ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βραζιλία VS Περού: ο τελικός του φετινού Copa America

0

Η μεγάλη στιγμή για το φετινό Κόπα Αμέρικα, το οποίο λαμβάνει χώρα στις μεγαλύτερες πόλεις της Βραζιλίας, είναι γεγονός. Ο λόγος για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, στον οποίο θα «διασταυρώσουν» τα ξίφη τους οι εθνικές ομάδες της Βραζιλίας και του Περού, την ερχόμενη Κυριακή (7/7) στις 23.00 ώρα Ελλάδος.

Η «οικοδέσποινα» του τουρνουά, Βραζιλία, είναι έτοιμη να γράψει ιστορία κατακτώντας το τρόπαιο, μέσα στο σπίτι της, κόντρα σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο, το Περού, που απέκλεισε την εθνική ομάδα της Χιλής και θα βρεθεί σε τελικό Κόπα Αμέρικα μετά από 44 χρόνια. Στον Α΄ πρώτο χρονικά ημιτελικό της εν – λόγο διοργάνωσης, η Βραζιλία επικράτησε εύκολα με 2-0 της Αργεντινής, στο Μπέλο Οριζόντε, μπροστά σε 55.947 θεατές. Σκόρερ για την Βραζιλία αναδείχθηκαν οι Gabriel Jesus και Roberto Firmino. Στον Β΄ ημιτελικό, το Περού έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στην κάτοχο των δύο προηγούμενων τροπαίων, Χιλή, επικρατώντας της με 3-0. Οι Edison Flores, Yoshimar Yotun και Paolo Guerrero ήταν οι σκόρερ της αναμέτρησης, που διεξήχθη στο Πόρτο Αλέγκρε, μπροστά σε 33.058 θεατές.

Μάλιστα, στην φετινή διοργάνωση η εθνική ομάδα της Βραζιλίας ήρθε αντιμέτωπη με την αντίστοιχη του Περού, την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων και επικράτησε πανεύκολα με 5-0. Πάντως, ένας τελικός είναι πάντα διαφορετικός από ένα παιχνίδι ομίλων. Ο τελικός αναμένεται πιο αμφίρροπος, αν και η Βραζιλία, λόγω του ότι αγωνίζεται στην χώρα της, έχει ένα μικρό προβάδισμα.

Ο μικρός τελικός, από την άλλη πλευρά, θα γίνει μία μέρα νωρίτερα, το Σάββατο το βράδυ (6/7) στις 22.00 ώρα Ελλάδος. Μικρός και μεγάλος τελικός θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤSPORTS.

Καλή τηλεθέαση ... και ας το «σηκώσει» ο καλύτερος ή έστω ο πιο τυχερός !

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ