ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

2023, θα τα καταφέρουμε

0

Η νέα χρονιά, ως μαμή, φέρνει μαζί της σε κάθε σπίτι, σε κάθε αγκαλιά, σε κάθε νέα και νέο του τόπου, την ελπίδα για περισσότερη και καλύτερη ζωή. Για λίγο περισσότερο ήλιο και λίγο μεγαλύτερα όνειρα όπως αξίζουν στη φύση των ανθρώπων. Φέτος η προσδοκία αυτή, η ελπίδα για έναν κόσμο καλύτερο, για μια κοινωνία πιο συνεκτική και μια Ελλάδα πιο μεγάλη στο δέμας, είναι συνυφασμένη με το αίτημα, την πάνδημη διεκδίκηση, της μεγάλης πολιτικής αλλαγής και της κοινωνικής ανύψωσης.

Δεν περάσαμε και λίγα τα τελευταία χρόνια. Για σκεφτείτε. Στη δύση , όμως όλων αυτών, αν αντέχουμε να κοιτάξουμε την ιστορία στα μάτια μα και τις πολιτικές επιλογές μας, θα δούμε ότι τα μεγαλύτερα των δεινών, υπερέβαιναν νομοτέλειες. Μπορούμε αρκεί, να θέλουμε, να συγκρίνουμε και να κρίνουμε. Ήταν τα περισσότερα επιβολή μιας ανάλγητης δεξιάς κυβέρνησης που πιστεύει βαθιά, ότι η κοινωνία, μπορεί να κουβαλήσει την οικονομία, με καρότο μια σταγόνα αξιοπρέπειας. Της, εμφορούμενης το μανδύα του φιλελευθερισμού αλλά, βαθιά συντηρητικής δεξιάς που διαχειρίστηκε κάθε μια από τι κρίσεις μέσω της ιδεολογικής πίστης της, ότι η κοινωνία θα σωθεί μόνο αν σωθούν οι ελίτ.

Τίποτα από όλα αυτά, προφανώς, δε δούλεψε για εμάς, τους καθημερινούς ανθρώπους, που είδαμε το κράτος να απαξιώνεται, να περιορίζεται και ως συνέπεια τη δύναμη μας να γίνεται πιο ισχνή και την αξιοπρέπεια μας πιο λίγη.

Αν μη τι άλλο όμως, πλέον, ξέρουμε. Υπάρχει εναλλακτική. Ως ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία την περιγράψαμε, τη συνδιαμορφώσαμε μαζί με τους ανθρώπους της κάθε γειτονιάς από άκρο σ άκρο της χώρας και την καταθέσαμε ως ένα συμβόλαιο με το λαό, ως ένα εφαρμόσιμο σχέδιο για μια Ελλάδα με δικαιοσύνη παντού, στο Κράτος, στην Οικονομία, στην Κοινωνία, για μια Ελλάδα που θα δουλεύει για όλες κι όλους, όχι μόνο τις εγχώριες ελίτ. Ως ένα πλάνο πνοής για μια Ευρώπη με περισσότερη και βαθύτερη δημοκρατία που θα επιστρέψει την εξουσία από τα λόμπι, στους καθημερινούς ανθρώπους, στις νέες και τους νέους του τόπου μας που θέλουν να ονειρευτούν και να δράσουν σε έναν μεγάλο ενιαίο κόσμο χωρίς διακρίσεις.

Στο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία ξέρουμε ότι υπάρχει εναλλακτική. Ένα κράτος κοινωνικό, με συμπεριληπτική, σύγχρονη, καλά στελεχωμένη παιδεία, με προσβάσιμο σύστημα υγείας χωρίς αποκλεισμούς, με έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα τα μεγάλα δεδομένα και την περιφερειακή ανάπτυξη, ένα κράτος που θα νοιάζεται για τον πολίτη, που θα διασφαλίζει τη στέγη, την ενέργεια, την πληροφορία και την ποιοτική εργασία σε όλους, είναι εφικτό.

Αυτή την Ελλάδα, της δημοκρατίας και της προόδου,  των καθημερινών ανθρώπων που θα μπορούν να κοιτούν ψηλά, να ονειρεύονται, να δημιουργούν, να παράγουν, να ζουν με αξιοπρέπεια στον τόπο μας, πρέπει να τη διεκδικήσουμε ξανά.

Το 2023, θα τολμήσουμε την πολιτική αλλαγή και την ανανέωση που αξίζουμε.

Το 2023 θα τα καταφέρουμε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ