ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Ημιμαραθώνιος πατινιών στους Αρκάδιους Αγώνες

0

Με τους Αρκάδιους Αγώνες Πατινιών ξεκίνησε το Σάββατο 2 Νοεμβρίου το εορταστικό του διήμερο για την επέτειο του Ολοκαυτώματος του Αρκαδίου, ο Ο.Κ.Α. Πρέβελη. Ο χώρος της μαρίνας του Ρεθύμνου υποδέχτηκε σε μια εντυπωσιακή διοργάνωση αθλητές από τρία αθλητικά σωματεία (Ο.Κ.Α. Πρέβελη, Α.Ο. ΔΥΜΗΣ, ΕΣΠΕΡΟΣ) με το πρώτο σε ρόλο οικοδεσπότη. Παιδιά διαφόρων ηλικιών διαγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε δύο αγωνίσματα ανά κατηγορία, σπριντ και μεγαλύτερων αποστάσεων, με την ομάδα του Ρεθύμνου να κρατάει τα σκήπτρα των καλύτερων επιδόσεων, αλλά και τους άλλους δύο συλλόγους να σημειώνουν αξιόλογες επιδόσεις.

Η επετειακή διοργάνωση ολοκληρώθηκε την επόμενη ημέρα, με τον Ημιμαραθώνιο Πατινιών (21 χμ.), παρουσιάζοντας για άλλη μια φορά στο κοινό του Ρεθύμνου το εντυπωσιακό άθλημα του speed skating στον δρόμο, με τον πλέον κατάλληλο τρόπο, καθώς επίτιμος προσκεκλημένος του Ο.Κ.Α. Πρέβελη από το εξωτερικό ήταν αυτή τη φορά ο Pascal Briand, καταξιωμένος αθλητής με παγκόσμιες διακρίσεις και ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας Γαλλίας.

Η εξάπλωση του αθλήματος των πατινιών στη χώρα μας είναι γεγονός, με τον ρεθυμνιακό σύλλογο να καταβάλλει αξιοσημείωτες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Τίποτα όμως δε θα ήταν δυνατό χωρίς την υποστήριξη της Περιφεριακής Ενότητας Ρεθύμνου και του Δήμου Ρεθύμνου, που σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας και το Λιμενικό Σώμα πάντα αγκαλιάζουν τέτοιες ενέργειες, δίνοντας ποικίλα ερεθίσματα στα παιδιά μας.

Θα ήταν επίσης παράλειψη να μην αναφέρουμε την προσφορά των εθελοντών σε όλα τα στάδια της διοργάνωσης: τον Νίκο Δασκαλάκη για την όμορφη παρουσίαση, τις Ελευθερία Αποστολάκη, Εμμανουέλα Τσιρίτα, Κωνσταντίνα Δεληγιάννη και Μπαζίγου Ειρήνη για τη γραμματεία, τον γιατρό του αγώνα Ζαχαρία Αρχοντάκη, το τμήμα του Ερυθρού Σταυρού, τους Greek Riders για τη συνοδεία των αθλητών στον δρόμο, τους κριτές Ασουμανάκη Αλίκη, Λινοξυλάκη Ευγενία, Λινοξυλάκη Πελαγία, Πεσβάντη Βιργινία, αλλά και τους αθλητές Κοκονά Γιάννη, Ζαφειριάδη Ζέτα, Φραϊδάκη Ιωάννα, Παπαδάκη Νίκο και Peter Hargas, που παρά την παρουσία τους στα αγωνίσματα, διέθεσαν ενέργεια και για τη διεκπεραίωση της όλης διοργάνωσης.

Χορηγοί αγώνα: Vinzi café, Ξυλουργικά Πεσβάντη, Mammy’s, Assado, αναψυκτικά Αρκάδι, X-treme stores, Παραμυθένιος κόσμος, Παραμυθένιο νηπιαγωγείο, Elladaki olive oil, ποδήλατα Σαμιώτης, Johnnie Vaper, Grecotel, Εν Σώματι athletic activities.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ