ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επανεκκίνηση σε ένα «άδειο» πρωτάθλημα

0

Η Super League επιστρέφει και μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν όντως έπρεπε να αρχίσει ξανά, σε ένα πρωτάθλημα που όπως όλα μοιάζουν θα μοιάζει που άδειο από ποτέ.

Έπρεπε να περιμένουμε 3 μήνες για να παρακολουθήσουμε ξανά αγώνα για το Ελληνικό πρωτάθλημα στην Ελλάδα.  Όλη αυτή η περιπέτεια που ζήσαμε με τον covid-19 μας αποσυντόνισε και μας έκανε να ζήσουμε καταστάσεις πρωτόγνωρες και να αναμετρηθεί ο καθένας από εμάς με τα όρια του. Η αλήθεια είναι ότι το ποδόσφαιρό ήταν κάτι που μας έλειψε σε όλη την διάρκεια της καραντίνας και πολλές φορές πιάσαμε τους εαυτούς μας να ονειροπολούμε για τότε που μπορούσαμε να πάμε άνετοι στο γήπεδο και να φωνάξουμε υπέρ της ομάδας μας ή να την παρακολουθήσουμε από την τηλεόραση.  Πολλά από τα πρωταθλήματα σε όλη την Ευρώπη αποφάσισαν να μην ξεκινήσουν και να αρχίσουν οι ομάδες τον σχεδιασμό τους για την επόμενη χρονιά ενώ άλλες χώρες όπως και η Ελλάδα αποφάσισαν την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος για να τελειώσει στους αγωνιστικούς χώρους.

Όμως είναι αλήθεια ότι υπήρχε τόσο μεγάλη ανάγκη για να ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα?  Παίζονται τόσα πολλά που ενώ πιο σημαντικά πρωταθλήματα αποφάσισαν τον τερματισμό τους, το Ελληνικό έπρεπε οπωσδήποτε να το ξαναδούμε πάλι? Η αλήθεια είναι ότι όταν ακούσαμε ότι ο πρωταθλητής θα συμμετείχε στα πλέι-οφ, όλοι μας καταβάθος χαρήκαμε γιατί πιστεύαμε ότι θα υπήρχε περισσότερη αγωνία και ανταγωνισμός για τον πρωταθλητή.  Όμως ο Ολυμπιακός βρίσκεται ήδη 14 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και πολύ δύσκολα θα χάσει την πρώτη θέση και το πρωτάθλημα. Έτσι λοιπόν το βάρος πέφτει στην Ευρώπη και τον υποβιβασμό. Στην μάχη για την Ευρώπη περιμέναμε με αγωνία να δούμε αν ο Παναθηναϊκός θα πάρει την άδεια να παίξει στην Ευρώπη, και αν ναι η μάχη θα έπεφτε ανάμεσα σε ΟΦΗ και Άρη για την μία προνομιούχα θέση. Όμως η απόφαση των πρασίνων να μην αγωνιστούν στην Ευρώπη, έρχεται να προστεθεί στην αδιαφορία που υπήρχε πριν και να την μεγαλώσει. Στην μάχη της παραμονής η 14η ομάδα υποβιβάζεται απευθείας και η 13η θα δώσει αγώνα μπαράζ με την 2η ομάδα της SuperLeague 2 (πρώην Football League). Ο νικητής θα κερδίσει το τελευταίο εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία. Άρα ο Πανιώνιος που είναι τελευταίος και πολύ δύσκολα από όσο έχει δείξει δε θα πέσει και ο Παναιτωλικός θα δώσει την μάχη με την2η ομάδα της βαθμολογίας και είναι το μόνο πράγμα που δείχνει να έχει ενδιαφέρον, σε ένα πρωτάθλημα που θα είναι άδειο όχι τόσο από τους φιλάθλους αλλά από έλλειψη ενδιαφέροντος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ