ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Αστέρας μπήκε επίσημα στην ψηφιακή εποχή

0

Αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε στο Ρέθεμνος news ο υπεύθυνος marketingτου Αστέρα Ρεθύμνου, κύριος Δασκαλάκης Στέλιος, ο οποίος μίλησε για τα νέα καινοτόμα πράγματα που ετοιμάζει ο Αστέρας, για το γεγονός ότι είναι η πρώτη ομάδα στην Κρήτη με application, καθώς και για το κοινωνικό πρόγραμμα το οποίο ήδη τρέχει.

Πως πήρατε την ιδέα για το νέο σήμα της ομάδας και τι στοχεύετε να πετύχετε:

«Καταρχάς η ιδέα ξεκίνησε από το γεγονόςότι πλέον όλες οι ομάδες και όλες οι επιχειρήσεις στοχεύουν στο branding. Όσο καλύτερο branding έχει μία επιχείρηση τόσο καλύτερα αποτελέσματα καιεφαρμογές επιφέρεισε βάθος χρόνου. Οπότε το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να κοιτάξουμε να εξελίξουμε το λογότυπο μας. Θεωρώ ότι είναι από τα πιο στοχευμένα λογότυπα που θα μπορούσαμε να κάνουμε και ευχαριστούμε για όλη την ιδέα και υλοποίηση, τον κύριο Μαμαγκάκη Κώστα να στοχεύσει ακριβώς στην τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε. Αναδεικνύεται το γήπεδο της Σοχώρας, το κάστρο της Φορτέτζας, η θάλασσα και το αστέρι μας και έχει τα χαρακτηριστικά που το κάνουν να είναι ευδιάκριτο και μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα. Είναι το δικό μας αστέρι! Πάνω σε αυτό το αστέρι έχουμε βασιστεί και ετοιμάζουμε τις νέες μας εφαρμογές,  τις οποίες θέλουμε να εξελίξουμε, διότι όλα τα πράγματα είναι επικοινωνία- brandingκαι στην ουσία, μέσα από αυτό το λογότυπο ξεκινήσαμε και βάλαμε τις βάσεις για να συνεχίσουμε».

Εντύπωση έχει προκαλέσει και το application το οποίο ετοιμάζει ο Αστέρας και θα θέλαμε να μας πείτε δύο λόγια για αυτό:

«Το applicationτο οποίο έχουμε φτιάξει είναι πραγματικά κάτι καινοτόμο, ίσως είμαστε από τις πρώτες, αν όχι η πρώτη ομάδα στην Κρήτη, που αυτή την στιγμή διαθέτει εφαρμογή σε κινητάsmartphones, είτε για iOS είτε για android, δηλαδή οποιοσδήποτε μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή και να μαθαίνει τα νέα της ομάδας. Είναι κάτι το οποίο δουλεύουμε τους τελευταίους 3 μήνες. Γενικά η τεχνολογία και οι ψηφιακές δυνατότητες είναι απεριόριστες και εξελίσσονται συνεχώς. Οπότε είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που μπορέσαμε και καταφέραμε μετά από 3 μήνες δουλειάς,να βγάλουμε πλέον στα smartphonesτα νέα της ομάδας. Επίσης υπάρχουν κατηγορίες που περιλαμβάνουν τους συνεργάτες μας, το ebonusκαι άλλες κατηγορίες τις οποίες έχουμε στόχο να καταχωρήσουμε όπως το ΑστέραςTV, το starshop κ.α.»

Άλλο ένα πρότζεκτ που δουλεύει ο Αστέρας και έχει βγει προς τα έξω είναι οι τηλεδιασκέψεις με επικεφαλή τον προπονητή ακαδημιών τον κύριο Μπαστάκη, θα μας πείτε δύο λόγια και για αυτό:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στον Τεχνικό Διευθυντή της Ακαδημίας μας Γιώργο Μπαστάκη όπως και τους συνεργάτες του, για την υλοποίηση αυτού του πρωτοποριακού προγράμματος online προπονήσεων για τα παιδιά και τους γονείς τους. Αυτή την στιγμή ο Αστέρας έχει τημεγαλύτερη ακαδημία στο Ρέθυμνο, περίπου 250-300 παιδιά. Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούσαμε και δεν θέλαμε να αφήσουμε αυτά τα παιδιά να μείνουν μακριά από το ποδόσφαιρο, αυτή την στιγμή που δεν έχουν τη δυνατότητα να βρίσκονται κοντά στην ομάδα. Ο ίδιος, ο κ. Μπαστάκης, έχει επικοινωνήσει με σημαντικούς ανθρώπους του χώρου, όπως είναι ο κ. Τσιάρτας και ο κ. Κατσουράνης, ώστε να μιλάνε στα παιδιά και να τα βοηθήσουν να εξελιχθούν, γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι, είναι η τακτική και άλλα σημαντικά σημεία, τα οποία θεωρώ ότι θα είναι πολύ καλό να τα ακούνε τα παιδιά και ειδικά από τόσο μεγάλους ποδοσφαιριστές.»

Είδαμε ότι ο Αστέρας στήριξε και την Σάμο θα μας πείτε δύο λόγια και για αυτό το κοινωνικό πρόγραμμα που τρέχετε:

«Ο Αστέρας είναι ένας σύλλογος άρρηκτα συνδεμένος με το κοινωνικό σύνολο, όπως θα πρέπει να είναι κάθε ενεργός οργανισμός. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε δίπλα μαςανθρώπους που μας στηρίζουν και δεν θα μπορούσαμε να αρνηθούμε να δώσουμε «χέρι βοηθείας» σε όποιον το έχει ανάγκη. Στην περίπτωση της Σάμου δράσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη, ξεκινήσαμε μια καμπάνια για να στηρίξουμε τους πληγέντες. Είχαμε μια επικοινωνία με την Αντιδήμαρχο Σάμου, η οποία μας ανέφερε τα προϊόντα και τα αγαθά τα οποία είχαν ανάγκη, προσπαθήσαμε και καταφέραμε, παρά την δύσκολη αυτή στιγμή, να συγκεντρώσουμε ό,τι μπορούσαμε. Μας προσφέρθηκαν αναπηρικά καροτσάκια, κουβέρτες, sleepingbags κ.α.

Θεωρώ ότι οι δράσεις, σε αυτό το κομμάτι, δεν θα σταματήσουν και δεν πρέπει να σταματάνε, όχι μόνο από εμάς αλλά από καμία ομάδα, γιατί θεωρώ ότι μπορούν όλοι να συμβάλλουν. Ετοιμάζουμε κάποια προγράμματα πάνω σε αυτό και το μόνο που μπορώ να αναφέρω είναι ότι θα βγει το NEVERGIVEUP, το οποίο θα ξεκινήσει αρχικά από το Ρέθυμνο και στόχος είναι να πιάσουμε την Κρήτη και όλη την Ελλάδα. Αυτό το πρόγραμμα θα βρίσκει κάποια παιδιά και κάποιους ανθρώπους που θα έχουν ανάγκη και να μπορούμε να τους υποστηρίζουμε».

Τι εφαρμογές έχει ετοιμάσει ο Αστέρας και ποιες άλλες δουλεύει για να βγουν στο μέλλον:

«Καταρχήν, ο οποιοσδήποτε από το κινητό του μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή και να μαθαίνει τα νέα της ομάδας και όχι μόνο. Εκτός από την ενημέρωση του για το τι συμβαίνει στον σύλλογο σε επίπεδο Ανδρών- Γυναικών- Ακαδημιών και Κεραυνού, η εφαρμογή θα του είναι χρήσιμα και σε άλλα πεδία. Όπως πχ των αυτόματων ειδοποιήσεων για το αποτέλεσμα ενός αγώνα, όταν και πάλι επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση, αλλά και την ενημέρωση των μελών της εφαρμογής για οτιδήποτε άλλη δράση έχει ο σύλλογος, όπως η υποστήριξη ενός κοινωνικού προγράμματος.
Από τα πλέον σημαντικά στην εφαρμογή, είναι το ebonus,το οποίο είναι ένα πρόγραμμα αλληλοϋποστήριξης. Οι υποστηρικτές μας αλλά και οι  χορηγοί,προσφέρουν εκπτώσεις και προσφορέςπου απευθύνονται σε όλη την οικογένεια του Αστέρα, μα και τα μέλη της εφαρμογής. Ο στόχος είναι να δίνονται σημαντικές παροχές σε όλα μέλη της εφαρμογής και κατ’ επέκταση της οικογένειας μας, ευχαριστώνταςτους για την εμπιστοσύνη τους και που βρίσκονται ανάμεσα μας, είτε αυτά είναι μέλη- οικογένειες- ποδοσφαιριστές. Παράλληλα, είναι και ένας τρόπος να ευχαριστήσουμε και τους χορηγούς- υποστηρικτές μας αλλά και όλους αυτούς που μας υποστηρίζουν σε επίπεδο Ακαδημιών- αθλητών, επιστρέφοντας τους μέρος της εμπιστοσύνης τους. Είναι ένα πρόγραμμα που θα έχει ικανοποιημένες και τις δύο πλευρές. Από την μία να βοηθήσουμε τους γονείς-ποδοσφαιριστές- προπονητές  που θα κερδίζουν από τις εκπτώσεις αλλά και να ικανοποιήσουμε- ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας».

Βλέπουμε ότι πολλές ομάδες πλέον έχουν αποκτήσει το δικό τους κανάλι και το ίδιο έχει πράξει και ο Αστέρας, θα μας αναλύσετε το ΑΣΤΕΡΑΣ ΤV:

«Πλέον και λόγω της κατάστασης με τον Κορονοϊό όλα γίνονται ψηφιακά. Το ΑΣΤΕΡΑΣ ΤVείναι και αυτό ένα νέο εγχείρημα που έχει ως στόχο να ενημερώνει τον κόσμο, δείχνοντας τα στιγμιότυπα των αγώνων, θέλουμε να το εξελίξουμε ώστε να αρχίσουν να ανεβαίνουν και διάφορα στιγμιότυπα από τις προπονήσεις και να λειτουργήσει και παρακάμερα. Είναι κάτι καινούργιο και αυτό, καθώς πλέον το σύγχρονο marketingαπαιτεί πλέον πάρα πολύ ψηφιακή τεχνολογία και εικόνα. Οπότε και το ΑΣΤΕΡΑΣ ΤV είναι πάνω στα πλαίσια στα οποία έχουμε τρέξει τους τελευταίους 3 μήνες. Έχει βγει στο Youtube, προς το παρόν δείχνει τα στιγμιότυπα της ομάδας αλλά στο προσεχές μέλλον έχουμε σαν στόχο και το livestreamingγια όλες τις ομάδες μας. Οπότε κοιτάζουμε να το εξελίξουμε και αυτό κάθε μέρα».

Όταν τελειώσει όλη αυτή η περιπέτεια με τον κορονοϊό και επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα, εσείς ποιον κόσμο επιθυμείτε να φέρετε στη Σοχώρα:

« Ο κόσμος ο οποίος στοχεύουμε για να φέρουμε πίσω στο γήπεδο είναι στην ουσία οι άνθρωποι που επιθυμούν να διασκεδάσουν, να περάσουν καλά και να παρακολουθήσουν έναόμορφο θέαμα. Οι οικογένειες εννοείται ότι πρέπει να είναι οι πρώτες που πρέπει να επιστρέψουν στο γήπεδο, αλλά όχι μόνο αυτές. Θέλουμε τον κόσμο που μαζεύτηκε πέρυσι στο Socca και έβλεπες γυναίκες – παιδιά- άντρες που μπορεί να μην είχαν κάποια ιδιαίτερη σχέση με το ποδόσφαιρο, αλλά πήγαιναν εκεί γιατί ήθελαν να περάσουν δύο ώρες ευχάριστες. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ακόμα και αυτός που χρησιμοποιεί επανειλημμένα λεκτική βία διώχνει από το γήπεδο 3 έως 4 οικογένειες.  Οπότε στόχος μας πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι είναι και το εξωαγωνιστικό που έχει να κάνει με τον κόσμο.Θέλουμενα ξαναφέρουμε τον κόσμο πίσω στα γήπεδα και αυτοί που θα έρθουν, έχοντας και εμείς αναβαθμίσει κάποιες υπηρεσίες μας, να περάσει καλάανεξαρτήτου αποτελέσματος.Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ