ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΡΧΕΙΟ

Προσκύνησαν στα Ιεροσόλυμα - Επικεφαλής της εκδρομής από την Κρήτη ο Μητροπολίτης Ευγένιος

0

Από το πρωΐ της Τρίτης 3ης Ιουλίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, μαζί με τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεώς μας, Αιδεσ. Πρωτ. Νικόλαο Νικηφόρο και όμιλο προσκυνητών από τη Μητρόπολή μας και από άλλες επαρχίες της Κρήτης, βρίσκονται στα Ιεροσόλυμα σε προγραμματισμένο προσκυνηματικό ταξίδι στους Αγίους Τόπους.

Οι Σεβασμιώτατοι και οι ιερείς που τους συνοδεύουν τέλεσαν το βράδυ της Τρίτης 3ης Ιουλίου 2018 τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα του Φρικτού Γολγοθά, εντός του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερό Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αοιδίμων Μητροπολιτών Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου και Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου καθώς και του αοιδίμου Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Ανδρεδάκη, κληρικού της Μητροπόλεώς μας, ο οποίος εξεδήμησε προς Κύριον την Τρίτη 3η Ιουλίου 2018.

Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 4η Ιουλίου 2018, τους προσκυνητές από την Κρήτη δέχθηκε σε ακρόαση η Αυτού Θειοτάτη Μακαριότης ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. ΘΕΟΦΙΛΟΣ Γ΄ καί επιδαψίλευσε σε αυτούς τις Πατρικές και Πατριαρχικές ευλογίες και ευχές του.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ