ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΡΧΕΙΟ

GDPR: Όλα όσα ορίζει το νέο ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο

0

Το νέο ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο που διαφυλάσσει την ιδιωτικότητα και τα προσωπικά δεδομένα, αποπειράται να μην γίνουν οι άνθρωποι, εμπορικά αντικείμενα εκμετάλλευσης από επιχειρήσεις, μέσα από την καταγραφή εκφάνσεων της ζωής τους.

Εσπερίδα στο Ρέθυμνο, με τη διοργάνωση του τοπικού δικηγορικού συλλόγου, Επιμελητηρίου και συλλόγου ξενοδόχων, έριξε φως στα νέα αυτά δεδομένα της καθημερινότητας.

Μιλάς με τους φίλους σου για διακοπές που θα θέλατε να πάτε το καλοκαίρι και λίγη ώρα αργότερα, σου εμφανίζεται σχετική διαφήμιση στο κινητό. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχουμε τον απόλυτο έλεγχο στα προσωπικά μας δεδομένα κι έτσι αρκετές συσκευές της καθημερινότητάς μας, έχουν καταστεί σε... κατασκόπους μας με εμπορικούς σκοπούς.

Ο Παναγιώτης Περάκης, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, με DEA δικαίου πληροφορικής και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου Ιδρύματος Τσάτσου, ως υπεύθυνος για θέματα προσωπικών δεδομένων, παρουσίασε σε εσπερίδα του δικηγορικού συλλόγου Ρεθύμνου στο Επιμελητήριο, σε συνεργασία και με τον σύλλογο ξενοδόχων, το νέο ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, που έχει ενσωματωθεί σε αυτό της Ελλάδας και το οποίο προστατεύει τόσο τους καταναλωτές, όσο και καθορίζει το πλαίσιο δράσης επαγγελματιών και επιχειρήσεων για να διασυλάσσεται η ιδιωτικότητα.

Πλέον οι δικηγόροι, όπως τόνισε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ρεθύμνου, Ευάγγελος Μουνδριανάκης, έχουν επιφορτιστεί με το καθήκον της διαφύλαξης των προσωπικών δεδομένων των πολιτών μέσα από το νέο αυτό νομοθετικό πλαίσιο της GDPR.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ