσπάθεια και όραμα , πρώτος στόχος να έχουμε την ακαδημία μας σε υψηλό επίπεδο και μετά η ανδρική μας ομάδα να παίζει πλέον σε εθνικό πρωτάθλημα και όχι τοπικό».

Πως και πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με το ποδόσφαιρο και τον Αστέρα:

 «Είμαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου και πάντα ήθελα να προσφέρω , ειδικά στον τόπο σου και ιδιαίτερα σε μια ομάδα όπως τον Αστέρα που έχει τεράστια ιστορία και σεβασμό στην τοπική κοινωνία, δέχτηκα την πρόσκληση και φυσικά λόγω και κοινών και ικανών φίλων που συνάντησα δέχτηκα με χαρά να υλοποιήσουμε όλοι μαζί ένα πλάνο οργάνωσης και ανάπτυξης του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα, βέβαια εγώ αυτό που θέλω είναι να έρθουν κοντά μας και άλλοι ικανοί επιχειρηματίες που να θέλουν να βοηθήσουν ουσιαστικά και με συμφέρον μόνο το σύλλογο».

Πιστεύετε ότι η ομάδα έχει τις δυνατότητες να καθιερωθεί στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής κατηγορίας και τι με την πάροδο του χρόνου να αγωνιστεί ακόμα σε υψηλότερο επίπεδο?

 «Ο στόχος είναι η οργάνωση του συλλόγου με προτεραιότητα στις ακαδημίες μας και μετά η ανδρική ομάδα να μπορέσει να σταθεί στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, εκεί θα θέλαμε να μείνουμε 2 με 3 χρόνια και παράλληλα να οργανωθούμε ως σύλλογος σε πολύ υψηλά επίπεδα και όπως αρμόζει σε μια ομάδα με την ιστορία του Αστέρα. Φέτος θα κάνουμε την προσπάθεια μας και πιστεύω στο τέλος να το καταφέρουμε να μείνουμε στην κατηγορία , αν γίνει αυτό τότε να είστε σίγουροι ότι ο Αστέρας πλέον θα κοιτάζει κάθε χρόνο πιο ψηλά , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι βιαζόμαστε να ανέβουμε κατηγορία».

Θα μας αναλύσετε  την φιλοσοφία της ομάδας:

«Φέτος δημιουργήσαμε μια νέα ταυτότητα για την ομάδα μας και θέσαμε ως στόχο να αναπτύξουμε το σύλλογο σε όλα τα επίπεδα (ακαδημίες , γραφεία , κοινωνικές δράσεις κ.λ.π) και να βοηθήσουμε να μείνει η ανδρική ομάδα στην Γ Εθνική κατηγορία σβήνοντας παράλληλα χρέη του παρελθόντος που καλώς ή κακώς είχαν δημιουργηθεί και είναι βαρίδια για το σύλλογο».

Θα δώσετε ένα μήνυμα στον κόσμο για την περίοδο των εορτών:

«Χρόνια πολλά σε όλο το κόσμο , υγεία και οικογενειακή ευτυχία , υπομονή το νέο έτος σίγουρα θα είναι έτος ελευθερίας και δημιουργίας»!!

Ν. Παπαδάκης: «Αν ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα θα πρέπει να πέσουν τέσσερις ομάδες »

Τέλος ο πρόεδρος του Αστέρα Ρεθύμνου, Νίκος Παπαδάκης αναφέρθηκε στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, είπε την γνώμη του για το γεγονός ότι πέφτουν έξι ομάδες στον Κρητικό όμιλο, ενώ αναφέρθηκε και στην εικόνα που είχε ομάδα στα τέσσερα παιχνίδια που πρόλαβε να δώσει.

Με τα τωρινά δεδομένα η επανέναρξη του πρωταθλήματος θα γίνει τον Φεβρουάριο χωρίς να γνωρίζει κάποιος αν θα είναι ένας γύρος η θα ολοκληρωθεί κανονικά, εσάς ποια είναι η γνώμη σας για όλο αυτό:

«Καταρχάς δεν γνωρίζουμε αν θα γίνει επανεκκίνηση τον Φεβρουάριο και θεωρώ ότι για αυτό που ακούγεται για πρωτάθλημα του ενός γύρου, είναι κάτι που δεν εξυπηρετεί καμία ομάδα. Για να πούμε ότι έχουμε ένα κανονικό πρωτάθλημα αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθεί με όλους τους αγώνες που πρέπει να δοθούν. Είναι ένα θέμα που απασχολεί όλες τις ομάδες και πιο πολύ για το γεγονός ότι οι παίκτες θα επιστρέψουν μετά από τρείς μήνες απραξίας, θα αναγκαστούν ανά δύο- τρείς ημέρες να αγωνίζονται και δεν γνωρίζουμε κατά πόσο αυτό είναι εφικτό, πόσο θα αντέξουν και οι ίδιοι να το κάνουν αυτό, είμαστε ερασιτέχνες και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Είναι πάρα πολύ δύσκολο και από την στιγμή που η πολιτεία δεν έχει δώσει κάποιο σημάδι για το τι θα γίνει, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε». 

Ποια εικόνα έχετε σχηματίσει για την ομάδα με τους τέσσερις αγώνες που έχετε δώσει:

«Η ομάδα ήταν αρκετά ανταγωνιστική, παίξαμε τέσσερα παιχνίδια και ήμασταν σε πολύ καλό δρόμο. Δεν θεωρώ ότι η ομάδα θα είχε πρόβλημα όσο αφορά το κομμάτι της σωτηρίας της. Βέβαια τα δεδομένα αλλάζουν και θα δούμε τι θα γίνει στην πορεία, όμως θεωρώ ότι η εικόνα που δείξαμε ήταν άκρως ανταγωνιστικοί».

Ποια είναι η γνώμη σας για το γεγονός ότι πέφτουν έξι ομάδες:

«Είναι πολλές οι ομάδες που πέφτουν για τον Κρητικό όμιλο και εφόσον θέλουν να τον διατηρήσουν. Τέσσερις θα ήταν ένας ικανοποιητικός αριθμός ομάδων που θα έπεφταν αλλά στο τέλος τον λόγο τον έχουν οι ειδικοί και εμείς απλά θα περιμένουμε τις εξελίξεις. Είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε αλλά εγώ προσωπικά διαφωνώ με τον αριθμό των ομάδων που πέφτουν».

Θα δώσετε ένα μήνυμα στον κόσμο για την περίοδο των εορτών:

«Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές, το νέο έτος να μας βρει σε καλύτερη μοίρα και να έχουμε τελειώσει από την πανδημία που όπως φαίνεται θα τα καταφέρουμε. Το πιο δύσκολο κομμάτι το έχουμε περάσει ενωμένοι όλοι μαζί και θέλει λίγη υπομονή ακόμη».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ