ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μ. Βαρούχας: «Υπάρχει σχέδιο να αξιοποιηθούν παιδιά από την ακαδημία»

0

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη ο πρόεδρος του ΑΟ ΑΡΗ Ρεθύμνου, Μανώλης Βαρούχας, άνοιξε τα χαρτιά του και μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα, για την διοίκηση που είναι μια παρέα και για τις ακαδημίες της ομάδας.

Φέτος γίναμε μάρτυρες μιας περίεργης χρονιάς λόγω του  Covid-19. Θέλω να μου πεις πως επηρεάστηκε η ομάδα και σαν διοίκηση τι έχει κάνει ο Άρης για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν.

«Όπως όλες οι ομάδες σε όλο τον κόσμο έχουν επηρεαστεί από τον κορονοϊό, έτσι και η δική μας ομάδα έχει επηρεαστεί, το θετικό από αυτή την ιστορία είναι ότι θα μπορέσει να αναγεννηθεί πάλι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, σε ένα πράγμα που η διοίκηση μας έχει θέσει σαν πολύ μεγάλο στόχο και σε αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί και η Παγκρήτια σύσκεψη».

Ο Άρης πριν την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος βρισκόταν στην δεύτερη θέση και είχε ελπίδες για πρωτάθλημα. Θεωρείς ότι η ομάδα πέτυχε τους στόχους της      ( δηλαδή την συμμετοχή της στην Γ Εθνική), η θα μπορούσε για κάτι παραπάνω;

«Το πρωτάθλημα θεωρώ ότι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και συγκεκριμένα στους αναμεταξύ μας αγώνες με τον Αστέρα και σε ένα κακό αποτέλεσμα που κάναμε εμείς με το Γεράνι. Θεωρώ ότι η ομάδα θα έπρεπε να χει δουλέψει λίγο διαφορετικά όλο αυτό τον καιρό, είχαμε πολλούς τραυματισμούς. Σίγουρα ο στόχος μας ήταν η πρώτη θέση αλλά από την στιγμή που μας δόθηκε η ευκαιρία και ο δεύτερος να βγει στην Γ΄Εθνική, δεν μπορούσαμε να πούμε όχι επειδή ο στόχος μας ήταν να ανεβούμε κατηγορία».   

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε μεγάλη κινητικότητα στα διοικητικά του Άρη, θα μας πεις δύο λόγια για αυτό;

«Η διοίκηση μας η οποία τώρα εννιά χρόνια είναι μια οργανωμένη διοίκηση κατάφερε σε πολύ γρήγορο και μικρό διάστημα, να βρεθούμε, να τα πούμε και να αποφασίσουμε ότι η ομάδα θα ανέβει στην Γ΄Εθνική. Μιλήσαμε με τους ποδοσφαιριστές, ανακοινώσαμε προπονητές και βάλαμε μπροστά τους στόχους που είχαμε για να προχωρήσουμε.  Ένας στόχος ήταν ότι το γήπεδο ήταν ακατάλληλο και κινηθήκαμε γρήγορα σε περιφέρεια και στο Δήμο.             Επίσης οργανωθήκαμε περισσότερο διότι η κατηγορία στην οποία θα συμμετέχουμε θέλει παραπάνω οργάνωση, στήσαμε το τμήμα επικοινωνίας με επικεφαλή τον Γιώργο Σταράκη στο χορηγικό κομμάτι και τις σχέσεις της ομάδας».

Φέτος η ομάδα θα συμμετέχει στην Γ Εθνική κατηγορία. Τι πιστεύει η διοίκηση ότι μπορεί να κερδίσει ο σύλλογος και μέχρι που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει;

«Αυτό που πιστεύω ότι μπορεί να κερδίσει ο σύλλογος είναι το κίνητρο που θα έχουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές, που είναι πάρα πολύ μεγάλο. Υπήρξα και εγώ ποδοσφαιριστής και γνωρίζω τι κίνητρο είναι να παίξεις στην Γ΄Εθνική. Τώρα εμείς σαν διοίκηση αυτό που έχουμε να κερδίσουμε είναι να τρέχουμε παραπάνω από πριν».

Στην ομάδα συμμετέχουν πολλά παιδιά και συγκεκριμένα πάνω από 200 παιδιά στις ακαδημίες. Πως σκοπεύετε να τα αξιοποιήσετε αυτά τα παιδιά και αν υπάρχει σχέδιο να συμμετέχουν στην πρώτη ομάδα;

«Υπάρχει σχέδιο για να συμμετέχουν στην ομάδα, άλλωστε γι’αυτό τον λόγο υπάρχουν οι ακαδημίες σε κάθε ομάδα.      Θεωρώ ότι δουλεύουμε σωστά, έχουν ανέβει παιδιά από τις ακαδημίες και έχουν στελεχώσει την αντρική ομάδα και αυτός πιστεύω ότι είναι ο στόχος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Μετά εξαρτάται από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή και κατά πόσο θα δουλέψει και θα βοηθήσει  ο ίδιος τον εαυτό του. Πρέπει να υπάρχει όρεξη για να πετύχεις τον στόχο σου και εδώ προκαλώ όλους να δουν το Last Dance  για να δουν τι πρέπει να κάνεις για να πετύχεις».

Τέλος η ομάδα φέτος συμπληρώνει 92 χρόνια ιστορίας. Τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος τι ομάδας και τι μήνυμα θες να τους στείλεις;

«Συμπληρώνει 92 χρόνια ζωής, εμείς αυτό που θέλω να υποσχεθώ στον κόσμο είναι ότι θα είμαστε οι ίδιοι, εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να αλλάξω και θα παραμείνω ο ίδιος και πιστεύω ότι με πολλή δουλειά και πολλή εργατικότητα θα πετύχουμε τους στόχους της ομάδας».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ