ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρέθυμνο: Διεθνείς συμμετοχές για τους αθλητές Ζίου Ζίτσου

0

ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ & ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Αντιμέτωποι με την πρόκληση της συμμετοχής σε ένα διεθνές πρωτάθλημα, υψηλού οργανωτικού και αγωνιστικού επιπέδου, θα βρεθούν οι αθλητές και οι αθλήτριες Ζίου Ζίτσου των Αθλητικών Συλλόγων Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου. Πρόκειται για το Παγκόσμιο Κύπελλο ηλικιών κάτω των 12, 14 και 16 ετών και για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα κάτω των 18, 21 ετών και ενηλίκων.

Το διεθνές τουρνουά θα διεξαχθεί στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας το τριήμερο 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2019, με συνολικά 1.330 συμμετοχές αθλητών-τριών σε όλα τα αγωνίσματα, αριθμός ρεκόρ για το συνεχώς αναπτυσσόμενο άθλημα του Ζίου Ζίτσου.

Στο σημαντικό διεθνές αθλητικό ραντεβού, θα λάβουν μέρος ο Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου, με Προπονητή τον Παναγιώτη Κανακαράκη και η Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου με Προπονητή τον Βαγγέλη Συνολάκη.

Από τον ΑΣΜΤ Ρεθύμνου, παρών σε ένα ακόμα διεθνές τουρνουά θα είναι ο αθλητής Μανώλης Κωστογιάννης, ο οποίος με εχέγγυο την εμπειρία του και τις πολλές διεθνείς συμμετοχές, θα κυνηγήσει την διάκριση στην κατηγορία ανδρών -77 κιλά.

Την πρώτη του συμμετοχή σε διεθνές πρωτάθλημα θα πραγματοποιήσει ο  ταλαντούχος Ζερβουδάκης Οδυσσέας, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, έχει προηγηθεί η διάκριση του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και, στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θα διεκδικήσει την διάκριση στην κατηγορία -16 ετών – 60 κιλά.

Στην Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου, ο Προπονητής του Συλλόγου Βαγγέλης Συνολάκης προετοίμασε κατάλληλα και θα συνοδεύσει στην Ρουμανία επτά αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι μετά τις επιτυχίες τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου είναι πανέτοιμοι να διεκδικήσουν το ποσοστό της επιτυχίας που τους αναλογεί και σε διεθνές επίπεδο.

Οι αθλητές της Ακαδημίας Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου που θα αγωνιστούν με την Εθνική Ομάδα, είναι οι εξής:

Γαγάνης Μιχαήλ (-18 ετών -81 κιλά)

Λουλούδη Παυλίνα (-16 ετών -40 κιλά)

Σκανδαλάκη Αναστασία (-12 ετών +48 κιλά)

Συνολάκης Μιχαήλ (-12 ετών -46 κιλά)

Λουλούδης Ιωάννης (-12 ετών -42 κιλά)

Συνολάκης Ευάγγελος (12 ετών – 38 κιλά)

Πελτέκης Γεώργιος (-12 ετών -30 κιλά)

Η αποστολή του Ρεθεμνιώτικου Συλλόγου θα βρίσκεται στο Βουκουρέστι την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου και θα επιστρέψει στο Ρέθυμνο την Τρίτη 17 του μήνα.

Διεθνείς διαιτητές από την Κρήτη στο Βουκουρέστι

Αξίζει να σημειωθεί  ότι το Ρέθυμνο και η Κρήτη θα εκπροσωπηθούν και στον τομέα της διαιτησίας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Ρεθεμνιώτης Νίκος Συνολάκης, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος  διαιτησίας Ζίου Ζίτσου στην Περιφέρεια Κρήτης και ο Χανιώτης Γρηγόρης Χανιαλάκης, συμπεριλαμβάνονται  στις επιλογές της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου ΕΦΕΟΖΖ και θα είναι οι δυο  από τους πέντε Έλληνες Διεθνείς Διαιτητές που θα λάβουν μέρος στο διεθνές τουρνουά.

Μεγάλη δύναμη στο Ζίου Ζίτσου η Ελλάδα

Σημειώνεται ότι στο World Cup και στο Balkan Open Championship, η Ελλάδα θα είναι μια από τις ισχυρότερες δυνάμεις, με 265 συμμετοχές αθλητών-τριών, 30 Προπονητές και 5 Διεθνείς Διαιτητές. Έτσι, η Ελληνική Εθνική Ομάδα βρίσκεται στην δεύτερη της λίστας με τις περισσότερες συμμετοχές, πίσω μόνο από την διοργανώτρια Ρουμανία.

Οι αριθμοί αποδεικνύουν την τεράστια ανάπτυξη που γνωρίζει το Ζίου Ζίτσου στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, καθώς και την αγωνιστική δυναμική που έχει αναπτύξει το άθλημα σε διεθνές επίπεδο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ