ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρέθυμνο - Κολοσσός Ρόδου 75-65

0

Με τον Κόνερ Φράνκαμπ να... εκτελεί τον Κολοσσό Ρόδου (26π με 6 τρίποντα) το Ρέθυμνο πήρε τη νίκη με 75-65 και θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα που συμπλήρωσε την οκτάδα των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας έγινε γνωστή το απόγευμα της Τετάρτης (06/11). Το Ρέθυμνο κατάφερε να πάρει τη νίκη-πρόκριση κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου, σε ένα παιχνίδι στο οποίο είχε τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά.

Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου ήταν ανώτερη από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και με ηγέτη τον Κόνερ Φράνκαμπ, που πραγματοποίησε μία ακόμα σπουδαία εμφάνιση (26 πόντοι με 3/4 δίποντα, 6/12 τρίποντα, 4 ασίστ, 2 ριμπάουντ σε 31'17'') οι Κρητικοί πήραν την πρόκριση για την οκτάδα του θεσμού, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ, στο κλειστό του ΟΑΚΑ (09/11).

Οι γηπεδούχοι συνάντησαν αντίσταση μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου ο Κολοσσός κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ, χάρη στον Μωραϊτη (20-14). Από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, όμως οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι και δεν έχασαν τον έλεγχο. Ο Φράνκαμπ είχε κάνει αισθητή την παρουσία του και με τον Γκόρντον να ακολουθεί η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα (38-24).

Τα πάντα πήραν τον... δρόμο τους στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Φράνκαμπ είχε πάρει... φωτιά και με διαδοχικά τρίποντα ανέβασε τη διαφορά, τη στιγμή που οι Ροδίτες έδειχναν ανήμποροι να ακολουθήσουν τον ρυθμό της ομάδας του Ζιάγκου (57-38). Στο τέλος ο ρυθμός των γηπεδούχων έπεσε και απλώς ο Κολοσσός κατάφερε να... μαζέψει τη διαφορά με τον Τουτζιαράκη και τον Τζάκσον, για το τελικό 75-65.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 38-24, 57-38, 75-65.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας:

Διαγόρας Δρυοπιδέων - ΠΑΟΚ

Προμηθέας - Παναθηναϊκός

Περιστέρι - Ήφαιστος Λήμνου

ΑΕΚ - Ρέθυμνο

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ