ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ζωόφιλοι και Ανθρωπόφιλοι

0

   Δεν θα γράψω πολλά, λίγους μόνο προβληματισμούς θα εκθέσω και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Να ξεκαθαρίσω αποξαρχής πως αγαπώ και τα ζώα και τους ανθρώπους.

   Καταδικάζω την όποια κακοποίηση του σκύλου όπως και να έγινε στην Αράχωβα και που για πολλές μέρες δημοσιοποιείται στα ΜΜΕ, ξεσήκωσε ζωόφιλους και προκάλεσε την επέμβαση των εισαγγελικών αρχών Ζώα όμως δεν είναι μόνο τα σκυλιά και οι γάτες. Τα μοσχαράκια, τα αρνάκια, τα κατσικάκια, τα κοτόπουλα κλ.π, που τα σφάζομε και τα τρώμε δεν είναι ζώα, δεν έχουνε ψυχή ; Γιατί δεν αντιδρούνε οι ζωόφιλοι και γι αυτά, αλλά τα τρώνε όμορφα κι ωραία ; Πού είναι οι ζωόφιλοι να αντιδράσουνε στην κατασπάραξη πρόσφατα της άτυχης γυναίκας από τα σκυλιά στη Θεσσαλονίκη ; Γιατί οι ζωόφιλοι δεν είναι και ανθρωπόφιλοι να προσφέρουνε συντροφιά και φαγητό σε έναν άστεγο και κατατρεγμένο ;

   Καταδικάζω και τις όποιες άστοχες συμπεριφορές Αστυνομικών σε βάρος πολιτών και μάλιστα με πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα, οι οποίες γίνονται αιτία να ηρωοποιούνται πρόσωπα και καταστάσεις και να καταστρέφονται δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες. Όμως σε ανάλογες περιπτώσεις εγκληματικών συμπεριφορών σε βάρος Αστυνομικών, όπως του 31χρονου πρόσφατα, δεν βλέπω αντίστοιχες ευαισθησίες. Οι Αστυνομικοί δεν καίνε τη χώρα για τον βαρύτατο τραυματισμό και ακρωτηριασμό του συναδέλφου τους. Είναι άνθρωποι όπως όλοι μας και μάλιστα εργαζόμενοι σκληρά για την προστασία της ζωής, της τιμής και της περιουσίας των πολιτών.

   Προβληματισμός λοιπόν και ευαισθησία και των γραμματιζούμενων  διανοουμένων, λογοτεχνών, ποιητών κλ.π, που υπερασπίζονται περισσότερο τα ζώα και λιγότερο τους ανθρώπους, αλλά και τους γνωστούς-άγνωστους κουκουλοφόρους. Έλεος πια. Καλές εορτές.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ