ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι Ρεθεμνιώτικες ομάδες τα κατάφεραν στην εποχή του κορονοϊού

0

Η Επισκοπή, ο Ρεθυμνιακός και οι Αστέρας και Άρης Ρεθύμνου είναι οι ομάδες που θα εκπροσωπήσουν το Ρεθεμνιώτικο ποδόσφαιρο στις μεγάλες κατηγορίες την ερχόμενη σεζόν, και κάνουν ήδη τα όνειρα τους για το μέλλον.

Η παγκόσμια εξάπλωση του convid-19 έφερε πρωτόγνωρες καταστάσεις, με τις κυβερνήσεις να παίρνουν μέτρα και να προχωρούν σε εγκλεισμό των πολιτών για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Μέσα σε όλα δεν μπορούσε και ο αθλητισμός να μην επηρεαστεί από όλα αυτά.

Όλα τα πρωταθλήματα σε όλα τα σπορ προχώρησαν σε προσωρινή διακοπή και στην συνέχεια κάποια από αυτά ανακοίνωσαν την οριστική αναβολή για το υπόλοιπο της σεζόν. Στις ομάδες που επηρεάστηκαν ήταν και οι Ρεθεμνιώτικες ομάδες, βλέποντας την προσπάθεια τους για την επίτευξη των στόχων τους, να διακόπτεται απότομα χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι για να αλλάξει αυτό αλλά στο τέλος κατάφεραν να κερδίσουν αυτό που ήθελαν.

Στον 8ο όμιλο η αλλιώς τον Κρητικό όμιλο, η Επισκοπή ήταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα από την αρχή ως το τέλος και θα ήταν κρίμα και άδικο αν έβλεπε τους κόπους της να χάνονταν  εξαιτίας της πανδημίας. Ουσιαστικά ήταν σχεδόν πρωταθλήτρια, αφού για να έχανε τον τίτλο θα έπρεπε στους εναπομείναντες τρείς αγώνες θα έπρεπε να έχανε και τα τρία παιχνίδια και ο Γιούχτας θα έπρεπε να κάνει τρείς νίκες για να έκλεβε τον τίτλο από την Ρεθυμνιώτικη ομάδα. Η Επισκοπή είναι πέρα για πέρα δίκαια πρωταθλήτρια στον όμιλο της ( στον οποίο γνώρισε μόλις μια ήττα σε όλη την σεζόν) και θα αγωνιστεί σε ανώτερη κατηγορία .

Από την άλλη ο Ρεθυμνιακός ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του αφού ενώ ήταν στην τελευταία θέση των πλέι-αουτ  τελικά έμεινε στην κατηγορία. Η Ρεθυμνιώτικη ομάδα αν και ξεκίνησε καλά την σεζόν, κάπου στην μέση έχασε τον προσανατολισμό της με αποτέλεσμα να τερματίσει στην τελευταία θέση και να ξεκινήσει από εκεί την μάχη για την παραμονή.  Ο Ρεθυμνιακός ευνοήθηκε διότι από όλους τους ομίλους της Γ΄Εθνικής, μόνο σε εκείνον  που συμμετείχαν οι Κρητικές ομάδες δεν υπήρξε υποβιβασμός, αφού από την ερχόμενη χρονιά θα αυξηθούν από 9 σε 16. Όπως και για την Επισκοπή έτσι και για τον Ρεθυμνιακό θα ήταν άδικο να έπεφτε κατηγορία χωρίς να μπορέσει να δώσει την μάχη του.

Από την άλλη άλλες δύο ομάδες θα εκπροσωπήσουν από την νέα χρονιά το Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο στα γήπεδα της Γ΄Εθνικής. Ο Αστέρας Ρεθύμνου και ο Άρης Ρεθύμνου είναι οι δύο ομάδες που πήραν το εισιτήριο για την άνοδο και από του χρόνου θα παίζουν σε μεγαλύτερη κατηγορία.  Οι δύο ομάδες ξεχώρισαν στο φετινό πρωτάθλημα της ΕΠΣΡ και δίκαια πανηγύρισαν την άνοδο.

Κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί η επόμενη σεζόν. Πολλές ομάδες αδικήθηκαν από όλη αυτή την κατάσταση,  όμως το Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο δείχνει να κάνει βήματα προς τα μπρος και στο μέλλον είναι βέβαιο ότι οι ομάδες του Ρεθύμνου θα πρωταγωνιστήσουν.  

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ