ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην Κρήτη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου

0

Μια κορυφαία αθλητική συνάντηση στο χώρο των μαχητικών τεχνών πρόκειται να βρεθεί στο επίκεντρο της αθλητικής επικαιρότητας στην  Κρήτη, το Σαββατοκύριακο 25 & 26 Ιανουαρίου 2020. Πρόκειται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου, στις ηλικιακές κατηγορίες Fighting  -8, -10, -12, -14, -16 ετών.

Το πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δυο Αοράκια», με την συμμετοχή 750 αθλητών και αθλητριών από 40 Συλλόγους της Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος που το πανελλήνιο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στην περιφέρεια, καθώς η διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου (ΕΦΕΟΖΖ) και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Αν.Πουλικίδης και η Γεν. Γραμματέας Μ.Χαριτοπούλου, υλοποιούν το εγχείρημα της αποκέντρωσης δείχνοντας παράλληλα έμπρακτη εμπιστοσύνη στους τοπικούς παράγοντες του αθλήματος και στους φορείς του νησιού.

Επιπλέον, μέσω της απόφασης διεξαγωγής του πανελληνίου πρωταθλήματος στο Ηράκλειο, ενισχύεται η Κρήτη, που αποτελεί ισχυρή δύναμη αριθμητικά και αγωνιστικά στο άθλημα, ενώ ελαφρύνονται οικονομικά οι αθλητές και οι οικογένειες τους, που επί πολλά χρόνια ταξιδεύουν στην Αττική για να λάβουν μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, διεκδικώντας, σε δύσκολες συνθήκες,  τις πιθανότητες που τους αναλογούν για διάκριση.

Σε συνεργασία με τον Πρόεδρο κ. Αν.Πουλικίδη και την Γ.Γ. κα Μ. Χαριτοπούλου, τα θέματα οργάνωσης, συντονισμού και διαχείρισης του πρωταθλήματος, σε τοπικό επίπεδο έχει αναλάβει ο Υπεύθυνος Διοργανώσεων Ζίου Ζίτσου Κρήτης, κ. Βαγγέλης Συνολάκης.

Σε τρεις φάσεις το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού συμμετοχών, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου έτους 2020 θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς της ΕΦΕΟΖΖ και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Το Α’ Μέρος θα διεξαχθεί στην Αθήνα  18 & 19 Ιανουαρίου, το Β’ Μέρος στο Ηράκλειο Κρήτης 25 & 26 Ιανουαρίου 2020 και το Γ’ Μέρος θα διεξαχθεί στην Αθήνα 15 & 16 Φεβρουαρίου 2020. Ο διαχωρισμός των πρωταθλημάτων αφορά ηλικιακές κατηγορίες και αγωνιστικά συστήματα.

Το Ζϊου Ζίτσου στην Ελλάδα και τα προνόμια των αθλητών

Το  Ζίου Ζίτσου (Ju Jitsu) είναι μια ευρέως διαδεδομένη μαχητική τέχνη, η οποία κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο.

Το έτος 1996 ιδρύθηκε η Ελληνική Φίλαθλος Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζϊου Ζίτσου. Επτά χρόνια αργότερα, το 2003, η Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ. αναγνωρίστηκε ως Επίσημη Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Με την αναγνώριση της Κρατικής Ομοσπονδίας, το Ζίου Ζϊτσου έχει τα ίδια προνόμια με τα ολυμπιακά αθλήματα.

Ως εκ τούτου, οι αθλητές που διακρίνονται στους αγώνες Πανελλήνιους και Διεθνείς Αγώνες, έχουν τα ίδια προνόμια για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Σώματα Ασφαλείας, ΤΕΦΑΑ, ΑΕΙ, ΤΕΙ κτλ.) με τα ολυμπιακά αθλήματα.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ ΕΦΕΟΖΖ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΑΝΕΚ LINES & BLUE STAR FERRIES

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΦΙΛΙΟΣ ΖΕΥΣ»

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΣΕΛΗΝΑΡΙ ΝΕΡΟ

ΜΠΑΧΑΡΙ ΡΕΘΥΜΝΟ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

FERIAS TRAVEL

ΔΑΝΑΟΣ ΕΠΕ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

TV CRETA

CRETA.24

MME ΚΡΗΤΗΣ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ